Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama 2008

Jak myjecie swoim dzieciom ząbki?

Polecane posty

Gość Mama 2008

Od kiedy zaczęłyście używać pasty do zębów? Moja córeczka ma rok i 4 miesiące, nie potrafi jeszcze wypluć i wypłukać buzi. Z kolei mycie ząbków samą wodą wydaje mi się już niewystarczające. Spróbowałam dzisiaj nałożyć na szczoteczkę odrobinę pasty dla dzieci i po wyszorowaniu ząbków od razu przetarłam je mokrą gazą. Ale część pasty i tak zdążyła zlizać językiem. Macie może jakiś patent, jak porządnie umyć ząbki takiemu szkrabowi, żeby się przy okazji nie najadło pasty?

Gość zatroskana1
Wiesz, ja tez mialam taki problem. Moj SYnek ma 2 latka i wlasciwie do tej pory nie wypluwa pasty. Ale doszlam do wniosku, ze ci, ktorzy wymyslili pasty dla dzieci wie tez, ze dzieci jej nie wypluja, wiec daje odrobinke i po prostu po myciu zabkow daje mu przepic odrobina gotpwanej wody. A Maluchowi pasta bardzo smakuje... :D Nie wiem czy to jest najlepsze rozwiazanie, wiec chetnie poczytam co inne mamy na to poradza :D

Gość abraja
ja nie daje pasty bo lekarz powiedzial ze puki dzecko nie odpluje to bez sensu dawac pastę wiec myje soe ząbki sama szczoteczką ;)

Gość do kapustnych
spr pobawic sie z dzicmi w zwykle wypluwanie wody-na zasadzie fontannny--rozbryzgu... wydmuchiwanie powietrza przez slomke...po mies moja mala radzila sobie z wypluwaniem pasty

Gość hmm powiem tak
pasty do zebów przeznaczone dla dzieci w wieku od 0 do 2 lat maja tak dobrany skład by nie zaszkodziły małemu brzuszkowi po połknięciu :) Bez problemu dziecko moze je polknac :) Ja tez sie bałam, moj synek zajada sie pasta :) jest ona 100% bezpieczna !!!

Gość Mama 2008
Dziękuję za odpowiedzi.