Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karinka_lewec

Dekoracja-podpowiedzcie jak byscie zrobiły?

Polecane posty

Gość kaaren kareeen
wiejski to jest twoj gust hehehheh te swieczki malowane to kicz nad kiczem...no ale sa gusta i bezguscia... żegnam i zycze ci zeby rodzina i znajomi mieli ubawu po pachy po twoim weselu z serduszkami, stozkowymi swiecami i sztucznymi kwiatami...a sukienke to pewnie masz mega beze:D

Gość Po pierwsze dekoracja sali
Akurat kaaren kareeen ma rację -rzeczy które pokazujesz autorko są w kiepskim guście :( Znalazłam w necie parę ciekawych dekoracji stołu, ale widzę że też nic tu po mnie :O

Gość karinka_lewec
jestes obrzydliwa karen karen, no napewno twoi goscie byliby zachwyceni gdybys w sali typu \"pałacowa\" postawila lampiony typowo ze wsi:O a pozatym wszystkie gadacie gadacie i zadna na temat jeszcze nikt nie odpowiedzial na moje pytania

witam musiałabyś pokazać sale chociaż jej strone w necie, bo cieżko coś dopasować jeśli sie jej nie widziało. Zwróc uwage jaką masz sukienkę, jaki bukiet. Czy będą pokrowce na krzesłach? wrzuć link do tej sali to powinnam Ci móc pomóc

Gość Sowaowa
Ja bym proponowała na stołach dla gości ustawić w równych niewielkich odległościach małe wazoniki przeźroczyste z jednym kwiatkiem na przemian ze świecznikami (świeczki w kolorze kwiatów). Ale świeczki muszą być całkiem osłonięte, np. niska, gruba owalna świeczka, osłonięte całkiem, a przynajmniej jak już się wypalą trochę, bo już widziałam na weselu płonący stół, który zajął się od dopalającej się świeczki na spodku :/

Gość karinka_lewec
sowaowa- bardzo Ci dziękuje własnie o czyms takim myslalam jak pokazalam szczególnie na ostatnim zdjęciu tylko mam pytanie czy szkło nie pęknie podwplywem gorąca, no i czy sie nie "osmoli":P wiecie o co chodzi ... zeby ten kieliszek czarny się nie zrobil zdjec sali nei mam bo to niedawno otwarta sala, na sali jest duzo luster bodajze cala jedna sciana jest lustrzana, cała sala jest wykonana w kolorze bordowym (ale takim raczej jasnym bordo) z dodatkiem beżu na krzesłach nie ma pokrowców choc bym chciala ale firmy w moim miescie mają zajęte terminy a z innego miasta za drogo wychodzi ... Ja kwiaty mam białe Takie miniaturki lilii, kwiaty na stołach tez bym chciala zeby były biale ale tak lilii normalnych nie wezme bo nei kazdy lubi ich zapach, tych swoich tez nei bo 12 zł za sztuke place więc jakie róże chyba nei za bardzo będą pasowac, jak myslicie??? Tak włożyc po 3 białe albo dwie herbaciane takie bardziej pod bez i jedno mocno czerwoną róze bez zadnego przystrojenia w przezroczyste wazony??? kurde juz sama niewiem ;( a swieczki chyba właśnie wykorzystam twój pomysl tylko niewiem czy te plateczki na dole ecru a swieczka bordowa czy bordowe platki a swieczka ecru

Gość Popatrz na ten bukiet
z tulipanów http://www.weselinka.pl/files/images/Stol-weselny-z-biela-tulipanow.jpg Wystarczyłoby po jednym takim bukiecie na stół (jeżeli stoły duże to po dwa ).Do tego kielichy z bordowymi świecami .Proste ,elegancki i mało kosztowne :)I potrafiłaby sobie sama z takim bukietem poradzić .Jeszcze tylko serwetki w odpowiednim kolorze i już :)

Gość karinka_lewec
no bardzo ładne widzialam to w necie podobałomi sie tylko skąd ja tulipany wezmę we wrzesniu

Gość karinka_lewec
dlatego pytam jakie kwiaty we wrzesniu bedą ładnie wyglądały

Gość karinka_lewec
up

Gość karinka_lewec
upup

Gość grasshooper
Ja też robię dekoracje sama i chcę to zrobić jak najmniejszym kosztem. Wymyśliłam sobie, że do takich szklanych kieliszków włożę takie bezbarwne szklane 'kamyczki' (gdzieś do 1/3 wysokości), zaleję to wodą i włożę do każdego kieliszka po jednym łebku róży (tak częściowo zanurzony w wodzie będzie. Co do pływających świec, to wcale to tak tanio nie wychodzi, bo taka jedna świeczuszka kosztuje ok 1zł, a spala sięw ok 2-3h (wiem bo sprawdzałam).

a ja się na tym nie znam.wiem,że u mnie na stole będą białe obrusy,goście będą mieć nakrycia w kolorze biało-bordo a my błękit-bordo.na sotłach świece i żywe kwiaty.a za nami też chyba coś z kwiatów.do sali nie przykładam aż tak strasznej uwagi.generalnie ma być skromnie i miło.

Gość karinka_lewec
a co to za kwiatki???? a co myslicie o czyms takim tylko bez tego kwiatka bo boje sie ze bedzie ok polnocy brzydko wyglądał, zreszto tutaj to storczyk a mi storczyk nei bedzie pasowal bo mam takie kwiaty: http://www.voila.pl/478/tljzj/?1 a moze od razu podpowiecie jaki bukiet dla swiadkowej jesli ja bede miala taki ?? no i jakie wtedy kwiaty na stoly?? Myslalam o rózach bo są najbardziej neutralne a na stoły w formie bukietów cos takiego http://www.voila.pl/479/gopvb/?1 chodzi mi o ten w srodku taki wysoki i smukly kielich tylko kurcze jakie te kwiaty i zamiast tych kuleczek to tez takie kamyki jak przy swiecach

Gość karinka_lewec
http://www.slubnapracownia.pl/files/images/IMG_1642.JPG a czy taki materiał po srodku taki pofalowany sprawdza sie?? ładnie to wygląda ale przeciez pozniej na tym bedzie kupa jedzenia więc nie wiem A latwo zrobic takie fale i jaki to materiał ktos moze sie orientuje??

Gość jfdididdte
te dekoracje stołów z ostatniego linku wyglądają ładnie tylko na zdjęciach w rzeczywistosci sie nie sprawdzają wszystko krzywo stoi ....byłam naweselu gdzie była podonba dekoracja na stołach i trzeba było uwazac zeby nic sie nie rozlało i nie wywróciło ,,,beznadzieja

Gość pipii
oj ta kompozycja ze storczykiem z ostatniego linku jest bardzo ladna

Gość karinka_lewec
aha dzieki:) to jzu wiem zeby z tego materiału zrezygnowac :)

Gość karinka_lewec
no mi tez bardzo sie podoba tylko wlasnie storczyk musialabym zamienic na inny kwiatek albo wogle bez kwiatka ale wtedy juz nei bedzie takie ladne

Gość upupuppupupupupupup

Gość narzeczona 82
ukulelele ma racje!Ja rowniez chcialam stoly robic sama i kupic wazoniki i kwiaty,swiece.Zastanowilam sie ze jednak tych wazonikow potrzebowalabym np 15 lub wiecej i co ja potem z tym zrobie?Kwiaty jak zamawiasz u firmy dekoratorskiej maja taniej,bo z gieldy czy hurtowni.Popytalam i juz wiem.Wiec wzielam firme i leciutko mi przystroja.Nawet powiedzieli,ze jesli zobacze swieczniki czy wazony jakie mi sie podobaja to dac im znac oni zakupia,bo im sie to potem przyda,a ja co z tym zrobie?

Gość narzeczona 82
ach jeseli pytasz jaka dekoracje? Ja na stoly do kazdego wazoniku wybralam te biale calle nie mam pojecia jak to sie pisze,beda przywiazane malutka wstazaka w kolorze dekoracji i koraliki w kolorze dekoracji w srodku.Takie wazoniki rurki ze szkla mysle ze to bedzie ladnie wygladac.Do tego grubsze swiece biale w wyzszym swieczniku.Mysle ze nie bedzie tego za duzo.

Gość narzeczona 82
dobrze dziewczyny ze piszecie,moze jakis jeszcze pomysl mi do glowy przyjdzie i cos zmienie:)

Gość narzeczona 82
wlasnie bede miala podobnie tylko inne kwiaty i z dodatkiem koloru lososiowego.Pieknie:)