Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja bede dziewczyna z czerwca

czy pieprzyki mozna usuwac laserowo?

Polecane posty

i jaki bedzie efekt? i cena? beda blizny? pytam bo mam sporo na twarzy... czyli zalezy mi by blizn nie bylo...

Gość bardzo mokre oczy
nie daj boze !!! jedna dziewczyna w ten sposob rozsiała sobie raka i umarła :( chciala usunac pieprzyk z uda bo miala taki kaprys

Gość a gdzie bylas przez caly rok
mozna bo nikt ci nie zbaroni, ale to nie jest dobra metoda. najpierw idz do dermatologa, ktory oceni czy nadaja sie do usuniecia, pozniej do chrurga najlepiej plastycznego, ktory je usunie wraz z marginesem i wysle do badania histopatologicznego. po laserowym usuwaniu nigdy nie dowiesz sie czy to nie jest czerniak zlosliwy, ktory zagraza zyciu.

Gość a gdzie bylas przez caly rok
do tej osoby u gory. czerniaka nie da sie rozsiac on jest albo go nie ma. laser sprawia, ze sie go nie wycina a co za tym idzie nie mozna sie dowiedziec czy zmiana jest czerniakiem czy nie w konsekwencji choroba sie rozwija.

dzieki za wypowiedzi... szczerze to boje sie ewentualnych wynikow badania... moze jestem dziwna ale tak jest...

Gość jannna
raczej nie ,ja mialam skalpelem

Gość bardzo mokre oczy
pieprzyki to tzw niepozorne znamiona mam brata lekarza i kolege k=ktory jest onkologiem odradza się tą metode pieprzyki sie wycina !! kazdy lekarz ci to powie

Gość jannna
jeden dr.ktory pracuje na laserach nie podjal sie usunac laserm i skierowal mnie do chirurga,nie kazdego pieprzyka czy znamie mozna potraktowac laserem

to ja je chyba zostawie.... nie chce miec blizn na twarzy...np na policzkach...

a ogolnie to jestem bardzo pieprzykowa dziewczyna:\

a mozna robic peelingi na takiej twarzy? chodzi mi o takie u kosmeyczki? nie domowe czy delikatne enzymatyczne itp

Gość jannna
jesli chodzi o te blizny to moja jest cieniutka ,malo widoczna a z make -up niewidoczna.a jak blizny po wycieciu beda Ci przeszkadzac to mozesz je wtedy laserem zlikwidowac ,na jesien lub zime ,gdyz po laserze i sloneczku moga wystapic przebarwienia w tych miejscach

Gość jannna
na swieze blizny nie powinno sie nic stosowac i nie "moczyc "za dlugo ,rozmiekcza to naskorek i blizna moze sie rozejsc

a jaki jest koszt tego wszystkiego??? dzieki za odpowiedzi:)przynajmniej moge zasiegnosc opinii osob ktore maja jakies pojecie o tym:)

Gość jannna
ja placilam 200zl,u chirurga,po 3 miesiacach smarowalam zelem na blizny,niektorych uczula- Contratubex,jak dr.wykona dobrze swoja prace i nie masz cialka sklonnego do bliznowcow ,to blizny sa malo widoczne,a jesli nie to fraxel laser juz na same blizny,blizna potrzebuje czasu zeby ,moje 2-letnie prawie niewidoczne

mialam artroskopie kolana i rowniez stosowalam na blizny ten zel. jednak nie widzialam efektoe i zaprzestalam. minely 3 lata od tego czasy i sa biale te blizny. w sumie niewidoczne prawie.

a orentujesz sie moze jaka cena laseru moze byc? nie narobi on wikszej szkody? ile potzrebyje czasu zeby to wszystko zrobic? lacznie z ewentualnym laserem?

Gość jannna
nie ceny nie znam ,pewnie ma znaczenie u kogo bedzie robic i jakie miasto,szkod nie zrobi wiekszych -najczesciej uzywany do likwidacji blizn,a ja bym poczekala spokojnie po skalpelu i dala bliznom troche czasu ,a laser mozesz zawsze zrobic

dzieki:)