Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość qqqrka

kaszel u dziecka, ajkie sposoby

Polecane posty

Gość qqqrka

mam takie pytanko. Czy 10 miesiecznemu dziecku moge podac strop Stodal na kaszel. Jest on homeopatyczny, ale nic nie pisze o dolnej granicy wieku dla dzieci. Jakie jeszcze sa inne sposoby domowe na kaszel u dziecka??Maly wczoraj sprobowal loda(moje niedopilnowanie, starsza corka mu dala) i przypuszczam ze to od tego dostal w nocy kaszlu. Wiec ktos wie???

Gość ngdfmhd
ja robilam zawsze syrop z cebuli moim dzieciom i nawet chetnie go pily

Gość ngdfmhd
nie zaszkodzi, a pomoze nie tylko na kaszel

Gość qqqrka
tzn ze moge podac ten stodal????

Gość qqqrka
a jak zrobic ten z cebuli?? Nigdy nie robilam ale moja mama kiedys mi robila jednak nie wiem jak?? Kto da przepis??

Witam. ja kroje cebule w cieniutkie plasterki i klade warstwami do słoika, :warstwa cebuli, na to łyżeczka cukru. :) Moje dzieci sa starsze wiec dodaje im jeszcze czaosnek. Na kaszel takiemu maluchowi mozesz jeszcze podac syrop prawoślazowy, jest bez recepty

Gość qqqrka
no dobrze a powiedzcie mi jeszcze czy takiemu dziecku moge na raz podawac 3 syropy a mianowicie STODAL przeciwkaszlowy, RUBITAL wspomagajacy i ten z cebuli???Np 3 razy dziennie po lyzeczce z kazdego rodzaju???

Gość gośćWiki
Na stronie http://www.kaszeludzieci.pl/ opisane są sposoby na kaszel u dzieci. Są to praktyczne porady, które nie raz stosowałam. Mojemu dziecku bardzo pomogły.

Gość gość
Jest wiele syropów , można przebierać jak w ulęgałkach, ja mam dicotuss bo mam problem z rozpoznaniem rodzaju kaszlu, a on jest na oba rodzaje.

Gość venilla88
Tak jak Ci tu piszą. Dobry syrop (ze swojej strony mogę polecić Mucosolvan), oklepywanie plus dziecko powinno dużo pić. Bardzo pomocne są też inhalacje dla dzieci, o czym przekonałam się już nie raz. Sprawdź sobie http://www.kaszeludzieci.pl/inhalacje-dziecka.html - sporo informacji co do inhalacji dla dzieci.