Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Aniol ciemnosci...

Co kupic rocznemu dziecku?

Polecane posty

Niedlugo chrzesniak mojego faceta bedzie mial urodzinki z okazji ukonczenia 1 roku zyci, tzn. juz skonczyl ale urodziny beda w niedziele.Jutro jedziemy mu cos kupic, ale nie mamy pojecia co? pytalam kolezanke(mame chlopczyka) co by mu sie przydalo, ale powiedziala ze wszystko ma. Co polecacie z zabawek rozwijajacych rozne zmysly u dziecka.Pomozcie cos wybrac drogie mamy...Chyba ze macie jakies inne pomysly

Gość mamawiktorka..
a do jakiej ceny?

ten muzyczny ogrodek fantastyczny.... :) Wolelibysmy zeby to bylo cos w rozsadnej cenie poniewaz dopiero co zaprosilismy na weekend czerwcowy rodzicow Cghłopczyka i jego na wakacje nad moprzem.Troszke nas to kosztowalo, wiec oni nawet po tych wakacjach nie oczekuje czegos super.nawet prosili zeby nic nie kupowac bo bedzie im niezrecznie, ale to nie dla nich tylko dla Małego, wiec jednak chcielibysmy kupic mu cos fajnego

Gość abraja
ja na roczek mojego synka kategorycznie zabroniłam zabawek z powodu ogromnej ich ilosci w moim domu więc goście przyniesli zestawy do jedzenia,ksiazeczki,ubrania.instrumenty muzyczne(bębenek.organki,trabke)reczniczki do kapania,ksmetylki,zestawy kaszek i herbatek w ogromnych ilościach i byłam bardzo zaowolona wszystko zalezy jak na to spojrza twoi znajomi

Gość mata edukacyjna
przyda sie na dlugo dla dziecka

ja tez bym stawiala na ksiazeczki. moj synek ma 16 miesiecy i najbardziej bawi sie ksiazeczkami. zabawki owszem ale raz na kiedy a ksiazki caly czas powyjmowane i kartkuje. jesli nie ksiazki to klocki lub np. farbki to malowania palcami lub normalne ale tym to sie jeszcze nie pobawi (moj chwile pomaze a potem probuje farbki zamykac i otwierac) tyle ze na pozniej jak znalazl. jesli oni mowia ze on ma wszytsko i duzo zabawek to bym raczej darowala sobie wszelkie grajace duze swiecace zabawki. moj ma takich duzo i naprawde nie ciesza sie zainteresowaniem chyba ze na chwile. Ale tez pewnie kazde dziecko jest inne. a moze wlasnie jakis ladny zestaw talerzyk, kubek, miseczka, widelec i lyzka? niedlugo bedzie sie uczyc sam jesc a takich rzeczy chyba nigdy nie za duzo.

chodzik pchacz tez raczej nie bo takie dziecko albo juz chodzi albo prawie chodzi i pewnie nie bedzie sie cieszyc ta zabawka duzym zainteresowaniem. jesli juz to samochodzik do pchania i do jezdzenia

ogolnie to nie wiem czy wszystkie dzieci ale te ktore znam nie interesuja sie w tym wieku za bardzo tymi grajacymi zabawkami. to na chwile, ponaciskaja, pogra i ida szukac czegos innego. teraz lepsze sa wlasnie np. klocki bo wyrzucaja z pudelka, wkladaja, klada jeden na drugi itd. albo np. pojemnik z roznymi ksztaltami i probuja dopasowac ksztalty, wszytko co moga rozlozyc , wyjac, wlozyc, porozwalac. te grajace zabawki po prostu je nudza bo poza nacisnieciem guzika to nic nie moga z tym zrobic. no ale mowie, rozne sa dzieci i moze duzo dzieci to lubi, ja mowie na podstawie swoich obserwacji

mlodszy synek, ma roczek i z tym jezdzikiem chodzi, bo oparcie jest przy okazji raczka do pchania, naprawde sie oplaca, aczkolwiek nie wiem jak to z tym allegro, my kupilismy w normalnym sklepie identyczny jezdzik za troche ponad 50zl, takze nei wiem jak jest teraz

piszesz cos o ksiazkach, superanckie sa w empiku takie z dzwiekami, moaj córa ze sklepu neimal nei chciala wyjsc naprawde wydaje mis ie ze tez bylby to dobry wybór

W koncu kupiliśmy kilka rzeczy, tzn. i dla dziecka i dla rodziców, tzn. mialam kilka zdjec malego z wakacji wiec te ladniejsze wywolalam i kupilam piekny album na zdjecia dziecka, kupilam mu jeszcze komplecik(t-shirt, bluzeczka z kapturem i spodenki), wywołam zdjecie malego z rodzicami w wieszym formacie i oprawilam w antyrame, a tak tylko dla malego to kupilam taka farme ze zwierzatkami i po nacisnieciu wydaja z siebie dzwieki i rozna muzyczke i taki spory platikowy telefon kom.zauwazylam ze on jak tylko zobaczy jakas komorke to od razu sie nia bawi. komoreczke i antyrame dalam im dzis przy okazji odwiedzin, a reszte dam jutro na urodzinkach. A i kupilam ladna pluszowa kartke na Pierwsze urodzinki

Gość FFASSASSA
Ja dla mojego roczniaka kochanego kupuję różnego rodzaju duże klocki czy układanki. Ostatnio byłam bardzo dumna, bo sam dopasował odpowiednio elementy! :) Takie zabawki naprawdę rozwijają pamięć dzieci. Możecie tego typu lub podobnych zabawek poszukać tutaj: http://szkolnis.pl/

Gość gość
Polecam Ci zabawki z firmy Fisher Price. Są to edukacyjne zabawki, bardzo kolorowe i porządnie wykonane.