Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość antyfizyka

INŻYNIERIA PRODUKCJI vs TOWAROZNAWSTWO

Polecane posty

Gość antyfizyka

hey jestem maturzystką 2009 i zakładam ten temat bo myślę, że nie tylko ja mam taki dylemat związany z kierunkami studiów... proszę o pomoc osoby które studiują IP lub TOWAR. czym się rożni INŻYNIERIA PRODUKCJI (interesuje mnie ten kierunek na POLITECHNICE) od TOWAROZNAWSTWA (np na UNIWERSYTECIE EKONOMICZNYM)?? Szczerze to jestem bardziej przekonana do studiów na POLITECHNICE KRAKOWSKIEJ na wydziale mechanicznym właśnie na kierunku ,który brzmi ZARZĄDZANIE I INŻYNIERIA PRODUKCJI ale na stronie polibudy nie ma za bardzo info co można po tym kierunku robić???? proszę pomóżcie i jak to jest ze specjalizacją tzn kiedy się to wybiera??bo na polibudzie są do tego kierunku specjalizacje; # zarządzanie jakością # zarządzanie mediami elektronicznymi # zarządzanie produkcją # zarządzanie przedsiębiorstwem Będę szczerze wdzięczna gdyby ktoś mógł mi krótko wytłumaczyć czym się one charakteryzują i jakie są tam wiodące przedmioty (tzn czy jest np dużo fizyki itd) bo nie mam 'zielonego pojęcia' i jestem już trochę załamana ponieważ termin rekrutacji staje się coraz krótszy a ja jeszcze nie podjęłam decyzji :(

skoro studia na machanicznym to wiadomo ze ebdzi ekupa fizyki i matematyki :o wszystkie mechaniki, elektrotechniak itp poszukajs obie programu studiow to bedziesz wiedziec

Gość mam zdjecie
Moj btat studiuje zaocznie inzynierie produkcji, tyle ze na Uniwersytecie Przyrodniczym. Hm poprawka za poprawka, kilka warunkow, same scisle przedmioty. jesli jestes w nich obcykana to polecam, jesli nie to sobie daruj.

Gość mam zdjecie
wiesz, Taki twor jest w Lublinie, Akademia Rolnicza przemianowana na Uniwersytet Przyrodniczy. Smieszne, nie:D

Gość antyfizyka
Ellinka jeśli chodzi o matematykę to dobrze z fizyką trochę gorzej bo w LO miałam inne plany i nie przykładałam sie niestety do fizyki ale wychodzę z założenia, że jak człowiek chce to się może wszystkiego nauczyć więc z tą fizyką postaram się sobie jakoś radzić ;) :) ale proszę wyjaśnijcie mi czym się różni INŻYNIERIA PRODUKCJI (na polibudzie) od TOWAROZNAWSTWA (na Uniwersytecie ekonomicznym) i jaka przyszłość po tych kierunkach????

Gość antyfizyka
dzieki Ellinka to już czytałam :( nie ma nikogo na tym forum kto studiuje IP lub TOWAR. i mógłby się wypowiedzieć????? :)

Gość bajanka7653423
Mój chłopak studiuję I na Politechnice Śląskiej i generalnie jest zadowolony. Ogólnie jest mu dość ciężko ale to dlatego, że w liceum nie miał zbyt dużo matematyki i fizyki więc wszystkie barki musiał nadrobić bardzo szybko. Kierunek mu się podoba, ma bardzo fajne specjalizacje do wyboru i ogólnie wszystko jest okej gdyby nie masa nauki. Poza tym będzie miał do napisania w ramach licencjatu trzy prace: z zarządzania i z jakichś dwóch dziedzin ale już nie pamiętam z jakich. No i bardzo dużo osób odpadło przed pierwszą sesją:P Ale jak ktoś się nie boi to kierunek polecam.

Gość antyfizyka
A czy mógłby ktoś napisać co można robić po tym kierunku?jakiego typu prace wykonywać?? Z góry dzięki za info bo to dla mnie naprawdę ważne :)

Gość jaaaaaaasdasda
też chciałam na to iść... ale ty się nie nadajesz na inż prod + zarządzanie do tego nie można mieć tak niepewnego i pytającego charakteru, trzeba nie dać sobą pomiatać, i mieć takich wątpliwości, to trzeba czuć.. p.s. jakie przedmioty zdawałaś i w jakich granicach wyników się spodziewasz? ja osobiście proponuje ci towara, na politechnice może być za dużo ścisłych

Gość antyfizyka
jaaaaaaasdasda a skąd Ty wiesz jaki ja mam charakter?? :p chce uzyskać jak najwięcej info o tych kierunkach zeby dokonać właściwego wyboru czy to wg, Ciebie źle? a na maturze zdawałam matematykę , i geografie rozszerzoną :)

Gość antyfizyka
jestem bardziej przekonana do tej IP więć czy jest na forum ktoś studiujący Iżynierie Produkcji na Politechnice jesli tak to piszcie!! -interesuje mnie szczególnie jakie możliwości pracy dają te studia?? z góry dzięki za info bo to dla mnie naprawdę ważne (we wtorek bede znać wyniki matury !!!:)

Gość Pszczolkaa
Ja jestem też po Akademii Rolniczej. Wbrew pozorom świetnie się tam studiuje i powiedzmy szczerze kierunki coraz bardziej nierolnicze. Rozumiem "przemianowanie" na Uniwersytet Przyrodniczy. Zupełnie inny prestiż. Ale co po tym? Dziewczyny z www.inzynierka.pl trafnie to ujmują.

Gość gość
Tylko hm.... teraz to firmy mają oprogramowanie CRM/ERP tylko Berberis i działając na nim można rzeczywiście wiele zdziałać. Zatem rola osób jest coraz mniejsza, a z tego, co czytałem, w kolejnych latach pracowników produkcji będzie coraz mniej. Po prostu ich zadania będą przejmowane przez inne rozwiązania.