Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lidka1982

Imię dla dziewczynki

Polecane posty

Brygida bardzie mi sie podoba niż Aniela, ale mój ślubny za chiny by się nie zgodził. :(

Gość likto
ja marzylam pol zycia by miec Olafa Niestety,niestety..,znowu potrzebny byl kompromis I w ten sposob mamy Oskara:)

. DO taka sobie ona : Basie to super dziewczyny :) Jak bede na córke zła to bede mowic Barbara (oficjalnie) a jak bede chciała ją rozpieszczać to będę mówić: Basiu, Basieńko :) Super imie :) .

. Aha, no i ja mam na drugie Barbara :) Mój tata cały czas dopytuje sie kiedy \" zrobimy\" Karolinke, ale ja wole Basie :) .

z chłopiecych podobaja mi sie skandynawskie--Ivar, Ragnar, Magnus...szkoda ze nie mozna tak nazwac:( Ale Olaf jest ok. Z dziewczecych jeszcze Ida, chyba nikt nie wymienil.

te prasłowiańskie są ekstra! nigdy z takimi się nie spotkałam, dodam do mojego spisu fajnych imion :D fajnie, że sąsiedzi kontynuują tradycję , bo potem wszyscy zapomną, że takie imiona w ogóle były

Gość scc
a co myslicie i liliana?? lilka albo honorata

a co do imion typu Kasia, Ewa, Ania ... ja mam na imię Ewa i cały czas wypominam rodzicom, że to imię to chyba na odwal wybrali :( pytałam "a nie mogliście czegoś nietypowego? zajrzeć do jakiejś książki?" i miałam fazę na Aurelię, kojarzy mi się z pięknem to imię :)

Gość taka sobie ona
DO: AAAAA1980 Może i masz racje że Basie to super dziewczyny :) tylko widzisz ja mam uraz z dzieciństwa ale to być może wina mojego ojca on nigdy nie był wylewny ;). No ale jeski BARBARA bedzei tylko wtedy kiedy coś przeskrobie to mam nadzieje żeTwoja córka bedzie zadowolona ze swojego imienia.

z takich łądnych imioń prasłowiańskich to jeszcze-Świetosława-Świeochna, Falisłąwa. Sawa, Sławka,Dobrawa,Radochna--Radoszka,Wojmiła, Miłka, Miluchna, Samboja,Żywia, Nyjołka, Samborka, Chocianka,Lubka,Dziewanna, Mila

Gość likto
salomea mi sie podoba Tylko jak to zdrabniac:)..

Gość likto
Mila i Lubka-super:)

noooom, fajowskie:) a salomea to salusia, salcia. Salce---wierzba po wlosku.

Gość likto
no tak:) tylko my zmezem mamy tak rozne gusta Ja bym dala Salomea a on Natalka.. Kompromis,pewnie jakas Kamilka:)

dobra ja spadam na egzamin a gramatyki historycznej jez.praslowianskiego:D trzymajcie za mnie kciuki, kobietki:)milego dzionka

Gość a Iga też ładne imię

A co myslicie o Parvati ? Parvatti :) Moze byc tez przez 2 t :) Tak miała na imię jedna dziewczyna z programu Survivor. A chłopak Ozzy :) hehehehe .

Gość minimmicxka
a co z karolką

Gość likto
trzymaj sie frejdis A Samanta-oryginalne:)

Kaja ładnie Mi z imion żeńskich podobają się : Laura, Blanka, Paula, Paulina, Amelia, Zosia