Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marzenie1981

Novumowe ciezarowki

Polecane posty

Gość Marzenie1981

Gość izis81
Witam wszystkie ciężarówki na wątku "do przetrwania" :-)

Gość leung1
udało mi się trafić :)

Musiałam dodać sobie cyferki do nicku, bo cholerstwo nie chciało mnie wpuścić.

Gość sokolik
o ja też się melduje

Gość Marzenie1981
fajnie ze sie odnalazlysmy :)

Gość balbinka7
eLHa wymiatasz tym nickiem

Gość leung1
my name is elha, elha007 :D :D

Gość balbinka7
jestem wstrząśnięta a nie zmieszana :-)

Gość leung1
Bociek już wyłączony. Ale teraz leci Dr House, więc i tak jest co robić :-)

Gość leung1
strasznie smutny ten house dzisiaj. aż mi się łezka zakręciła. czy to 'wina' filmu czy ciążowej wrażliwości?

No, no, proszę mi tu podśmiechujek z nicku nie urządzać ;) A filmy z Bondem bardzo lubię swoją drogą (zwłaszcza te z Craigiem, mniam).

Gość balbinka7
Ja tez wolę te z Craigiem. Sa takie niepokojąco interesujące w odróżnieniu od tego pierdu pierdu wczesniej. Ale fani podobno uważaja inaczej...

Gość leung1
To dzisiaj ja gaszę światło. Czy może jeszcze ktoś chętny do pogawędki? Jak nie to kolorowych - mamusiom i przyszłym mamusiom.

Gość nanda001
Kochane czy widzialyscie moje pytanie na temat suplementów w ciąyz poprawiających hemoglobine i zelazo?? sis ma podejrzenie znowu nowotworu i nie moze brac witamin a wyniki spadaja na łeb.

Gość balbinka7
Widziałysmy i odpisałyśmy. Jeszcze raz: pokrzywa + cytrynka , truskawki, sałata, suszone morele, migdały, rucola, buraki. Nie mieszać z nabiałem bo utrudnia wchłanianie, mieszać z cytryna lub innym źródłem wit.C.

Gość Marzenie1981
Dzien dobry Nanda to ja jeszcze dodam: Natka pietruszki. Leung1 ja tez plakalam na dr House

Gość nanda001
Kochane jesteście cudowne. Tu chodzi o moja siostre - ta co na poczatku roku miala diagnozowany nowotwór. Teraz jest w 5 miesiącu ciązy i nagle wszystkie markery nowotworowe wyszły makabryczne. Nie moze witamin wiec musimy jakos sie wspomagac . dzieki , jestescie najukochansze :D

Ku przestrodze: Powiem Wam, jaką głupotę wczoraj zrobiłam, żeby komuś jeszcze taki idiotyczny pomysł nie wpadł do głowy. Poprałam wszystkie ciuszki, ale wcześniej dokładnie je obejrzałam i poodpruwałam wszystkie metki, żeby czasem maluszka nic nie urażało. Dopiero podczas prasowania mnie oświeciło, że tym sposobem nie wiem, co jest w jakim rozmiarze. Teraz trzeba przykładać wszystko do siebie i porównywać, co jest większe, co mniejsze. Przy czym zauważyłam, że niektóre ciuszki są wąskie a długie, inne szerokie, ale z krótszymi nogawkami i rękawkami.

Dzień dobry wszystkim :) Juma, ciuszki i tak nie trzymają rozmiarów - ja mam sporo 56 większych od 62. Ja też będę wypruwać metki. Muszę tylko ogólnie zapamiętać jakie temp. prania. No i jeśli ktoś chciałby później odsprzedać ciuszki, to też może być pewien problem. Ja mam cichą nadzieję, że ciuszki posłużą za jakiś czas drugiej niuni.... Nanda, oprócz tego co dziewczyny napisały ja bym dodała końskie dawki wołowiny, cielęciny (to przede wszystkim) plus kurczak i indyk. Może lekarze pozwoliliby jej brać Biofer? To jest tak naprawdę preparat naturalny - suszona hemoglobina.

eLHa007: Ja też nie będę odsprzedawała, bo mam cichą nadzieję, że się jeszcze przydadzą dla mojego kolejnego maluszka :) A co do rozmiarów, to masz rację. Nie wiem, czym się firmy kierują nadając takie metki. Ja miałam prawie wszystko 62 lub 68, a jak tak teraz przykładam jedno do drugiego, żeby poukładać w szufladzie rozmiarami, to wygląda na to, że każdy ciuszek jest innej wielkości.

Ja już zdecydowałam, że nie będę patrzeć na rozmiary z metek, tylko układam stosiki w szufladach na zasadzie "najmniejsze na wierzchu". Pisałam parę dni temu na Bocianie, że w brytyjskich ciuszkach też jest groch z kapustą z rozmiarami - rozmiar 4,5 kg potrafi być tak samo duży albo nawet ciut większy od rozmiaru 6,5 kg. Dzisiaj wstawiam pierwsze pranie ubranek :)

eLHa007: No to mnie trochę pocieszyłaś. Też już się nie przejmuje tymi metkami i rozmiarami.

Gość leung1
nanda001: dodaj do całości jeszcze brokuły i chude czerwone mięsko koniecznie. Trzymam kciuki za sis. Marzenie1981: dobrze, że się sama nie rozkleiłam. juma1978: ale się uśmiałam. Chociaż sytuacja wcale nie śmieszna. Dla pocieszenia dodam, że to wcale niewykluczone, że sama postąpiłabym podobnie. eLHa, juma1978: najważniejsze chyba, żeby do szpitala zabrać odpowiedni rozmiar, a w domu to już sobie można eksperymentować z dobieraniem odpowiedniego ciuszka.

No no, najważniejsze to dobrze się spakować do szpitala, żeby nie było niespodzianek. Choć obawiam się, że po kilku nieprzespanych nocach to te eksperymenty ubraniowe mogą się okazać bardzo zabawne ;)

Gość Marzenie1981
Ja wlasnie z tego powogu nie ktorych metek nie podpruwalam. Bede to robic na bierzaco. A tak a pro po ubranek to przy probir pakowania torby do szpitala uswiadomilam sobie ze moj synek ma sama letnia garderobe. A ze pogoda malo letnia to lece dzis uzupelnic braki. :)

Mój też ma same letnie rzeczy. Tzn. ma bodziaki i kaftaniki z długimi rękawkami, ale są one bardzo cieniutkie. A lipiec zapowiadają zimny i deszczowy :( A co z cieplejszej garderoby kupujecie? Na górę to jakąś bluzę, a na dół? Wystarczą śpiochy lub pajac, czy na to jeszcze jakieś spodenki?

Gość Marzenie1981
no wlasnie ja mam same bodziaki i pomyslam o kaftanikach tylko taki8ch wiekszych zeby traktowac je jako bluze. Ide dzis do sklepu moze cos mnie olsni