Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość m00niska

Sprawdzony sposób na GOLENIE MIEJSC INTYMNYCH

Polecane posty

Gość m00niska

Od zawsze miałam problemy z podrażnieniami i wrastającymi włoskami po depilacji w miejscach wstydliwych co było nie tylko nieprzyjemne ale też uporczywe. Wypróbowałam już prawie wszystkie rodzaje maszynek (z paskiem nawilżającym, z dwoma- trzema- jednym ostrzem itd) i inne sposoby depilacji. Krostki i zaczerwienienia = wstyd nawet przed samą sobą. Teraz opracowałam swój własny spósób w połączeniu z niektórymi kosmetykami i odpowiednią pielęgnacą. KOSMETYKI: A. KREM EVELINE JUS EPIL 3in1 (który często w Naturze jest w promocji za 6,99zł). B. SILK&SMOOTH Kojący krem po depilacji z jedwabiem i bawełną (Oriflame od ok.10zł do max 16,90zł) C. SILK&SMOOTH Balsam do ciała opóźniający wzrost włosków po depilacji (Oriflame, od ok. 10zł do max 16.90zł) INNE: a) Maszynka BIC Pur3 Lady, 3 ostrza + pasek b) Maszynka GILLETTE Satin Care, 2 ostrza + pasek c) gąbka 1. Nałóż warstwę kremu EVELINE grubości ok 1-1,5mm na skórę. Odczekaj 8 lub więcej minut (choć po zbyt dlugim czasie później skóra bardzo piekła i szczypała :( więc polecam 8 min). 2. Ściagnij włosy szpatułką w kierunku pod włos, często płukając ją bierzącą wodą. Nie próbuj wyciągnąć pozostałych włosków siłą dociskając szpatułkę, bo podrażnisz skórę. 3. Pod prysznicem długo płucz skórę, palcami wyciągając resztę osłabionych włosków. 4. Jeśli efekt wciąż byłby niezadowalający polecam użyć gąbkę, a jeśli i to nie to wtedy w maszynką w kierunku "z włosem". 5. Bezpośrednio po osuszeniu nałożyć kojący balsam po depilacji. Daje ulgę, a jeśli Cię coś szczypie to znaczy, że skóra była tarta za mocno. Na nast raz delikatniej :) 7. Codziennie używaj balsamu do ciała Silk&SMOOTH, starcza na długo. Jest to bardzo ważne by skóra była nawilżona, nie dość że jest wtedy miękka i gładka to jeszcze zapobiega wrastaniu włosków. Włoski nie mają siły przebić się przez skórę i rosną pod nią :( co jest baaardzo bolesne i baaardzo nieestetyczne... 8. Od czasu do czasu polecam zrobić peeling (np JOANNA - Peeling myjący ok 4zł) w tym miejscu, aby złuszczyć i zmiękczyć naskórek. Pozdrawiam Was serdecznie i mam nadzieję, że ta metoda będzie dla Was równie skuteczna jak i dla mnie :) PS. Wydaje się, że czasochłonne, ale wcale nie :) są to czynności, które trwają zaledwie chwilę :)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować