Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gerthame

Czy jest na forum dentysta? Mam wazne pytanie!

Polecane posty

Gość gerthame

Bardzo zalezalo mi na jak najszybszym terminie u dentysty. I troche naklamalam w telefonicznej rozmowie, ze kawalek plomby wypadl mi kilkanascie dni temu /a tak na prawde stalo sie to pol roku temu/. Czy dentystka ogladajac zeba wykryje klamstwo, czy nie jest w stanie? Reszta plomby, ktora zostala jest bialutka. Nie ma przebarwien znaczy... Kapnie sie dentystka? Bo stresa mam, ze mnie jutro wywali (i tak sie darla, ze pozno sie zglaszam i co ja sobie wogole wyobrazam z dnia na dzien wizyte zamawiac)

Gość pomoc dentystyczna do usług
skapnie się po usunięciu resztki plomby. Po pół roku ząb napewno jest w stanie rozkładu i dentystka pozna bez problemu.

Gość gerthame
nie ma nikogo, kto moglby sie znac? :( Juz kombinuje zeby sprobowac wydlubac jeszcze czesc plomby, zeby na swieze uszkodzenie wygladalo, ale boje sie, ze zeba rozwale... :(

Gość gerthame
ooo pospieszylam sie. :) Dziekuje za odpowiedz. Ale jeszcze pytanie. To martwy zab po leczeniu kanalowym. Nie boli nic. Dlaczego mialby sie rozkladac? Szoruje zeby 3 razy dziennie. Tylko z ta pierdola nie mialam czasu isc wczesniej... Co zrobic, zeby sie nie kapla?

Gość pomoc dentystyczna do usług
nie martw się, nie wywali cię. Powiesz że bardzo cię boli ten ząb i nie mogłas dłużej czekać.

Gość gerthame
ta czesc, ktora odpadla to wierzchnia warstwa plomby. Na dole plomba przylega cala. Tylko gora wyleciala... czyscilam ja dodatkowo wykalaczkami. Ale mam tak durna prace, ze nie mialam jak wczesniej pojsc... dzieki za pocieszenie, ale i tak cykam bo babka ostra byla w rozmowie...

Gość no jak to
kochana czym ty sie przejmujesz? tym, ze ciebie jakas obca baba opieprzy? jej sprawa, ty tam idziesz, placisz jej i ona ma ci to zrobic - niewazne, czy ta plomba ci wypadla rok temu, pol roku, czy przed chwila. wyluzuj.

Gość fdsfsdfsf
dziewczynko ile masz lat? 12? mało jest dentystow ? Myslisz, ze ona pamieta co jej mowilas? Usiadziesz na fotelu, zrobi Ci , zaplacisz 150 zlotych i tyle.

Gość gerthame
No wlasnie, ze nie zaplace nic, bo to na kase chorych idzie i na tym polega problem. Prywatnie to bym w jeden dzien sie umowila. A panstwowo to sie czeka tygodniami, czasami miesiacami (wyjatek oczywiscie sytuacje, kiedy boli a ja nie moge sciemniac, ze mnie boli zab bez nerwow ;) ) Ale tu gdzie mieszkam dentysta prywatny jest kosmicznie drogi... No dobra, nie panikuje. Ide jutro i niech sie dzieje co chce. :)

Gość OODDDDDDDA
NAJWYŻEJ NAPLUJESZ JEJ W TWARZ JAK CIĘ BĘDIZE OPIEPRZAC I WIĘCEJ SIĘ U NIEJ NIE POKAŻESZ :P

Gość niewiemtego
nie ma opcji.skoro wypelnienie wypadlo to wczesniej juz bylo nieszczelne.to co ew.widac bedzie po rozwierceniu mogloby rownie dobrze stac sie bez twojej wiedzy .pal glupa i tyle:P