Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszlamatka0001

Imie dla dzieci, rzadkie ale tez proste.

Polecane posty

Gość przyszlamatka0001

Witajcie, niedlugo zostane matka, nie znam jeszcze plci dziecka ale razem z mezem wybralismy kilka imion ktore bardzo nam sie podobaja. Mieszkamy za granica, ale mamy w planach powrot do Polski w najblizszym czasie dlatego chcemy dziecku dac imie takie ktore bedzie rowniez akceptowane w Polsce. A oto nasze sugestie: Meskie: Gabriel Eliasz Tristan Oliwer Nataniel Damskie: Eliza Amelia Andrea Kaja Julia Jak Wam sie podobaja?

Gość Eliza albo Amelia
meskie zadne

Gość ojro1
julka....taaaaa.....oklepane imie..... a tak na powaznie.....dla dziewczynki to ...Soda...tak nowoczesnie.. a dla chlopca Seven.....

Gość przyszlamatka0001
Na prawde nikt sie sensownie nie wypowie? Chcialabym poznac opinie na temat imion zeby potem dzieci nie mialy przykrosci z tego powodu.

Gość to gorszego miejsca nie mogłaś
sobie wybrać na szukanie konstruktywnych odpowiedzi. Szczerze mówiąc z tych męskich to żadne mi się nie podoba, są zbyt biblijne jak dla mnie. O Oliwerze się nie wypowiem, kilka lat temu był zdaje się boom na to imię, okropność. Weź pod uwagę, że dzieci w pewnym wieku są okrutne i jak w stadzie Kubusiów i innych znajdzie się Nataniel, to nie będzie miał lekko. Może to przemyślcie. Z dziewczęcych odrzuciłabym Andreę i Julię, reszta jest ok., Andrea nie jest ładne,a Julia zbyt popularne. Eliza i Kaja mi się podoba bardzo.

Szczerze? Żadne mi się nie podoba. Julia, Amelia, Nataniel, Gabriel i Oliwer bynajmniej nie są rzadkie, zawołaj na placu zabaw to się przekonasz. Eliasz tak samo jak np Samuel mi się nie podoba - nie podobają mi się tak bardzo hebrajskie imiona. Tristan jest zbyt wymyślne. Mam psa który wabi się Kaja. Andrea kojarzy mi się z telenowelami. Z tych wszystkich nie mam nic do Elizy - to jeszcze ujdzie i chyba nie jest dzisiaj zbyt popularne Ale to twoje dziecko i nazwiesz je jak zechcesz, pomimo opinii jakie tu otrzymasz.

Gość fvdx.
Z męskich żadne mi się za specjalnie nie podoba, najlepsze już Gabriel. Dla dziewczynki Eliza lub Amelia, Kaja też może być, Julia tak jak napisali inni nie jest już rzadkim imieniem, Andrea nie podoba mi się w brzmieniu i kojarzy mi się z tą chudą, długą jędzą ze Zbuntowanego Anioła, o ile dobrze pamiętam to tak właśnie się nazywała i jak słyszę imię Andrea to od razu mam ją przed oczami:O

Gość z męskich to
to też zadne mi do gustu nie przypadło, z damskich Kaja całkiem fajne, no i Julia - to nic że oklepane, wcale nie mniej ładne przez to ;) Choć ja mam ostatnio jedną faworytkę: jeśli kiedykolwiek będę mieć dziewczynkę to będzie Zoja ;)

Gość to miały być
rzadkie imiona, a niektóre sa obecnie bardzo popularne. Julia i Oliwier są chyba na czele rankingów

Gość daj na imię Kasjan jeśli
będzie chłipiec :P

Gość daj na imię Kasjan jeśli
będzie chłopiec :P

Gość do kapustnych
olaf fabian hubert tobiasz kajetan milosz igor cezary jezry fabian aleksander-olek ignacy

Gość do kapustnych
maja matylda dalila-oblesne lidia marysia:) kinga amelia michasia=michalina sabina:( teofil roland

Gabriel i Kaja- reszta odpada, ale to tylko moje subiektywne odczucie...mój synek Krystian..a takie podobne to Tristiana..

Gość sadsdasda
Kaja - tak nazywają się psy w moim otoczeniu...poważnie. Jest Kaja wilczur, kaja kundel, kaja pudelek, kaja york...masakra...wolasz kaja i leca psy + twoje dziecko :(

Gość
Dla chlopca to mam Franciszek,Mateusz,Szymon,Tymoteusz,Tobiasz,Mikolaj,Adam,Dla dziewczynek Maria,Kalina,Maja,Anna,ale pewnie ci sie zadne nie spodoba bo sa tak zwane staroswieckie.Ale jak sie tak dobrze zastanowisz to kazde z tych imion jest piekne.

Gość KarolkaKarolka
z meskich to Gabriel...z damskich Eliza.....Julka oklepane a Oliwier to juz wogole ... mnie sie podoba Marcel...a dla dziewczynki Nadia :)

Dobra.. To znam małą Maję i psa maję też znam, w jednym bloku mieszkamy...Mój znajomy- Kuba, połowa chomików i popalanych kundli to Kuby! :) Zależy co się komu kojarzy.Imię może być pięknę..ale kojarząca się z nim osoba niekoniecznie...Jak pomyślisz o imieniu, to na myśl zawsze przychodzi jakaś osoba. Gabi, Gabryśka,Jeremi fajowo .A i istotnba kwestia NIECH PASUJE DO NAZWISKA : Diana Kapusta ! obłęd!

Gość Komentarz...
Ktos pisze że nie podobaja mu się aż tak hebrajskie imiona. Do typowo hebrajskich imion należy ogromna część imion uzywanych przez Polaków takich jak Dawid, Jan, Józef, Mateusz, Szymon a nawet wasz ulunionu Jakub... Wszystko kwestia mody. 30 lat temu nikt mało kto decysował nazać dziecko Julią. A teraz co druga to Julka. Mi sie na przykład Samuel, Eliasz i Nataniel podobają... choć podobno nadawanie tego ostatniego uważa się w Polsce za wieśniactwo... dziwne. Całe szczęscie że mieszkam za granicą nie będę się musiała nad tym głębiej zastanawiać. Bo tu wszystkie te imiona są normalne i powszechnie akceptowalne.