Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wkrótce ciężarówka

Jestem w ciąży i chcę wyjechać za granicę. Ojcu dziecka się to nie podoba...

Polecane posty

Gość Wkrótce ciężarówka

Sytuacja wygląda w skrócie tak. Jestem w drugim trzecim miesiącu ciąży i zamierzam jeszcze w czerwcu wyjechać do USA do siostry. Z ojcem dziecka nic mnie już nie łączy, oboje jesteśmy do siebie wrogo nastawieni. Wczoraj zadzwonił do mnie i powiedział, że wie że wyjeżdżam i że on do tego nie dopuści, bo jestem w ciąży z jego dzieckiem. Czy może mi jakoś prawnie w tym przeszkodzić??

Gość hmmmmmmmmmmmmmmm111mmmm
jak? ;P przeciez nie moze zatrzymac cie w kraju sila :P

Gość za duzo mysle o nim ...
hahah gówno ci może zrobić chyba ze ci dzieciaka wypruje z brzucha - jesteś wolnym człowiekiem i on może ci aktualnie teraz naskoczyć

Gość Wkrótce ciężarówka
A co będzie potem, kiedy już urodzę i będę chciała zostać dalej za granicą? Jak wygląda sprawa opieki nad dzieckiem kiedy rodzice mieszkają w róznych krajach?

Gość Wkrótce ciężarówka

Gość Anq25
jak urodzisz tam to dzieciak ma podowjne obywatelstwo....jak twoj facet jest poj...to ja bym wpisala w stanach ojciec nieznany (no co moglas imprzowac:))...zanim by sie doprosil o badania i stwioerdzenie ojcostwa i zalatwial sprawy przez tlumacza i ocean...dzieciak już bedzie mature pisal...

Gość zgadzam sie....
z przedmówcą...dokladnie to samo chcualam napisac

Gość a ja uważaaaam
jedź do usa nic nie może ci zrobić. ale dziecko ma prawo wiedzieć jak nazywa się jego ojciec. i jeżeli ojciec będzie przyjeżdżał do dziecka (akurat będzie ;) )- to pozwól na kontakt

Gość Wkrótce ciężarówka
Dzięki :) To jest pewne pocieszenie. Ale co będzie jak po porodzie będę chciała wrócić jak dziecko będzie miało np 2-3 lata? Bardzo się boję, że on może coś wymyślić...

Gość a ja uważaaaam
no jak każdy ojciec dostanie widzenia z dzieckiem. ma do tego prawo jako ojciec. samolubnie byłoby odbierać dziecku ojca - chyba że to brutal i narkoman...

Gość Wkrótce ciężarówka
A co musiałabym zrobić, żeby go pozbawić praw rodzicielskich? Moge się w ogóle nie zgodzić na badania DNA? Przecież teoretycznie kązdy facet z ulicy może powiedzieć, że jest ojcem mojego dziecka.

Gość a ja uważaaaam
nic nie możesz zrobić.

Gość ochuuuchuu
to wyjątkowo egoistyczne, paskudne i żałosne że chcesz sprawić że twoje dziecko nie pozna nawet swojego ojca. naprawdę żałosne ;/ ... nie wiem co ci on zrobił, ale ty nie jesteś od niego lepsza. nie masz żadnej klasy ;|

Gość Wkrótce ciężarówka
ochuuuchuu - spadaj na drzewo To jak jest z tym badaniem?

Gość ochuuuchuu
trzeba było się ubezpieczać wredna małpo bez serca. takie jak ty powinno się kastrować. mam nadzieje że sąd przydzieli ojcu opiekę nad maluszkiem a nie tobie. nie zasługujesz na dziecko, myślisz o sobie a nie o dobru dziecka ;|

Gość Wkrótce ciężarówka
ochuuuchuu - nie znasz szczegółów mojej sytuacji więc zamknij morde durna krowo!

Gość ochuuuchuu
spierdalaj 🖐️. jak nie chciałaś czytać słów krytyki i miałabyś ponad 90 IQ, to byś wpisała interesujące cie hasła w google, albo zapytała się o poradę prawnika. Ale jesteś na to za tępa! A ojciec cokolwiek zrobisz, to i tak będzie miał prawo do widywać dziecka, choćbyś wyjechała do drugi koniec świata. A jak mu to utrudnisz, to on ma w sądzie domagać sie kontaktu z synem. Trzeba było myśleć wcześniej, że nie chcesz z tym palantem mieć nic wspólnego, teraz masz na całe życie, czy tego chcesz czy nie. Nara sfrustrowana ignorantko.

Gość ochuuuchuu
*może

Autorko... nie osadzam Cie,bo nie znam powodow Twojej decyzji - wiec glupota z mojej strony byloby \"najezdzanie\" na Ciebie. A wracajac do postawionego przez Ciebie pytania - on nic nie moze zrobic ... moze najwyzej sobie pogadac. Niestety tak juz jest,ze dopiero po przyjsciu na swiat dziecka ,obydwoje rejestrujecie ten fakt . Jezeli Ty nie wyrazisz zgody,pozostaje mu tylko droga sadowa - zreszta te sprawy ciagna sie bardzo dlugo i sa kosztowne. Jednak dobrze byloby /jezeli moge Ci cos doradzic/ zebys wyciszyla emocje i ..... przynajmniej zachowala jego adres,bo w zyciu bywa roznie i moze byc tak,ze jezeli nie Ty .... to Twoje dziecko bedzie jednak chcialo za iles tam lat zobaczyc ojca .... a moze i Ty w miedzyczasie zmienisz zdanie :D Zycie potrafi platac figle.... A jednak dowiedzialas sie czegos na tym topiku ..... bedziesz miala syna ;) Gratulacje 🌻

Gość Anq25
tak zdecydowanie to będzie syn:D buahahahahah