Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

777-X

Problem niechcianych ciąż.

Polecane posty

Obecnie aż 38% wszystkich ciąż na świecie jest nieplanowanych. W USA nieplanowane ciąże stanowią aż 49% wszystkich ciąż. Dla porównania w Nigerii - tylko 16%. Jeżeli chodzi o Europę, to dotarłem tylko do danych z Francji. We Francji 97% kobiet stosuje antykoncepcję (w przypadku 20% są to spirale wewnątrzmaciczne). Mimo to, we Francji 33% ciąż jest nieplanowanych. Na zdjęciu spirala wewnątrzmaciczna: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/2/20/IUDCPCopperT380A.gif

Gość żanetka lita
Ale nowinki hihi :D Weź sie za coś konkretnego, zamiast takie brednie tu wypisywać

Gość Celinaz 2 gimnazium
Ja dziś założyłam sobie sama spirale z starego tapczana musiałam to zrobic bo wakacje i będzie dożo seksu.

Większość kobiet wie jak wygląda spirala, więc po co to zdjęcie? Problem niechcianych ciąż - proszę zwróć uwagę na to - wiąże się także z kulturą danego narodu. W Afryce większość ludności uważa, że trzeba posiadać jak największą ilość dzieci, dlatego prawie każda ciąża jest "chciana". W krajach wysoko rozwiniętych ludzie są nastawieni dość egoistycznie, dlatego często nie chcą mieć dzieci. Poza tym problem nastolatek też wygląda inaczej.

Gość grube babsko
skąd takie dane , troche mi się nie chce w nie wierzyc

Gość żanetka lita
fajnie- racja. Ale Florek musiał popisac sie "wiedzą" z internetu :D

Zauważyłem że im więcej kobiet stosuje antykoncepcję, tym więcej zachodzi w nieplanowane ciążę. W 1990 roku w Nigerii tylko 4% kobiet stosowało antykoncepcję. Niechciane ciąże stanowiły wtedy 10% wszystkich. W 2003 roku 8% Nigeryjek stosowało antykoncepcję, a niechciane ciąże stanowiły 16% wszystkich ciąż. Przy okazji chcę zauważyć ze zwiększa się stopień wyedukowana Nigeryjczyków. W 1990 roku tylko 34% z nich miało wykształcenie średnie. W 2003 roku było to już 50%.

Współczesny Benin (Nigeria): http://www.arsrc.org/images/features/200809234.jpg Zmieniło się tam trochę, prawda ? To już nie jest tradycyjna afrykańska wioska. Obecnie w Beninie mieszka 1,1 miliona ludzi. Noami Campbell w Abuja - stolicy Nigerii: http://www.fashionologie.com/files/ons/166/1668379/28_2008/naomi_campbell_nigeria_096_wenn5162829.preview.jpg

Gość nie rozumiem facetów
w Nigerii usuwaja normalnie do 5 miesiaca :/

Gość nie rozumiem facetów
Nigeryjczycy sa bardzo inteligetni, jesli chodzi o ich sprawy zeby zalatwic "cos dla siebie" wszystko potrafia :) ale sa w porzadku :)

Jasne, może trochę się te kraje ucywilizowały, ale mentalność jest taka sama. Tak jak u nas od 966r. jesteśmy państwem katoli i tacy pozostaniemy niestety 🖐️ Poza tym co ci przeszkadzają te niechciane ciąże?