Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciężarna-

wąskie biodra-

Polecane posty

Gość ciężarna-

witam dziewczynki, mam problem i jednoczesnie zapytanie do dziewczyn ktore sa juz mamusiami. otoz jestem chuda osoba (mam 170 waze 51 kg) cale zycie mam problem z niedowaga ale nie o tym chcialam pisac. jestemn w upragnionej ciazy ale bardzo boje sie porodu. nie chodzi o bol, wiem, ze on musi byc i tyle ale o to ze cos pojdzie nie tak. moja mama byla rowniez taka chudzinką i niestety pierwsze dziecko (moj brat) zmarlo tuz po porodzie. nie bede tu opisywala szczegolow ale chodzilo o waskie bioderka - nie chcieli zrobic mamie cc. ale wiadomo, czasy sie zmienily, teraz to inna bajka. moj gin mowi ze POWINNO wszystko byc w porzadku ale mnie martwi to powinno... czy sa jakies mamusie, ktore urodzily naturalnie dzieciatka a rowniez sa szczuplutkie? napiszcie prosze co o tym sadzicie, ja ufam lekarzom, wiedza co robia chyba ale gdzies w srodku czuje paniczny strach... moze w 9 m-cu bede tak zmeczona ciaza ze nie bede rozmyslala nad tym ale teraz nie daje mi to spokoju. z gory dziekuje za odpowiedz, pozdrawiam, asia.

Gość haha........
tak ja byłam chudziutka w bioderkach bardzo przy wzroscie 170 mizłam 77 cm i po porodzie kosci mi sie rozeszły i teraz mam 86

Gość idź zbadać ten wyrostek
wąskie biodra nic do tego nie mają. Chodzi o rozstaw kości miednicznych. Takie dwie wystające kostki po obu stronach kregosłupa. Jeśli główka dziecka tam się zmieści, to znaczy, że będzie ok. Ale to pewnie mierzył już ginekolog. Wiem z autopsji 160cm, 45 kg a biodra 82 - dziecko urodzone siłami natury ważyło 3950 i mierzyło 57 cm. Więc takie chudziny tez moga rodzić i to całkiem nieźle

Gość ja bede dziewczyna z czerwca
77????? to jest to mozliwe??nie wiedzialam...

Gość idź zbadać ten wyrostek
hmm, nie wierzę w 77 w biodrach. Może to w pasie miałaś tyle :)

Gość ciężarna-
dziekuje wam za wpisy, troszke mnie one uspokajaja - ja chyba za bardzo o tym mysle, nasluchalam sie roznych opowiesci ze szczuple dziewczyny mecza sie strasznie dlugo a pozniej i tak robia cc - niepotrzebnie sie nakrecam... no i ta sprawa sprzed lat z moja mama - wiecie ja sobie wmawiam ze skoro w jej przypadku tak bylo to u mnie pewnie bedzie podobnie i takie tam. raz jeszcze dziekuje za odpowiedzi.

Gość guzikowa8
moja kuzynka ma wąskie biodra, taką męską figurę, i własnie z tego względu miala 2 cesarki

Gość ciężarna-
no tez wlasnie, chodzi mi jedynie o to, zebym miala tą cesarke jezeli jest to konieczne bo moja kuzynke najpierw przez 12 godzin meczyli twierdzac ze urodzi a pozniej i tak zrobili cc:-( mam nadzieje jednak, ze takich przypadkow jest malo. dziewczynki czy wy tez momo wszystko balyscie sie porodu? bardzo chce dzidzie i dlatego sama siebie nie rozumiem - skad taki strach:-(