Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alicja_opiu

Chętnie udziele porad dotyczących fryzjerstwa!!!!

Polecane posty

Gość alicja_opiu
COMCOMCOM-ponieważ masz suche i kręcone włosy dalsze rozjaśnianie nie będzie im służyło proponuje zafarbować włosy na ciepły czekoladowy brąz :) Kosmetyki które odratują twoje zniszczone włosy : szampon i odżywka ELSEVE NUTRI BLASK nie polecam szamponów do włosów keręconych ponieważ powodują że struktura włosa się puszy na końcówki jedwab BIOSILK naprawde potrafi zdziałać cuda:)

Gość jhbjgjkgkuk
alicjo a jaka piankę proponowałabyś do kręcenia loków?

Gość pierdziel
włosy pod pacha nie chca mi sie ukladac co robic?

Gość alicja_opiu
JHBJGJKGKUK- nivea skręt fal i loków:)

Gość grizzelka
Jestem niską szczupłą dziewczyną, mam okrągłą twarz,oczy piwne aktualnie włosy mam do ramion w kolorze mahoniu, ale naturalne są brązowe:) Gdy je wysuszę strasznie się napuszają, lecz po kilku godzinach są już oklapłe:P Jaka fryzura i kolor byłyby dla mnie najlepsze?:) Z góry dziękuję za poradę:)

Gość jhbjgjkgkuk
dziekuję:)

Gość fryzjerka zprawdziwego zdarze
Jestem fryzjerką od 8 lat. Mam własny salon fryzjerski i 3 pracownice. jest on jednym z bardziej ekskluzywnych i szanowanych salonów w mieście. Czytam i muszę powiedziec, zę wiekszosć rzeczy, które radzisz droga fryzjerko można wyczytać z internetu, a i tak sie nie sprawdzą. Poza tym wiele odpowiedzi jest nietrafionych. A te farby, kosmetyki... pomoga, ale na krótko , niekiedy ze szkoda dla włosów. może lepiej się jeszcze troszkę dokształcić? ;)

Gość alicja_opiu
DRINK DRINK-oczywiście że warto każda fryzura w końcu się nam znudzi więc warto od czasu do czasu coś zmienić próbowałam sobie ciebie wyobrazić i widze cię w pocieniowanych włosach troszke za ramiona a ,aby odwrócić uwage od kanciastej twarzy wycieniuj grzywke na bok:)

Gość comcomcomcom
alicjo ale mi braz nie pasuje a ten blond ktory zafarbowalam to taki szary blond i poza odrostami wyglada naprawde super co z tymi odrostami bo nie wiem czy jak nastepnym razem pofarbuje ta farba to beda takie na calosci? bo jak farbuje niektore laski to maja rowny kolor wszedzie

Gość drink drink
dziekuje :) juz pare osob i fryzjerek mowilo mi ze we wlosach za ramiona,wycieniowanych byloby mi lepiej...kurcze,ale patrzec jak dlugie klaki laduja na podloge..:P dziekuje Ci i pozdrawiam :)

Gość alicja_opiu
GRIZELKA-do puszących się włosów polecam szampon i odżywke elseve nutri blask żeby włosy się tak bardzo nie puszyły dobrze jest je wycieniować :)

Gość kwikacz
jakich trików użyć w ścinaniu włosów żeby wyszczuplić twarz i podnieść czuba? często musze sama wszystko powiedzieć fryzjerce, zwłaszcza młodej

Gość grizzelka
one mi nic nie pomagają:P już je stosowałam:P cieniowane też mi się puszyły:P krótkie tak samo:P może jeszcze masz tam jakieś porady?:P to są na prawdę uparte włosy:P

Gość alicja_opiu
comcomcom-jeśli ci rzeczywiście nie pasują spróbuj ponownie zafarbować na blond ale,musisz liczyć się z tym że odrosty nigdy nie znikną a częste farbowanie włosów na jasny kolor zwłaszcza suchych i kręconych im nie służy:)

Gość moja córcia 4letnia
ma włosy lekko podkręcane, właściwie to góra prosta a dół kręcony, po kąpieli wyglądaja pięknie ale juz po dwóch dniach cięzko je rozczesać, mam pytanie: czy sa jakieś odżywki, które można stosować u dzieci, zaznaczam dość często je podcinamy ale i to nie pomaga

Gość alicja_opiu
grizelka -kosmetyki do włosów cudów niestety nie zdziałają może zrób sobie lekka trwałą ziołową wtedy nawet włosy które się puszą nie wyglądają aż tak zle:)

Gość grizzelka
a jak myślisz płukanie wodą z octem albo wywar z pokrzywy, po myciu coś pomoże?:P

Gość alicja_opiu
moja córcia 4letnia-niestety nie znam się na kosmetykach dla dzieci najlepiej będzie jeśli pójdzie pani do jakiejś drogeri i tam pani doradzą:)

Gość alicja_opiu
grizelka-wątpie żeby pomógł

Gość grizzelka
no sama nie wiem czy próbować z tą trwałą... do takie małej i okrągłej twarzy loki na pewną będą pasować?:P a jeśli już bym się miała na nie zdecydować to najlepiej jaka długość?:)

Gość alicja_opiu
grizelka+najlepiej ya ramiona

Gość then she say
Alicjo, czy mogłabys powiedziec cos o trwałej? Czy polecasz robic ja komukolwiek, czy pasuje ona do okrągłej twarzy (i jakiej wielkosci loki najbardziej), jak po niej włosy pielęgnować, i jak rozwiazac problem z odrostami?

Gość ttrettrf
jak nakładać bawełne do włosów? czy od razu po umyciu, czy moze przed prostowaniem? znasz jakies 'babcine' porady na piekne włosy?

Gość kwikacz
a ja? :-(

Gość ailsa24
Wlasnie zamiescilam taki temat i bylabym wdzieczna za porady. Mam blond farbowane pasemka, a wlasciwie to po wielu farbowaniach mam juz prawie cale wlosy blond z refleksami. Moje naturalne wlosy to braz i takie lub nawet ciemnejsze pasemka chcialabym sobie dorobic. Tylko nie wiem jaka dobra farbe wybrac. Chodzi mi o to zeby nie mieszala/rozlewala sie z blond pasemkami(robionymi rozjasniaczem) i nie zmywala szybko. Prosze o rady. Czy do tego powinno uzywac sie jakiejs specjalnej farby czy wystarczy jakas normalna trwala z drogerii? Z loreala lub garniera np???

Gość tylko ty...
podasz maila?to ci wysle swoje foto to mi cos doradzisz bo nie umiem siebie opisac..

Gość wawelny
jak się samemu ogolić na łyso

Gość alicja_opiu
Przepraszam bardzo jesli komus nie odpowiedzialam ZAPRASZAM JUTRO O TEJ SAMEJ PORZE PONIEWAZ DZISIAJ NIE MAM JUZ CZASU NAPEWNO ODPOWIEM JUTRO

Gość grizzelka
Dziękuję:) i sorrka za tyle pytań hehe ale już musiałam dopytać co i jak:D Pomyśle o tej trwałej:) bo właśnie wyczytałam, że nie robią się takie wielkie loki tylko fale:D i że nie niszczy mocno włosów i że 3 miesiące się utrzymuje:) Jeszcze raz dzięki;)