Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AGNIESZKKKKA

JAKA SUKNIA DLA OSOBY Z TAKA FIGURA! PROSZE POMOZCIE!!!

Polecane posty

Gość AGNIESZKKKKA

Czesc dziewczyny w przyszlym roku wychodzę za maz. Mam problem z sukienka - mam dosc dziwna figure 1. jestem niska 160 cm wzrostu, 2. jestem puszysta, 3. mam duzy biust. Prosze doradzcie mi jaka sukienka bylaby dla mnie najlepsza ???

Gość BIZU111
wYDAJE MI SIE ZE W LITERĘ A - i moze z tafty która idzie po skosie żeby nie bylo widać brzuszka (jesli masz?) i może u góry zamiast ramiączek to takie ramionka bardziej

a ja radziłabym Ci coś takiego, pierwsze zdjęcie od lewej: http://www.suknie-slubne.poznan.pl/suknie-slubne.html&1 Wydaje mi się, ze puszyste osoby dobrze wyglądają w takim kroju i jednak zamiast rękawów to przełożenie paska materiału za szyję (nie wiem jak to się fachowo nazywa. A Pomysł z marszczeniem na brzuszku dobry pomysł.

Gość AGNIESZKKKKA
Golllumica - ta ostatnia jest ok :) tylko wydaje mi sie ze do niej jestem za niska :(

no dobry pomysł, ale radziłabym przy puszystości zdecydowac się na całość - gorset jest niebezpieczny trochę.

Gość AGNIESZKKKKA
obacsik obowiazkowo :D mi ta okropnie teraz spodobala :

Gość Happy Tree Friends
A może by tak trochę schudnąć?

Gość AGNIESZKKKKA
to tez, mam zamiar schudnac, ale i tak zawsze bede przy kosci :P

Gość październikowa mloda
http://www.emmimariage.pl/hkolekcja2009.php?go=hkol7 drugi rząd od dołu 5,6 i 7 zdjęcie. model venus taka z koronkowym bolerkiem. Ja będę miała tą suknie tylko bez bolerka i wygląda rewelacyjnie. Optycznie wyszczupla. pozdrawiam

Gość AGNIESZKKKKKA
ja musze miec grubsze ramionczka poniewaz mam duzy biust i musze mec stanik :)

Gość październikowa mloda
Ja też mam duży biust i jak zaczynałam szukać sukni to nastawiałam się na ramiączka bądź jakieś rękawki ale szybko z nich zrezygnowałam gdy przymierzyłam tą suknię. Byłam bardzo zaskoczona o ile jest mniejszy mój biust. A po za tym to suknię zazwyczaj się szyję na miarę więc powinna leżeć idealnie.

Gość dniami i nocami
przede wszystkim nie masz dziwnej figury, jesteś typową grubaską, na dodatek niską więc taka kuleczka z Ciebei i juz :P

Gość tina tina
a ja uważam jak Golumica, że przy duzym biuście i puszystościach dobrze jest z tym czymś na szyję (czyli plecy trochę odkryte) zamiast rękawkow. Gorset tez odradza. Wylazi z niego to i owo i przy puszystosci moze byc niekomfortowo, poza tym niesa juz tak modne.

Gość panna justysia
Ja będę miała taką: http://www.evinion.pl/kolekcja?func=detail&id=16 jak w iekszosci salonow slyszalam ze male A i gorset mi pasuje to mi juz sie niedobrz robilo. A ta jest oryginalana, elegancka i mam pewnosc, ze przy moim biuscie nic mi nie wypadnie. do tego marszczenie po skosem, co by faldki troche zakryc i przy 163cm wzrostu i duzym cycu tez mozna byc ladna panna mloda! Aha, tu mi si eladnie doleczek robi, a jak idzialam, jak mierzyla babka o figurz modelki, to plasko i nieefektownie.

Gość karinka_lewec
wiesz wcale gorset +spódnica to nie jest dobry pomysł suknie jednoczęsciowe o wiele lepiej ścisną ja jak przymierzyłam to az sie zdziwilam talie to mialam taką chudziutką hehe ;) jak nigdy

Gość nea11
A jaki mas zbiust? Bo ja 80F i wcale nie musze miec ramiaczek ani stanika zalezy od uszycia sukni

Gość pamietajcie jedno
GORSET SKRACA OPTYCZNIE SYLWETKE wiec jesli masz 160 to odradzammmm :)

co do tych ramiączek to moim zdanie nie są one koniecznością, ja będe miała cieniutkie ramiączka dorabiane do mojej sukienki, a rozmiar stanika mam 75E http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/cbf5c3225db43ca7.html bo miałam też do przymiarki właśnie to na szyje i jak zobaczyłam się na zdjęciu to wyglądałam na o wiele grubszą niz z cieniutkimi ramiączkami, a panie w salonie powiedziały, że stanik to nie problem, bo są przecież przeźroczyste ramiączka, albo stanik mozna wszyć w sukienke:)

Gość melumelu
a ja proponuję coś w tym stylu http://www.sinceritybridal.com/au_en/collection_popup.php?id=1086&disc=&curimage=1 też mierzyłam sincerity tylko inny model ale taki sam krój... a noszę stanik 80 HH ;P (brytyjska rozmiarówka), świetnie spłaszcza brzuch i podnosi piersi (mierzyłam bez stanika) i nic nie wypadało :P jeśli zrezygnujesz z koła pod spodem a założysz 6-8 cm obcasy to będziesz wyglądać bardzo ładnie. Gorsety wszelakie odradzam.