Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość DZIEWCZYNY.

Chodziki

Polecane posty

Gość DZIEWCZYNY.

Co myslicie na temat chodzikow? Czy uzywacie dla Maluchow? Jakie sa wasze opinie? Za czy przeciw? Poradzcie prosze i podzielcie sie swoim zdaniem!

ja jestem bardzo przeciw.dzieci chodzikowe są najbardziej wypadkowe,maja problemy z nauką chodzenia,chodziki źle wpływają na nogi

Gość DZIEWCZYNY.
alonuszka dzieki za odpowiedz, sama nie wiem co zrobic.

Gość DZIEWCZYNY.
czy ktos uzywa?

Gość mo.ni.ka
moje praktycznie całe pokolenie jest "chodzikowe" i jakoś nie znam nikogo z problemami ;/. Ja sama się uczyłam chodzić w chodziku i żyje nie przykuta do wózka inwalidzkiego. Moja ciocia nie chce kuzynce dawać chodzika i obecnie mimo że mała ma 15 miesięcy nawet nie próbuje!

ja jestem zdania ze dziecko jak bedzie gotowe to samo wstanie.skoro jeszcze nie stoi to znaczy że ma za słabe mięsnie.nic na siłe

Gość magd_us_1983o2
moje dziecko nie uzywlo gdy miala 11 mies sama do mnie przyszla chwytajac sie mebli

Gość DZIEWCZYNY.
Witam . Czy ktorys Maluszek uzywa chodzika?

Gość moj synek uzywal chodz.
mniej wiecej od 9 -m-ca do 13 m-ca nie w domu, poniewaz sa za male pomieszczenia, progi i schody , z ktorych moglby spasc, ale uzywal okolo 2 godz. dziennie ( tez nie codziennie, i w przerwach, tak ciagiem po 15 min. i przerwa ), w mojej pracy, gdzie moglam go zabierac czasami, a tam bylo duze pomieszczenie na jednej plaszczyznie, i tam byl w kojcu, lub spal w wozku , lub wlasnie w chodziku troche. teraz ma 16 m-cy, pieknie biega, rozwija sie, ..., mysle ze jesli chodzik uzywany jest z rozsadkiem i uwaga, to jest o.k

Gość DZIEWCZYNY.
Dziekuje za odpowiedz. Moja corcia skonczyla 9-miesiecy i zastanawiam sie nad kupnem chodzika, ale to strasznie ciezka sprawa z tym ZA i PRZECIW. Strasza wypadkami, urazami, koslawymi nogami i bioderkami, wiec sama juz nie wiem. Dlatego cenne sa dla mnie rady Was Mamusie! Moje malenstwo jeszcze nie odpycha sie sztywno nozkami od ziemi i nie wiem czy poczekac czy chodzik lub hopser by pomogl czy zaszkodzil. Pozdrawiam

moja corka troche chodzi w chodziku ,jak jest bardzo marudna to ją wsadzam do niego ,bo na czworaka to zrzuca wszystko z półek,bierze do buzi jakieś paprochy z podłogi itp. ale jeszcze sama nie chodzi ,no chyba ze przy meblach. Slyszałam opinie ze chodziki źle wplywają na kręgoslup.

ja nie używałam chodzika i chodzę mimo to. aczkolwiek mam krzywe nogi bo był ze mnie gruby bekon a nóżki chude :/ chodzik jest dobry dla maluchów ale jak dziecko nabierze proporcji to już mniej

Gość DZIEWCZYNY.
Nieznajoma, a ile miesiecy ma Twoje coreczka? Czy ja powinnam sie martwic , ze moja jeszcze nie raczkuje lub nie pelza po podlodze?? :-(

A po co wlasciwie chcesz kupic ten chodzik? Masz ochote \"cos\" kupic dziecku i nie wiesz w co zainwestowac? Czy tez szukasz czegos, co ci ulatwi zycie lub dziecku dostarczy emocji? Bo na dobra sprawe chodzik jest niepotrzebny- to raczej kaprys mam. Nieczemu on nie sluzy, tylko szybszemu przemieszczaniu sie dziecka, o ile nie maz progow i masz szerokie drzwi. Jesli masz male mieszkanko, to chodzik uwiezi ci dziecko, czyli nie spelni swojej funkcji. A druga sprawa, to kwestia poszanowania mebli i innych przedmiotow w mieszkaniu. Jak ci sie dziecko rozpedzi w chodziku, to od czasu do czasu nie wyrobi z hamowaniem i ci walnie w meble, sciane itd. Juz nie wspominajac o tym, ze sie samo moze przy tym poobijac.

z chodzikami jest roznie, jedne dzieci chodzikuja, a potem chodza bez zadnych problemow, a inne sie rozleniwiaja. Matka powinna wiedziec sama, bo sama najlepiej zna swoje dziecko. Moj synek chodzil w chodziku od piatego miesiaca zycia i wcale mu to nie przeszkadzalo samodzielnie zaczac chodzic i nie mial problemow z nozkami czy kregoslupem. Kladz coreczke wiecej na brzuszku, a jak wzmocni plecki to sama zobaczysz czy chodzik jest potrzebny.

Wysokie - jutro to Cie tu zjedza zywcem ze wsadzalas w chodzik od 5 miesiaca :D :D :D a to dlatego ze nie znaja Twojego synka i nie wiedza jaki on byl i jest silny :) 😘

Wysokie a co jak bym nie weszla na ten temat ? :D :D :D Bede musiala jutro tu wejsc i zobaczyc czy potrzebujesz jakiegos poreczenia czy cos :) Maly rozbojnik spi? Moj padl w samochodzie i nie mialam serca go rozbudzac wiec transport z samochodu w pizame i do lozeczka ;) a ja sie nudze bo moj m testuje aparat czyt. robi ujecia jak obgryzam paznokcie :O musze sie znowu za to wziac bo znowu obgryzam to chyba z tych stresow ze Sebastian zaczal na krzesla wchodzic i ja przy nim chyba osiwieje ;)

padl pol godziny temu, juz myslalam, ze ma zamiar cala noc szalec :D Zjadl 320 ml kaszy i w koncu sie ululal :D Dzisiaj wlazil na fotel, potem na porecz, a potem na parapet..........musze mu poszukac jakies scianki wspinaczkowej, to moze spali na niej swoja energie :D