Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alicja_opiu

Chętnie udziele porad dotyczących fryzjerstwa!!!!

Polecane posty

Gość alicja_opiu

Jestem fryzjerką z 5 letnim stażem zawodowym ukończyłam PSZIU chętnie doradze w doborze fryzury do kształtu twarzy . Polece skuteczne kosmetyki dostylizacji włosów i doradze jak dbać o włosy proste kręcone i falowane itp.!!:):)

podłużna twarz , włosy kręcone gęste mocne , do ramion jak nie układam długo to dżungla :O

skoro się polecasz to skorzystam :) mam rozjaśniane włosy i nie chcę się z nimi rozstawać ale czasami mam ochotę zaszaleć i kupić "farbę" na 6-8 myć(z welli bo palette to się trzyma nadprogramowo) Czy ona się zmyje z tych włosów i nie będę musiała ich spowrotem rozjaśniać?

Gość alicja_opiu
Na rozdwojone końcówki proponuje jedwab w płynie firmy BIOSILK:) Okrągły kształt twarzy najlepiej prezentuje się w ciemnych czekoladowych prostych lekko podkręconych pocieniowanych włosach długość minimalna do ramion:)

Gość a ja nie umie
dobrac sobie koloru :( mam jasna karnacje jasne niebieskie oczy twarz owalna naturalne mam taki jasny brąz nie wiem w zadnym kolorze sie sobie nie podobam ;(

prawie co dzień prostuje włosy a o dziwo nie wyglądają zle, są strasznie błyszczące. Czym je pielęgnować. Zauważywszy jedynie ze zaczęły wypadać ostatni i mnie to niepokoi.

Gość kiniasorej
co do okrągłej i szerokiej twarzy ?

Gość i co mnie to
a wiec, mam grube włosy zaa ramiona sa dlugie.. ale dziwnie mi uszy wychodza znaczy nie wychodza ale wlosy je tak jak by przytlaczaja... przeszkadza mi to... sa ulizne do uszu a uszymam male i nie sa odstajace co na to zrobic?? a i mowie ze wlosy mam bardzo proste z natury moze dlatego tak mam;/

Gość ykghn
witam mam wysokie czoło, cienkie włosy a moja twarz jest podłuzna z "wystającymi" policzkami. nie nosze grzywki gdyz robi mi się "wicherek". jak zlikwidowac wicherek, jaka fryzura wyszczypliła by mi optycznie twarz??

Gość a ja nie umie
mmialam juz rude teraz mam ciemna czekolada tez sie zle czuje...

sorki , urwało :o jak nalepiej sciąć / ścinać je zeby lepiej się kręcił y? w pukle?

Gość alicja_opiu
MAWRONKA-jeśli masz włosy mocno kręcone i grube najlepiej będzie jeśli je lekko pocieniujesz bądż wydegażujesz zależy jak wolisz ! Polecam szampon wygładzający ponieważ włosy kręcone z natury są bardzo suche i szorstkie ,musisz po każdym myciu używać odżywki ze spłukiwaniem i po każdym myciu używać pianki do stylizacji produkty jakie polecam: szampon i odżywka Loreal Paris Elseve Nutri blask pianka do stylizacji wellaflex do włosów suchych i zniszczonych oraz na koncówki niezastapiony jedwab w płynie BIOSILK:)

Gość pomimo wszystko
hej jestem facetem i troszke łysieje jaką fryzure proponujesz na krótko się ścinać czy na łyso ?

Gość alicja_opiu
ŻYWE SREBERKO-farby zmywalne mają to do siebie że po zmyciu wyjściowy kolor włosów jest ciemniejszy:) Nie napisałaś jaki ma to być odcień farby ale rozumiem że dużo ciemniejszy??:)

Gość comcomcom
a ja jestem blonduynka ale wlosy mi sciemnialy i od dawna robialm jasne pasemka ale mam krecone i suche wlosy i te pasemka juz wogole spowodowaly ze mam siano i chcialam przefarbowac farba bo s amlepsze mzielam loreal preferens by nie miec zoltych zrobilam jak w przepissie najpierw odrosty i potem reszta ale i tak odrosty bardziej sa pomarnacowo rudea reszta ok to byl blodnd co teraz? Czy po ponownym farbowaniu ta farba te odrosty beda normalne?

alicja_opiu zgadza się jestem sztynką ale mam balejaż w kolorze jasnego/średniego blondu i od czasu do czasu korci mnie żeby wrócić na "chwilkę" do ciemnego koloru,ale skoro tak to nie będę ryzykować.Z natury mam b.jasną cerę i każdy mnie pytał czy mam anemię :o wiec rozjaśniłam

Gość jhbjgjkgkuk
alicjo a jaka piankę proponowałabyś do kręcenia loków?

Gość alicja_opiu
A JA NIE UMIE-Najlepiej będzie jak wybierzesz się do profesjonalnego salonu fryzjerskiego i zafarbujesz włosy na jakiś ciepły blond przy twojej karnacji i jasnym kolorze oczu ładnie będziesz wyglądała jako blondynka jeśli nie stać cię na chodzenie do fryzjera co miesiąc żeby rozjaśniać odrosty proponuje koloryzacje domowymi sposobami polecam farby do włosów blond Schwarzkopf Natural & easy a odcień musisz już wybrać sama z tego co wiem bardzo naturalnie wychodzą włosy rozjaśniane odcieniem 532:)

Gość ykghn
Alicjo czy odpowiesz mi ?? witam mam wysokie czoło, cienkie włosy a moja twarz jest podłuzna z "wystającymi" policzkami. nie nosze grzywki gdyz robi mi się "wicherek". jak zlikwidowac wicherek, jaka fryzura wyszczypliła by mi optycznie twarz?? :)

Gość alicja_opiu
KILKA CHWIL-z prostowaniem włosów prostownicą tak już jest najlepiej będzie jak przestaniesz poprostu używać prostownicy! Ale jeżeli nie chcesz z tego zrezygnować na wypadające polecam CAPIVIT PIĘKNE WŁOSY TABLETKI DOSTĘPNE SĄ W APTECE:)

Gość alicja_opiu
I CO MNIE TO- żeby włosy nie były oklapnięte i puszyste warto myć je codziennie szamponami dodającymi objętości i nie przesadzać z odżwkami ponieważ one obciążają strukture włosa:) polecam szampon AVONU advence techniques

Gość comcomcom
prosze doradz mi wyzej napisalm co i jak

Gość comcomcom
aha i jeszcze jedno bo mam suche wlosy jak umyje to dopiki sa lekko wilgotne sa ok a jak wyschna siano sa kosmetyki naprawde nadajace nawilzenie?

Gość alicja_opiu
YKGHN- Włosy myj szamponem dodającym objętości a po umyciu zastosuj pianke wellaflex do włosów cienkich i delikatnych a grzywke najlepiej będzie jak pocieniujesz na bok i będziesz używać prostownicy:)

Gość ykghn
dzięki bardzo :) kiedys miałam grzywke na bok i tez uzywałam prostownicy jednak to nic nie pomogło.. ale dzięki za rady pozdrawiam :)

Gość alicja_opiu
POMIMO WSZYSTKO-zależy jak łysiesz jeżeli na czubku glowy to lrpiej zetnij się na łyso natomiast jeżeli robią ci się klasyczne zakola boki przytnij na krótko a góre zostaw troszke dłuższą:)

Gość drink drink
Hej:) Mam podluzna ale kanciasta twarz,taki prostokat;), duze piwne oczy,lekko odstajace uszy Wlosy mam w kolorze oczu,wlasnie ani brazowe,ani rude,cos pomiedzy,czasami wydaja mi sie wrecz zielono-bure :O Sciete na prosta linie,prawie do pasa,generalnie proste,chociaz przy skorze glowy sa zawsze bardziej ulizane, suche koncowki Szampony koloryzujace okropnie wysuszaja mi wlosy,podobnie farby,wiec mam naturalny kolor,uzywam odzywek i szamponow nawilzajacych PYTANIE: czy powinnam pociniowac wlosy? troche znudzilo mi sie to proste ciecie,lepiej pasowalyby mi moze w szpic? troche sie boje,ale moze warto zaryzykowac,zeby odwaznym cieciem odwrocic uwage od nieciekawego koloru i tej prostokatnej twarzy?