Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trochę zaniepokojona

krwawienie w trakcie brania duphastonu

Polecane posty

Może tu ktoś miał taką samą sytuację. Biorę Duphaston na uregulowanie cykli, od ok.3 miesięcy (zaznaczam, nie na wywołanie miesiączki). W tym cyklu zmieniłam (za wiedzą gina oczywiście) początek brania z 12 na 14 dc (czyli mam brać od 14 do 25 dc). Wczoraj, w 19dc zaczęłam plamić, dziś plamienie przerodziło się w krwawienie (niezbyt obfite, ale jednak wygląda to jak okres). Do końca Duphastonu mam 5 dni, do gina udało mi się umówić dopiero na środę, nie mam do niego telefonu prywatnego. Po głębszym namyśle zdecydowałam się wybrać Duphaston do końca, nie traktując tego krwawienia jako miesiączki z odstawienia progesteronu (przypominam, że biorę na uregulowanie, nie na wywołanie). Kiedyś w podobnej sytuacji, inna gin kazał mi wybrać do końca... Ale wciąż mam dylemat, czy brać do 25 dc mimo krwawienia? Wykoncypowałam, że skoro biorę na WYREGULOWANIE, to właśnie po to, żeby wyeliminować tego typu niespodzianki, zatem biorę dalej, tak, jakbym chciała to krwawienie powstrzymać... Ale nie wiem, czy słusznie robię. Czy któraś z Was była w podobnej sytuacji? Jak rozwiązałyście ten problem? Z tego co wiem, to nawet ginekolodzy mają na ten temat sprzeczne opinie...

podnoszę

Nikt się z tym nie spotkał?

up up

halo

Nikt nie wie?:-(

?

:-(

Gość gość
Mam ten sam problem. Jest weekend, nie wiem co mam robic dalej. Biorę duphaston na wyregulowanie, dostalam okres 18dc.odstawic, czy brac dalej?