Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość IMIONA

IMIONA

Polecane posty

Gość IMIONA

piszecie na winietkach tak : Andrzej Kowalski czy tak : wujek Andrzej , Ciocia Helena , Babcia Marysia nie moge sie zdecydować ?

Gość IMIONA
ok; to pisze imię i nazwisko - a jeszcze jedno - jak sadzacie gości - z jednej strony rodzine narzecoznego a z drugiej moją? bo juz siedze nad tym i nie moge

Gość trutututu
imie i nazwisko - potwierdzam :) a co do ustawienia - ciezko radzic, bo w kazdej sytuacji jest inaczej. nasze rodziny sie zupelnie nie znaly, za to same mieszkaja porozrzucane po swiecie, wiec ucieszyli sie, ze mogli sie spotkac i siedzieli we wlasnych gronach - przy jednym dlugim stole rodzina meza, przy drugim moja, przy trzecim mlodzi - znajomi i przyjaciele. i nie przeszkodzilo to w integracji :) ci, ktorzy mieli ochote - tanczyli - wujek z jednej rodziny z ciotką z drugiej, wychodzili wspolnie na papierosa i do drugiej sali, w kt byly ciasta, kawa i herbata, tam przy jednym stoliku sobie rozmawiali. a przynajmniej nikt nie byl 'zmuszony' do siedzenia obok kogos, kogo zupelnie nie zna. ustawiajac konfiguracje przyloz szczegolna uwage do tego, zeby sasiedzi sie lubili i mieli wspolne tematy :) ja zwracalam tez uwage, czy pan x i y pija wodke, czy np pijacy pan x nie siedzi obstawiony panami y i z, ktorzy nie pija (i sam w efekcie nie ma z kim pic)

Gość IMIONA
dzieki - dobra podpowiedz - faktycznie o tej wódce nie pomyslałam

Gość IMIONA
a czy jeśli mamy stół w podkowę - i my siedzimy na środku tej podkowy to naprzeciw też kogoś mamy sadzać czy powinnismy miec pusto żeby wszystkich widziec i tam np.na ziemi postawić kwiaty?

Z tego co do pej pory widziałam to stolik młodych zawsze był pusty z drugiej strony (tzn. że naprzeciwko nich nikt nie siedział), tak żeby wszyscy mogli widzieć Młodą Parę. Ale jeśli chcesz mieć pewność to może najlepiej jak się spytasz właścicieli sali, napewno organizowali już tyle wesel, że będą zorientowani jak się ustawia stoły młodych :)

Gość trutututu
na przeciwko Was powinno byc pusto :) kwiaty to dobry pomysł

za przykładem poprzedniczek: Imię i nazwisko rodzina i znajomi Młodej po jej stronie a rodzina i znajomi Młodego po stronie Młodego. Na przeciwko Młodych zdecydowanie powinno zostać wolne miejsce

Gość pełne imiona i nazwisko
ciocia Marysia to nieelegancko