Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość abiba

ginekolog

Polecane posty

Gość abiba

jak wyglada wizyta u ginekologa? czy on mi mowi ''to badanie bedzie'' a ja ide za kotare i tam zdejmuje spodenki, czy ide do osobnego pokoju i musze tam popluskac cipke z brodziku czy czyms takiem? podmywam sie u gina zanim siade na fotel? pytam serio, heeelp :P jescze nigdy nie bylam u gina , a odwlekam to juz ze 2 lata... :/

Gość każdy je ma i to zdrowy objaw
podmywasz się w domu :O:O:O brudasie ty

Gość myjesz się w domu
u lekarza się rozbierasz i jest badanie

Gość wawelny
pokazujesz cipkę a gin pyta kiedy ona była przebzykana

Gość loloki
na wstępie zapyta się Ciebie czy to Twoja pierwsza wizyta. Zapyta czy jesteś dziewicą, kiedy miałs ostatnią miesiączke. Opowie Ci jak będzie wyglądało badanie. Potem powie żebyś poszła się rozebrać. W niektórych gabinetach idzie się za kotarke w innych są osobne pomieszczenia do rozbierania. Kiedy wyjdziesz zaprosi Cie na fotel i po kolei będzie mówił co Ci robi

Gość wawelny
a potem w kieszeni fartucha pstryknie pilotem od sekretnej kamery

Gość nie ma kotar najczęściej
rozbierasz się i ubranie zostawiasz na krześle nie ma parawanoów ani kotar, a o osobnych pokojach zapomnij, bo cię wkręcają Gabinet ginekologa wygląda tak samo jak innego lekarza tylko jest ten fotel do badań. Parawany bywają, ale rzadko więc lepiej się nastaw odpowiednio.

mi nikt nie mówił co robi :O najpierw wziernik - oglądaja szyjkę macicy - w zasadzie nie boli, tylko trzeba być rozluźnionym wsadzają palce i badają brzuch i to wsio

Gość wawelny
przed wizytą się wysraj , wysikaj i umyj cipsko

Gość abiba
a czy wychodzac z tego osbnego pomieszczenia bede musiala przechodzic przez korytarz?? jesli wysle mnie na jakies badanie i bede musiala przechodzic przez poczekalnie... a w co mam sie ubrac? moge miec spodnice krotka, za kotara zdjac tylko majty i pozniej hop spodnice do gory? czy w trakcie mojego badania ktos moze zapukac i wejsc? np.jakas czekajaca na lpoczekalni osoba.

a parawany są, muszą być u niektórych ginów są oddzielne pomieszczenia, ale i tak se pielęgniary i lekarze łażą :O no ale tam każdy się tego naogląda więc żaden wstyd

Gość IMO...
we wszystkich gabinetach w jakich byłam były parawany

NIKT nie wchodzi do gabinetu gdy jest tam pacjent oprócz pielęgniarek i innych lekarzy! ale i to się często nie zdarza a spódniczka to dobry pomysł, byle nie biodrówka, żeby i dolną część brzucha mogła ci obadać bez problemu

Gość IMO...
oszalałaś :D przechodzić przez korytarz? :D drzwi nie są zamykane na klucz wiec zawsze może ktoś wejśc ale mnie się to jeszcze nigdy nie przytrafiło

Gość abiba
czyli moge hop do gory spodnice i na fotel? czy lepiej w samej bluzce zostac? a jak umyje sie wyjde z domu i zanim dojde do gina juz sie pojawia uplawy? mama takie biale:/

Gość joko02
przecież jak będzie Cie badał to i tak je zobaczy

Gość co do tego mają
upławy mamy? :-O

Gość co za bzdury
gdzie Wy do tych lekarzy chodzicie? W czasie badania jedyną osobą jak może wejść do gabinetu jest pielęgniarka, ale fotel powinien być tak ustawiony, żeby z korytarza nikt nie mógł nc zobaczyć, dodatkowo zasłonięty parawanem od strony drzwi. Przebierasz się w pokoiku, który przylega do gabinetu i wchodzi się do niego z gabinetu, nie trzeba żadnymi korytarzami biegać. W tym pokoiku jest bidet, kibelek, umywalka, jednorazowe ręczniki i płyn do higieny intymnej (nie każdy jedzie do lekarza z domu, niektórzy są np. po całym dniu w pracy czy szkole i muszą się odświeżyć). Są też jednorazowe kapcie i fartuszki którymi się obwiązujesz w pasie, jeśli krępuje Cię chodzenie z tyłkiem po gabinecie, w którym powtarzam, jest tylko lekarz i ewentualnie pielęgniarka.

Gość no to właśnie idziesz z tym do
gina, nie? to jakby żaden wstyd syfa złapać :P żartuję, pewnie masz jakieś grzybicze zakażenie, ale prawie każda kobieta to przechodzi jak masz obawy, to możesz wziąć wkładkę i chusteczki do higieny intymnej i przed samym wejściem do gabinetu jeszcze do kibelka skoczyć i się doprowadzić do ładu

Gość prawan na szer40cm
nie nazwałabym tego parawanem, tej wąskiej szmatki co ją wieszają :-O

Gość barbados14
Wawelny a ty myjesz dupe zanim cie beda ruchali w nia??????????????????????????????

Gość felipowa
to nie ma znaczenia w co sie ubierzesz bo i tak bedziesz musiała sie rozebrać

Gość prawan na szer40cm
"W tym pokoiku jest bidet, kibelek, umywalka, jednorazowe ręczniki i płyn do higieny intymnej (nie każdy jedzie do lekarza z domu, niektórzy są np. po całym dniu w pracy czy szkole i muszą się odświeżyć). Są też jednorazowe kapcie i fartuszki którymi się obwiązujesz w pasie," niektórym to się marzy jak widać! :-D obudź się jesteś w Polsce

Gość no to właśnie idziesz z tym do
co za bzdury --> nie do końca tak jest... gin nie będzie czekał aż się pani pacjentka łaskawie podmyje.. szybciutko, nie ma to tamto... i nie u każdego gina jest niewiadomo ile pomieszczeń, dlatego tez mogą być tylko parawany

Gość abiba
kapcie fartuszki? a wlasnie - a jak ie juz rozbiore, to mam zostac w butach i zanim wskocze na fotel mam te buty zdjac obok fotela?? powiedzmy ze to beda japonki

bywalam u roznych i kazdego byl parawan lekaz kaze Ci isc i sie przygotowac do badania, czyli zdejmujesz dol ciuchow i kladziesz je najczesciej na krzeslo i siadasz na fotelu wtedy on przychodzi w miejscach, w ktorych ja bylam to zawsze byl wczesniej pokoj - albo z polozna albo poczekalnia i zawsze ktos tam byl wiec wiadomo bylo czy ktos jest w gabinecie, raz nie bylo takiego ale wszytko sie dzialo za parawanem mi nikt nigdy nie mowil co robi - tylko jedynie, ze teraz mnie zbada albo zrobi cytologie, ale nie jak to i czym robi nie przetrasz sie ale mozesz miec robione np usg dopochwowe - niezle sie ubawilam jak kolezanka mi opowiadala jak sie przerazila jak 1 raz to miala. lezy sie wtedy na zwyklym lozku, z ugietymi kolanami, a lekaz bierze 'palke' (jak dluugi penis) zaklada prezerwatywe, zel nawilzajacy i wklada i przez to oglada narzady od wewnatrz ale nie w kazdym gabinecie maja sprzet a jesli sie tak krepujesz uplawow to w sklepach sa takie wilgotne husteczki do higieny intymnej - mozesz sie podmyc nimi dyskretnie przed badaniem

buty zdejmujesz obok fotela, a tam przewaznie sie rozbierasz i jest to krzeslo na ciuchy

Gość no bez przesady usg ginekologi
cznego nie robi się ot tak... to muszą być wskazania, bóle jakieś czy coś w tym stylu... no chyba że gin coś zauważy ale jak nic nie ma, to nie robia od razu a to usg nie boli w ogóle badanie nie boli, jedynie jak jesteś bardzo spięta i się zaciskasz, to wziernik może zaboleć, ale to właśnie nie można się denerwować i marwtić

Gość co za bzdury
no nie wiem w takim razie chyba żyję w jakimś innym świecie. Chodziłam do różnych ginekologów w różnych przychodniach, wszystkie w Polsce, żeby nie było, i w każdym gabinecie było właśnie tak, jak opisałam. Osobny pokój do przebrania, możliwość podmycia się, fartuszki i kapcie jednorazowe.

Gość 874873yth
ja buty zostawiam w miejscu, w który się rozbieram, czyli przy krzesełku obok fotela w gabinecie lekarza