Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawaaaaa

potrzeby fizjologiczne a poród

Polecane posty

Gość ciekawaaaaa

Jak to jest z tymi potrzebami fizjologicznymi w czasie porodu? Jak w takich chwilach jest z siku, kupką?

Gość Agnieszka27
właśnie też mnie to ciekawi. Czy jak kobieta popuści to wogóle czuje to ze jej sie chce czy nie?

Gość dwfq
mi zorbili lewatywe przed porodem, tzn zmusili do jej zrobienia, nie dorsc ze bole byly nieziemskie po tej lewatywie to nic nie dala i jak rodzilam to sie posralam tylko... i zdarza sie to czesto we ci cos poleci, porod to nie cos pierknego to mocz gowno i dzieko w tym wszytkim

Gość francuzki piesek rex
dlatego właśnie robi się lewatywę. A w czasie skurczów partych nie myślisz o tym, czy popuścisz czy nie, w ogóle cię to nie będzie obchodziło.

Gość będę rodziła
właśnie dziewczyny jak u was w czasie porodu było z załatwianiem, sikaniem, lewatywą?

Gość Matko kochana a jak myslisz
że przesz, ale działą to tylko na dziecko i na nic innego tak? Srasz, sikasz, wszystko. Lewatywa może pomóc ale nie musi.

mi nie robili lewatywy a nawet nie było takiej potrzeby bo jak zaczynały sie skurcze to jeszcze w domu spędziłam w toalecie tyle czasu ze juz chyba nie było czym zrobic kupy w trakcie porodu. Popedziło mnie z 15 razy :) siku tez mi sie nie chciało w trakcie a przynajmniej tego nie czułam - a malutka wcale nie była wymazana tylko czysta i cieplutka :)

Gość ja mialam lepiej
zrobili mi lewatywe, zalatwilam sie ale widac nie wszystko poszlo, a ze moglam chodzic bo pelnego rozwarcia nie bylo , tylko polozna badala co 5-10 min jak postepuje to skurcze lapaly mnie na stojacy, jeden byl wyjatkowy, zgichalam sie na korytarzu na podlodze, ale skad miala wiedziec ze ten skurcz bedzie taki mocny ?? Oparlam sie o sciane i poczulam jak leci :D

Gość saleminka8
wiadomo,że lewatywa nie załatwi całkowicie sprawy i na pewno coś z tej śmierdzącej sprawy tam zostanie. Dobrze,że kobieta tak nie myśli o tym,bo to potem na wstyd by się odróciło,to że się ktoś... :P stan chyba normalny,bo kobieta jest tak obolała,że i tak nie poczuje więc chyba na porodówce nic nadzwyczajnego

Gość saleminka8
ja mialam lepiej no to nieźle,jest co wspominać :P :)

Gość ja się bojęęę
dziewczyny czy w czasie pobytu w szpitalu w związku z porodem musiałyście korzystać z basenu? bo ja się tego boję.

Gość czarno pomaranczowa
podczas porodu który trwał chyba 8 godzin cewnikowali mnie bo pełen pecherz przeszkadza w porodzie.co do twardszej sprawy to lewatywa..jesli nie zdąza ci zrobic to jest duuuuuuuuze prawdopodobienstwo ze sie zrąbiesz przy porodzie ,bo główka wyciska wszystko z jelit.kolezance obok sie zdarzyło..mówi ze smród jak cholera,ale co zrobisz...tak boli ze masz to gdzies

Gość kotka222
ja podcza okresu mam straszna sraczke nie wiem dlaczego i mam mdlosci

Gość ciekawaaaaa
czasem tak bywa. okres się skończy i przejdzie, a ja czekam na dalsze opinie w związku z tematem.