Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alicja_opiu

Chętnie udziele porad dotyczących fryzjerstwa!!!!

Polecane posty

Gość comcomcomcom
ale dlaczego nei moge sie pozbyc odrostow? przeciez np Foremniak ma zawsze rowny blond po calosci? jak to zrobic???

bardzo pociagla, twarz, ksztalt serca wlosy ciemny bliond, rozjasnialy dzieki sloncu,teraz koloru slomianego zarozowiona cera jaki pasowalby mi kolor, do takiego kolorytu cery?

Gość alicja_opiu
comcomcom-z odrostami tak już jest trzeba je poprostu co 2 tygodnie góra do miesiąca rozjaśniać :)

Gość alicja_opiu
siostra_burzy-proponuje ci żebyś została przy swoim kolorze włosów i kupiła sobie jakiś lekki podkład do twarzy wtedy zaróżowiona cera nie będzie tak widoczna,nie radziłabym zmieniać koloru włosów bo będziesz wyglądała zbyt blado .Ewentualnie jeśli bardzo chcesz zmienić kolor proponuje taki jak na zdjęciu poniżej ponieważ przy bladej i zaróżowionej z natury cerze jest najbezpieczniejszy i najbardziej naturalny http://www.ukaraj.pl/images/photos/1/3/1/7836/__b_fd1cdf76dd95005b526f4b6bc537754c.jpg

Gość alicja_opiu
then she say-jeżeli z natury masz dosyć proste włosy najlepiej będzie jesli wycieniujesz włosy ponieważ w takiej fryzurze okrągła twarz wygląda szczuplej nie radziłabym ścinać grzywki na prosto zazwyczaj twarz wtedy wydaje się optycznie jeszcze okrąglejsza. Natomiast jeśli masz trudne do ułożenia włosy i podatne na skręt proponuje trwałą ziołową nie niszczy włosów tak bardzo jak zwykła:) Najlepsze będą lekkie lużno opadające fale nie radze eksperymentować z klasycznym" barankiem" na głowie. Odrosty zawsze będą się pojawić żeby nie były aż tak widoczne trzeba poprostu co 2 tygodnie góra do miesiąca je farbować:)

Gość alicja_opiu
ttrettrf-bawełne w formie maski nakładaj na umyte wcześniej lekko osuszone ręcznikiem włosy dla lepszego efektu możesz sczesać je grzebieniem Raczej nie preferuje "babcinych" sposobów na piękne włosy teraz jest mnóstwo kosmetyków na rynku więc myśle że każdy coś sobie dobierze :) Ewentualnie z tego co słyszałam podobno napar z rumianku rozjaśnia blond włosy:)

Gość alicja_opiu
kwikacz-żeby wyszczuplić twarz i podnieść czuba najlepiej jeśli spód włosów zostawisz taki jaki jest góre stopniowo wycieniujesz na górze mocno wycieniowane i schodząc w dół coraz dłuższe dobrze będzie jeśli fryzjerka wycieniuje i lekko postrzępi ci włosy przy twarzy i lekko pocieniuje grzywke na bok:) taka fryzura optycznie wyszczupli ci twarz:)

Witam Pytanko mam taki Mam włosy mieszany tzn z przodu pasma kręconych sprężynek, reszta falowana lub prosta. Gęste długie ale siankowate z przodu szczególnie. Fakt rozjaśniane ale nie ważne jak je zafarbuje są suche . Co radzisz ???

chodzi o to czym je smarować by nie były takie suche a końcówki się nie rozdwajały Używam maski mlecznej i owszem jest lepiej ale te kręciołki nadal puch

Gość alicja_opiu
ailsa24-najlepiej będzie jeśli wybierzesz się do profesjonalnego salonu fryzjerskiego natomiast jeżeli nie stać cię na chodzenie co miesiąc do fryzjera i rozjaśnianie odrostów polecam farby blond Schwarzkopf Natural & easy farbowane nimi włosy wyglądają najbardziej naturalnie ponieważ widoczne są lekkie pasemka i refleksy:)

Gość szi
jaki odcień rudego będzie najlepszy przy cerze takiej przeciętnej, lekko brzoskwiniowej bez piegów? (naturalny kolor: ciemny blond)

Gość alicja_opiu
paulusia 81-jeśli masz grube włosy po umyciu włosów użyj pianki wellaflex do włosów suchych i zniszczonych a potem na końcówki użyj jedwabiu w płynie firmy BIOSILK .Natomiast jeśli masz włosy cienkie polecam pianke tej samej firmy tyle że do włosów cienkich i delikatnych po czym również na końcówki jedwab BIOSILK:)

Gość alicja_opiu
oksjjjjla-z takiego koloru włosów nie łatwo jest przejść odrazu na jasny blond .Podejrzewam że na początu wydzie jasny marchewkowy kolor:)

Dzięki za odpowiedź Szczerze to nie używam że nie używam Żadnych środków do stylizacji ale zaopatrzę się w tą piankę. i jedwabik też Pozdrawiam

Gość enique seniqento
mam ciemne prawie brązowe pasemka na naturalnym kolorze włosów ciemny blond jak się ich pozbyć ?

mam trójkątną twarz, zaznaczone kości policzkowe, czoło w normie, ciemną karnację. Jaką fryzurkę byś mi poleciła?

Gość alicja_opiu
enique seniqento- żeby pozbyć się pasemek bez czekania aż odrosną ci twoje naturalne włosy najłatwiej jest zafarbować włosy na najbardziej zbliżony kolor włosów do twojego naturalnego:)

Gość alicja_opiu
collins-zdecyduj się na cieniowanie i strzępione fryzury w nierównych opadających na policzki kosmykach ginie zbyt osty kształt brody:)

Okrągła twarz, lekko pucowata i straszne zakola :/ Jak je ukryć , ew. ich się pozbyc :P

Gość alicja_opiu
nioop-ale jesteś męszczyzną czy kobietą???

oczywiscie facetem.. Domyslam sie teraz iż niebardzo się orientujesz w meskich fryzurach ?? Jeśli tak to trudno się mówi.. Myslałem ze moze akurat coś mi doradzisz... Spróbowac musiałem :)

ale mam taka cichą nadzieje ze moze jednak coś doradzisz ;)

Gość wiśniowy las
to i ja poproszę o poradę :) mam idealnie proste włosy, jednak chciałabym zwiększyć ich objętość. I teraz takie pytanie... Czy mogłabyś mi polecić jakiś kosmetyk, który zwiększy ich objętość? I jeszcze jedno pytanie, czy możesz mi polecić jakąś dobrą lokówkę i preparat, który utrwali podkręcenie? Moje włosy zakręcone po krótkim czasie zamieniają się w 'kluski' albo fale. Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź :)

Gość SESESESE
A MI WYPADAJĄ..GARSCIAMI OD PARU LAT. I SA BRZYDKIE, A JA JESTEM LYSAWA, NIE MOGE SCIAC SIE WIEC NA KROTKO...WIEC CO ZROBIC?..MAM TWARZ GORA (W KSZTALCIE SERCA, DOL-KWIADRATOWA :( I USZY ODSTAJACE :o CO MAM POCZAC?????!!!!!!!!!!!!!

CZY JAM SIE SIE SLABE, BARDZO SLABE I DOSYC RZADKIE WLOSY MOGE ZROBIC SPOBIE TRWALA? MARZY MI SI ESTRASZNIE..OD LAT, NO I JAK ZAKRECE TO OD RAZU PUSZYSCIEJ JEST...BOJE SIE TYLKO ZE POTEM BY WYPADALY STRASZNIE... JAK MYSLISZ? MOZNA?

Gość aśksa66666
alicja-opiu podaj miejscowośc gdzie mieszkasz? albo chociaż województwo ,che o coś cię zapytac

Gość sabinka9022
Witam pani Alicjo! Moja córcia ma na srodku czola bardzo wysoki zadziorek (wicherek) Jezeli zaczeszę go na lewa strone i zapne spinka to jeszcze jaks sie trzyma ale jezeli chce zaczesac na prawa strone to nawet spinka nie pomoga:( Chcialam zapytac czy istenieja na swiecie zabiegi badz ssposoby na zliwkidowanie albo chociaz zmniejszenie zadziorka?