Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dzasty86

długosc cykli.......

Polecane posty

Gość dzasty86

.witam was panie serdecznie.... :) mam pytanie jak mam obliczyc dlugosc cykli jezeli w ostatnich 6-miesiacach miałam nastepujące: 27,42,41,46,27,26................ od dwoch miesiacy biuore duphaston na uregulowanie. chce miec dziecko i chce stosowac testy owulacyjne do wyznaczenia dni plodnych , jak mam z tych 6 miesiecy obliczyc dlugosc cykli???????????????????? dodac wszystkie i podzielic przez ilosc ?????????????? tak jak srednia??????

Gość dzasty86
od pol roku planujemy dzidziusia , ale jak narazie bez skutku...:( czy myslicie ze to przez te cykle...

może zapytaj lepiej ginekologa :O powinien Ci pomóc zajść w ciąże

Gość dzasty86
ginekolog kazał narazie brac tabletki DUPHASTON na uregulowanie. wczesniej mialam cykle bardzo nieregularne zdarzało sie ze jednego miesiąca bylo co 22, a nastepnego co 46. byly one bardzo nieregularne dlatego nie moglam za bardzo wyliczyc dni plodnych i dlatego pewnie zawsze byl nie wypał hehehe. mam nadzieje ze teraz jak biore te tabletki i od dwoch miesiecy juz jest troche lepiej a na dodatek stosując testy owulacyjne i nam siue uda

Gość niuniamensfel
Musisz poczekac na miesiaczke . W następnym cyklu będziesz mniej wiecej wiedziala kiedy dostaniesz następną . Wtedy od pierwszego dnia cyklu odejmujesz 14 dni i wtedy teoretycznie an 80% masz owulacje. A jeśli nie chcesz czekac do nastepnego cyklu, to w aptece dostepne sa testy owulacyjne , lub w internecie też(taniej). W teście zależnie od firmy masz 5-10 pasków , ktore w zaleznosci od stęzenia LH wskażą Ci lub nie kiedy bedziesz miala owulacje. Sa pozytywne przy LH powyzej 40 . Wspomne tylko że LH to hormon , ktory 2 dni przed owulacją drastycznie wzrasta i nazywa sie to "pikem LH". Okres na zaplodnienie jest najlepszy 2-3 dni po piku LH, kiedy to dochodzi do owulacji i komórka jajowa jest zdolna do zapłodnienia. Jak juz będziesz wiedziła kedy masz owulację(dzieki tym testom) to trzeba sie wówczas kochać :) I masz szanse na zajście w ciąże.

Gość dzasty86
dziekuje bardzo .... tak tez sobie wyliczam mniej wiecej juz w tym cyklu. teraz mialam 12. 06 wiec nastepna bede miala mniejwiecej 7 albo 8 lipca. to wychodzi ze 20 albo 21 powinny zacząć mi sie dni plodne. kupilam sobie testy owulacyjne w aptece, 5 sztuk kosztowało 14 zl . zaczelam robic od wczoraj , ale narazie wychodzi negatywny. zobaczymy jutro. mam jeszcze pytanie? czy jezeli np jutro wyjdzie mi test owulacyjny [pozytywnie to ok kiedy mozna zacząć starania????????????????

Gość dzasty86
jezeli test owulacyjny wyjdzie pozytywnie to owulacja powinna wystapic za 24 h tak???

Gość dzasty86
???????????????????????