Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marketka

badanie krzepliwości krwi - cena

Polecane posty

Gość marketka

Witam, chciałam się Was zapytać, jak wygląda i ile kosztuje badanie krzepliwości krwi? Czy jest ono wykonywane w ramach morfologii czy to osobne badanie? Czy postępowanie tak, jak przy badaniu krwi - na czczo i z rana? Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Gość marketka
Halo halo? Nikt nie wie?

Gość ja mialam to badanie ale dawno
w dodatku przy nim zemdlalam hehe ile kosztuje to nie wiem ale wstukaj w googlach napewno jakas zblizona cena bedzie. Z tego co ja pamietam to nakluli mi wszystkie palce w jednej rece i cos tam pielgeniarka sciskala i czekala az krew pzrestanie leciec. Ja bylam naczczo bo mialam od razu morfologie.

Gość na krzepliwość jest w sumie
kilka róznych badań - najlepiej wykonać wszystkie. Podaje nazwy i cennik z pierwszej lepszej strony;) Czas krwawienia i krzepnięcia 5,00 Wskaźnik protrombinowy (PT) 10,00 Czas kaolinowo-kefalinowy (APTT) 10,00 Czas trombinowy (TT) 15,00 Fibrynogen 17,00 Procedura jest ta sama, ja nie miałam wykonywanego pierwszego, reszta wygląda jak normalne pobranie krwi. Procedura ta sama co zwykle. Plus przydałaby się morfologia aby wiedziec ile płytek

ja tez miaałam robione "na wlasna reke" ale duzo nie placilam na pewno okolo10zł moze 15, i to nie wchodzi w sklad morfologii

Gość marketka
Morfologie miałam miesiąc temu. Krzepliwość chcę dla siebie, bo biorę tabletki anty i chcę wiedzieć, czy wszystko w porządku. Czyli które badania mam wykonać? I jak one w końcu wyglądają, krew z palca czy z żyły....? Bo już się gubię. Dzięki za cennik. Szukałam info w necie, ale niewiele znalazłam, a jak zadzwoniłam do laboratorium, to powiedziano, że cennik jest w punkcie przyjęć i przez tel. mi nie powiedzą, bo są zajęci :(

Gość na krzepliwość jest w sumie
Jeśli bierzesz anty i chcesz zrobić badania to najlepiej wszystkie które wymieniłam. Ja miałam własnie wszystkie poza pierwszym - skierowanie miałam od lekarza pierwszego kontaktu. Pobierana krew miałam normalnie jak na morfologię. Ale może być różnie w zależności od przychodni

Gość marketka
Dzieki za odpowiedź :) W takim razie w przyszłym tygodniu pójdę do rodzinnego, i tak muszę wziąć inne skierowanie to może i na to badanie się uda ;)

Gość o ile masz fajnego
lekarza to powinnaś dostać skierowanie ;) Przy anty powinno sie tez robić aspat, alat, bilirubinę oraz cholesterol i trójglicerydy

tak jak ktos napiisal powyzej zrob sobie te wszytskie badania, duzo nie zaplacisz a przyda sie skoro lekarz ci nie dał jak ja mialam na krzepliwosc pobierana krew to nie pobierali mi z palca tylko blisko zgiecia reki

Gość marketka
Miałam ostatnio robioną morfologię i próby wątrobowe :) Myślałam, że razem z morfologią są badania krzepliwości a jednak nie ma. Dlatego spróbuję poprosić mojego rodzinnego o skierowanie, i tak do niego idę. Jak nie da, to zapłacę, na zdrowiu nie oszczędzam :) Ale też pieniądze z podatków idą na służbę zdrowia, więc czemu mam nie skorzystać.