Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lauralaura

JAK I KIEDY NAJLEPIEJ ODZWYCZIC DZIECKO OD PAMPERSA ?

Polecane posty

Gość lauralaura

MOJA CORA MA 23 MIESIACE I TAK SIE ZASTANAWIAM (WIEM) ZE TO JUZ NAJWYZSZA PORA NA SKONCZENIE Z PIELUCHAMI, TYLKO TO NIE JEST PROSTE!!! ONA NIE UZNAJE NOCNIKA, JEST NA TO ZA ZYWA NIE USIEDZI W MIEJSCU PRZEZ MINUTE! CO ROBIC????????

Gość robie wlasnie to samo ehheee
synek ma 23 miesiace :D i 4 dni temu zdjelam mu pampersa .. zgryzlam przez to zeby zlamalam 2 paznokcie i stracilam glos .. ale siada na nocnik :D

Gość moja .........
corcia pozegnala sie w dzien z nocnikiem jak miala 2 lata i 3 mc . a po jakims miesiacu przestalam jej zakladac pieluche na noc . poczekaj jeszcze troche jeszcze nie ma 2 lat . a w sumie teraz jest fajna pora roku - zaloz jej tylko majteczki i jak pare razy zmoczy te majteczki to moze sie w koncu skapnie ze nalezy zrobic do nocnika( proponuje pochowac dywany )

ja bym radzila teraz , jest cieplo , w tydzien oduczy sie :D

moj synek ucieal z noicnika , rzucal nim , wiszczal plaka itp .. ale juz jest ok

moja corcia ma 20miesiecy i juz od paru dni tez nie zakładam jej pampersów w dzien tylko do spania ale zero efektow choc dzis przed spaniem zawołała siku zaprowadzilam ja na nocnik myslac ze skonczy sie jak zawsze a ona zrobila siusiu ale była mocno tym faktem wystraszona wiec mysle ze z dnia na dzien bedzie coraz lepiej

Uwazam,ze wiek-2 lata jest wiekiem ,w ktorym mozna juz sciagac pampersa.Pracuje w zlobku i tam tez chce poslaqc moja nienarodzona jeszcze coreczke juz od 4 miesiaca.To niesamowite ile te dzieci si etam ucza i jak sprawnie wychodzi wpajanie im w zycie wlasnie takich rytualow jak sprzatanie zabawek, siedzenie na nocniku itp:)rewelka!A jak do nocnika przyzwyczaic?Sadzac poprostu po sniadaniu, po obiadku i siadac obok dziecka.Jak wstaje to cierpliwie posadzic je znow na nocnik i tak w kolko.W koncu sie nauczy.Powodzenia!:)