Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malwinka2009

INSTYNKT MACIERZYŃSKI

Polecane posty

Gość malwinka2009

w tym roku kończę 30 lat i nadal nie posiadam dziecka, co gorsza nawet nie czuję takiej potrzeby, czy ze mną jest wszystko wporządku? nie czuję się jeszcze gotowa ale jak nie teraz to kiedy pzrecież czas leci

ja kończę w tym roku 31 i też tak mam, fakt mnie dopadł jakieś 5 lat temu, miałam wtedy fioła na punkcie dzieci, ale mi przeszło, ja jakoś się tym nie przejmuję zbytnio

Gość dżaba
topimy ten beznadziejny topik znowu gadanina i kłótnia o dzieciory 🖐️

ja mam zaraz 33 lata jestem w ciąży ale też bez jakiegoś szczególnego instynktu, może się pojawi jak urodzę :) zresztą nie jest to stan który musi się u wszystkich kobiet objawić :)

Gość ytrytrytr
może nie ma czegoś takiego jak instynkt?

Gość dla mnie dziewica
ten instynkt to jakiś kosmita wszyscy o nim mówią a nikt nie wie czy go ma, dla mnie to po prostu miłość do swojego dziecka, którą poczuje prawie każda matka prędzej czy póżniej :)

Gość malwinka2009
ale im starsza jestem to w sumie mniej mi się chce mieć dziecko patrzę bardziej egoistycznie i wygodnie dla siebie wiem że to straszne co piszę ale po co mi dziecko - same problemy i wydatki chyba jestem złą osobą myślę, a może poprostu jestem z nieodpowiednim partnerem? może jak trafię na tego właściwego to od razu będę miała ochotę na zakładanie z nim rodziny?

no ale cały czas nie masz takich myśli, jaczasem myslę też, że może fanie byłby mieć dziecko, przecież inni mają po kilka i żyją i sa zadowoleni a co do tego egoizmu to chyba prawda

franka ja myślę, że sie pojawi, a raczej jak juz ktoś napisał jest to poprostu miłość, nie może byc inaczej ;)

Gość malwinka2009
no własnie a ja się nie czuję odpowiedzialna kurde a trzydziestka na karku boję się że wogóle zostanę bezdzietną stara panną a tego też bym nie chciała

Gość kłębek włoczki
ja mam cholerny instykt-mam 18 lat a od dwóch trzech marzę o dziecku-opiekuje się wszystkimi dziećmi w rodzinie i wsród znajomych:) bozee chcę mieć dziecko!!!! ale nie mogę go mieć jesli nie będe miała go za co utrzymać:(

instynkt, potrzeba, miłość, jak zwał, tak zwał, ale jedne to mają, a inne nie ja nigdy dzieci nie lubiłam, nie chciałam mieć, mam 38 lat i nic się w tej kwestii nie zmieniło, mimo, że chyba ze sto razy słyszałam, że mi się jeszcze \"odmieni\"