Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość implant czy pierścień

Implant czy pierścien,ktory ma wiecej hormonów?

Polecane posty

Zastanawiam sie nad najlepsza dlugotrwała metodą antykoncepcji. Mam juz dwoje dzieci i na wiecej się nie szykuje... ;) Na razie moje metody opierały się na ' hybił,trafił ' ale to ryzykowne i stresujące. Nigdy nie brałam zadnych srodkow,ale pigułki odpadaja bo mam problemy z pamiętaniem o takich rzeczach co dzień. Jestem w UK wiec koszty tez mam zgłowy,bo antykoncepcja tu jest gratis. Tylko myśle o skutkach ubocznych (biorę pod uwage implant lub pierścien) Czy ktos ma doświadczenia z tymi środkami? ? ?

Gość alinkaaa
a jak na jakiej zasadzie działa ten implanon czy w pOlsce jest dostepny

Marta-marta nie miałas zadnych dziwnych zmian na skorze albo zaniku okresu? ślyszalam o takich przypadkach. Inne mowily o bolesnych i częstrzych okresach...

Napisalam dlugi post, ale mi wcielo. :( Napisze raz jeszcze. Implanon wszczepilam w maju 2008 w klinice Marie-Stopes, placilam £150. Czulam sie dobrze, jednak po tygodniu nastapilo krwawienie, ktore trwalo ...... 2 miesiace. :( Potem nie mialam okresu kolejne 2 miesiace. Caly cykl byl jakis taki dziwny, nie regularny, mozna sie bylo spodziewac wszystkiego. Byly plamienia. No i przytylam duzo. Myslalam, ze to przez implant, ale prawda jest taka, ze hormony wzmagaja apetyt, wiec obzeralam sie jak krowa. Wyjelam implanon w styczniu tego roku, bo juz mialam dosc tycia. Ale zdalam sobie sprawe, ze tyje z powodu zarcia, ktore spozywam. :o No i teraz nie stosowalam zadnej metody antykoncepcyjnej oprocz prezerwatyw ipigulek po stosunku, jek sie zdarzylo. No ale mysle ponownie o implancie, bo to wygoda jak nie wiem. A tak poza tym to podczas posiadania go nie odczuwalam zadnych skutkow ubocznych, wlasnie oprocz tego krwawienia. Chyba przerzuce sie na tabletki anty... :(

no to chyba spore zamieszanie robią te hormony w organizmie!!! skoro tak sie rozregulował okres. Juz sama nie wiem,pytałam się pielegniarki ,to stwierdzila ze zastrzyki co 3 miesiace sa ok. No ale podobny maja sklad do implantu ,wiec i dzialaja podobnie. A co z pierścieniem??? czy przy nim tez sie ma zaburzenia ?

Gość ja mam spiralę
o nazwie Mirena.Mam 48 lat .4 lata temu moje miesiączki były coraz dłuższe i obfitsze.Lekarz stwierdził początki przekwitania.przy Mirenie czas trwania miesiączki stopniowo się skracał, a obecnie nie mam jej , nie mam też żadnych ojawów przekwitania,czuję się bardzo dobrze.

boję sie takich zmian...moj okres trwa 3 dni i wogole go nie czuje (na dodatek uzywam tamopnow,wiec przebiega szybko i sprawnie;) ) Nie wiem,czy spirala to bezpieczna metoda? Chyba balabym sie zakladania jej,ze moze siew cos przebic w srodku. Czy ktos mial do czynienia z pierścieniami zakladanymi do pochwy? czy one są bezpieczne i czy nie wypadaja?

Gość nie bój się
to nie jest moja pierwsza spiralka. Raz już miałam założoną zaraz po drugim dziecku, tylko jej nazwy już nie pamiętam.Pózniej zdecydowaliśmy się na trzecie dziecko, spiralkę usunęłam ,odczekałam na polecenie lekarza trzy miesiaczki i zaszłam w ciażę.Urodziłam zdrową, silną córkę. Ja tez kiedyś brałam tabletki,ale zdarzało mi się czasami zapomnieć je przyjąć,a nawet przy wyjeżdzie na urlop waiąść ze sobą. Idż do dobrego ginekologa i porozmaiaj z nim. Ja Mirenę bardzo sobie chwalę,co pół roku chodzę na kontrolne badanie USG i na monitorze oglądam sobie to cudo,a co dwa lata robię mammografię piersi.

Gość wiola 1020
Witam! Ja implant mam od czerwca tego roku. Ogólnie to jestem zadowolona,tyle tylko że wydłużył mi się okres trwa około 12 dni i jest obfitszy.Ostatnio udałam się do ginekologa i on stwierdził że muszę brać jeszcze tabletki antykoncepcyjne żeby uregulować okres,na razie przez 3 miesiące. Jak na razie to czas okresu jest taki sam,ale krwawienie jest dużo słabsze.Zobaczę co będzie się działo w następnych dwóch miesiącach.