Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewiadomsko

BECIKOWE-jakie dokumenty, gdzie i do kiedy?

Polecane posty

Gość niewiadomsko

Cześć, mam rodzic na początku września. Wiem, ze od października ma wejsc takie cos ze kobiety ktore nie prowadziły karty ciazy przed 10 tc becikowego nie dostaną. na szczęscie mnie to nie dotyczy. pomijając to... Słyszałam, ze zeby dostac becikowe musze miec nie tylko dowod osobisty i odpis aktu urodzenia oraz kopie tych dokumentów ale jakies papiery z pracy.np męża, ze skarbówki, i z Zusu chyba. Tak mi powiedzia brat ktory teraz bedzie odbierał becikowe za swojego synka. Ja nie mam wyrobione NIPu bo po prostu nie był mi potrzebny, jak pracowalam wczesniej to na czarno i NIPu nie wyrabiałam... Jak to wlasciwie jest??

Gość niewiadomsko
nikt nie wie?

Gość niewiadomsko
hallo?????

od listopada trzeba zaswiadczenie od lekarza ale tak do becikowego jest ci potrzebny akt urodzenia i dowód natomiast do rodzinnego zasilku i dodatku czyli tysiac złotych jest ci potrzebne zaswiadczenie twoje i męża o dochodach za 2007r

Gość nieromantyczna
i gdzie sie idzie z tym aktem i dowodem do urzedu miasta czy gdzie? jest jakis okreslony czas po porodzie na odebranie becikowego?

Gość merk
masz na to 3 miesiące od dnia urodzenia dziecka. Załatwiasz w MOPSie bądź urzędzie miasta/gminy.

jednorazowa zapomoga z tyt urodzenia dziecka 1000 zł do ukończenia 1 roku życia dziecka natomiast zasilek rodzinny + dodatek z tyt urodzenia dziecka 1000zł jak najszybaciej bo licyz sie do w miesiacu danym jak wpłynie wnisoek to znaczy ten 1 tys ci nie przepadnie tylko 48 rodzinnego nie cofną sie z wypałta