Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lidka1982

Imię dla dziewczynki

Polecane posty

nie sądzę aby Milenka lub Kaja było jakieś osmieszające i uciążliwe. Ja nie chce po prostu imienia które nosi obecnie tysiące dziewczynek typu Wiktoria czy Oliwia.

Gość chce zadac pytanie
Frejdis, no dokladnie, moze i pospolite, ale r=przeciez nie imie decyzduje jakimi jestesmy ludzmi jesli owe dziewczę będzie interesujace, to na pewno nie przez oryginalnosc swego imienia... apeluje o rozsadek bo jak slysze na ulicy jak matka wola na dziecko kewin lub brian, to czuje sie az zazenowana. wiadomo - co mnie to obchodzi. mowie jednakze o moich odczuciach dajcie sie dziecku wyroznic czyms innym jak imieniem...

Gość kalinkaczerwona
a propos imienia INEZ - smiesza mnie matki ktore nie umieja go poprawnie wymawiac - robia akcent na zamiast na - długie E.

Dagmara--łądne. Dagny Przybyszewska:D::D:D:D:D: Alina...Kornelia.Stare, dobre imiona szlachetnych dziedziczek:D

Adolfina, Adama, Adasia, Andrzejka,Arka, Arkadiusza, Arkadyjka, Armandzia Bola, Bogusła, Bartka, Bartosza, Bartia, Bartycja, Czarka, Ceza, Cezara, Czaruńka, Czaruśka, Czaria Daryjka, Dawidia, Dawicja Emiliusza, Eunuchia Fabiania, Feliksia, Feliksyna , Frantycja Grzegoria, Grzesisława, Grzegorka, Grzeżyna Heniona, Henisława, Henka, Henina Irenełucja, Irenosława, Idzia Janosława, Janomira, Janomiła, Jacka, Jacynka, Jacysławka, Jara, Jarynka, Jarycyta, Jędrka Klemensja, Konradycja, Kondradia,Kamilina, Karolucja, Karosława Luca, Lucka, Lucjanita Łukaszja,Łukacja, Łucyna, Łupina Marcinita, Marcinika, Michałosława, Micha, Michania, Michałucja, Michaszyna, Mateuszonia, Mateunia, Matekla, Mateuszysława,Mieczycha, Miecha, Miecza, Natanka Ogieria, Pawełuncja, Pawła , Pawłocyta, Pawłoluta, Pawłoluba, Roba, Robercina, Robertania, Robertosława, Robertosza, Sławosza, Sylwka, Szymonia, Szymonika, Szymonicja Tomkosława, Udycja Werterzyna, Wertepia, Witolda, Wita, Wicia, Wicha, Xantypa Zenonka, Zena

Gość chce zadac pytanie
Lidka, a czemu nie chcesz? Inna sprawa ze wiktoria czy oliwia sa juz lekko wyszukane. po co chcecie na sile "uszczesliwiac" dziecko? nie kombinuj a bardzo Kaja ładne, ale jak ktos zauwazyl, doroslej srednio pasuje, ale to moja subiektywna opinia

Ja dam córce na imie: Barbara - Basia, bedzie ladnie wyglądac z nazwiskiem :) No i moja Ciocia ma tak na imie i to złota kobieta :) A chłopakowi damy na Imie Sebastian :)

Gość zamiast Inez daj jej na imię
Agnieszka... to samo :O prawie przynajmniej po polsku...

Gość chce zadac pytanie
AAAA, swietny wybor ;) Baśki to rowne babki ;) Choć imie mi sie nie podoba az tak :) ale oczywiscie kwestia gustu natomiast sebastian to swietne imie, i istnieje duzo fajnych zdrobnien :) pozdrawiam Ciebie

Właśnie o to mi chodzilo---zdaje sie, ze moja corka bedzie miala tak mocna osobowosc, ze calkiem zdominuje jej imie--nie chcialam, by bylo odwrotnie.Czasem dziecko meczy sie z imieniem jak w ciasnych butach. Trzeba uwazac, nic na sile,mozna zrobic krzywde...jak np.Matka Tristana---moze gdyby nazwala go Feliks, nie predestynujac do smutku, byliby z Izolda szczesliwym malzenstwem?:P

Gość nea11
INGA INGRID KORNELIA

mówię Wam za parę lat o ile nie już, będzie szał na nadawanie męskich imion dziewczynkom,oraz damskich chłopcom. Mój kolega nawet jest dość sławny ze swojego imienia, Małgorzat, ale mówią na niego Małgosiek albo kuzynka - Maciejka totalnie fajne to, a nie jakieś utarte schematy i imiona z imiennika tudzież gorzej jak z głupich pisemek i telenowel, pseudozagraniczne jakieś

Gość likto
a jak wam podoba sie Ewa? mi jeszcze podoba sie Marcelina,ale moj luby woli wlasnie takie Natalki i Oliwki:( trzeba by znalezc kompromis..

a cos mi sie jeszcze przypomnialo--fajne sa imiona praslowianskie--moi sasiedzi maja trojke dzieci--Semko, Gniewko i Nasturcja:D

Gość OOOooooOOOOO.....
mnie tez sie wydaje ze kaja pasuje bardziej do dziewczynki niz kobiety, a milena tymbardziej nie, z tych dwuch wybieram kaje

Kornelia jeszcze jest ładne i oryginalne, nie pamiętam czy ktoś pisał :P

Aniela to prześliczne imię... nazwałabym tak moja drugą córeczkę, o ile będę mieć :):) a co myślicie o imieniu Brygida?

ja też uwielbiam imię Aniela, spodobało mi się już pare lat temu po przeczytaniu pewnej książki Małgorzaty Musierowicz :) i też mam zamiar nazwać tak córkę :P

a ja mam wybrane juz Magdalena ..bez zdrobnien na Lene.. albo Zuzanna ..Zuzia i nawet babcuzia tak slicznie brzmi...

. Mnie z imion damskich podoba sie jeszcze IZABELLA. ładne zdrobnienia: Izunia, Izka. Ja na moja kuzynke zawsze wołałam : ISA :) hehe .

Iga. Brydzia:D:D:D: faaajne:D Fela, Mela, Nela, Mila, Tola, ARLETA.... az tyle tych imion mamy?maaasakra...dobrze ze mam to juz za sobą. Synow nazwe Olaf i Bartosz:D

Gość likto
ewa,kasia,magda Fajne imiona i fajne dziewczyny z nich wyrastaja Ewa-obrotna,charakterna Kasia-zaradna,wesola,lubiana,towarzyska,Magda-romantyczka,tzw.cicha woda,kocha swiat i ludzi

Gość taka sobie ona
Ja mam na imie Barbara i gdybym tylko mogła to bym to imię zmieniła przez całe życie byłam Barbarą tak mowił moj tato nie zaleznie od tego czy byłam dzieckiem czy teraz jestem juz dojrzałą komietą i mam własna rodzinę zawrze byłam BARBARA . Moj mąz troche to zmienił bo mowi poprosu Basia, Basiu. Mam syna ale gdyby to była córka to była by Kalina

tak, Magdalena to tez piękne imię... mam z nim do czynienia na co dzień :)