Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pucek02

blizny usuwanie

Polecane posty

Gość pucek02

Witam , mam wielki problem posiadam duzo blizne , wkrótce minie rok od wypadku , blizna smarowana była róznymi masciami (contratubex , cepan veraderm ), lecz nadal jest duza i bardzo widoczna(praktycznie zadnych efektów ...(po wyapdku goroził przeszczep skóry) ...chcialabym sie pozybc bo jest bardzo widoczna na nodze a jednak to nieprzyjemny widok , ciagle zakleja ja plastrami... jak skutecznie sie pozybc ..myslalam o jakims usuwaniu laserowym , prosze o informacxje na temat cen takiego usuwania i metody oraz gdzie moge to usunąć ...(blizna w kształcie koła średnica ok 4cm ) ...czy takie zabiegi sa skuteczne ? prosze o jakies rady co mam zrobic , kozystam z porady dermatolga , juz niejednego , nic niepomogło ..;/ jaka jest cena usuniecia laserem ?

Gość ssssssssssdd
chyba tylko laser pomoże, koszta znajdziesz w necie, nie są one małe

Gość pucek02
czy to prawda ze 1 cm kwadratowy kosztuje ok150zł ? oczywiscie usuwanie laserem

Gość ssssssssssdd
150zł??? podaj namiary, plisss, ja znalazłam taką klinikę że 250zł kosztuje 1cm2 i wydawało mi się że taniej się nie da!!!!!!! podaj namiary, ja będę miała za 3 miesiące około 14 blizn, każda około 2-4cm2, 150zł to taniocha, serio, jak za bliznę usuwaną laserem tanio, nie wiem jak dużą masz bliznę ale przy koszcie 150zł za 1cm2 to będzie koszt usunięcia moich blizn wynosił: 4200zł(każda blizna ma 2cm2 założyłam), przy 250zł to: 7000zł, na usuwanie wszystkich blizn po długim leczeniu wydam ok15000 tyć w każdym bądź razie :/

Gość żaden laser nie usunie
wam blizn, ani co2, ani fraxel, lasery co najwyżej ja trochę wygłądza i rozjaśnią, ale też może stać sie tak, że po laserze blizna zrobi sie szersza. Blizna to już jest inna tkanka, nie da sie jej całkiem usunąć :o

Gość ssssssssssdd
świeżą się usunie, jak pójdę z świeżutką blizną(jak tylko lekarz pozwoli) to usunie!!!! ewentualnie przeszczep skóry, wycinanie blizny, tego jest od cholery, zacznę od zaje**stej maści na blizny, potem laser, a jak laser nie pomoze to wytnę te blizny, usunę laserem, zobaczy się ale nie podobna chodzić z 14 bliznami, chirurg musiał tak ciąć i nic nie poradze :/, miało być max 6 blizn, były w czasie operacji komplikacje, przewieźli na oddział, wybudzili, powiedzieli że jak chce mieć sprawną rękę to trzeba powtórzyć operację, no i będzie 8 blizn więcej, mam do końca życia nosić bluzki z długim rekawem czy co???? ja mam dopiero 21 lat i jak jesteś facetem to chyba mnie możesz zrozumieć, krecą cię laski z bliznami???? bo większość ludzi uważa blizny za niesmaczne, nieestetyczne(pokazywanie ich), u chłopaka to by jeswzcze uszło ale u dziewczyny?????

Gość pucek02
http://www.erodzina.com/index.php?id=47,599,0,0,1,0 tutaj link ... Zabiegi laserowe Wiązka światła lasera precyzyjnie "odparowuje" zmienioną tkankę. Bezpośrednio po zabiegu pojawiają się strupki, które po tygodniu odpadają. Jeśli jest to konieczne, leczenie laserem powtarza się po pół roku. Cena: 70-100 zł za 1 cm2 skóry.