Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmęczona zaparciami

zaparcia w ciąży

Polecane posty

Gość zmęczona zaparciami

jak sobie radzić z zaparciami w ciąży, bo ja już nie mam siły? proszę o dobre skuteczne sposoby.

Gość duzo sliwek

Ja poradziłam sobie jedząc codziennie na sniadanie płatki typu musli, które maja duzo błonnika.

Gość zmęczona zaparciami
a jakąś lewatywę albo czopki można?

przestań, po co sie faszerować chemią. Najpierw spróbuj naturalnycg sposobów. Słyszałamjeszcze o piciu dużej ilości wody podobno rozluźnia treść żołądkowa :)

ja na drugie sniadanie zazwyczaj jem jogurt z mieszanką płatków, musli i otrębów pszennych. Z tego, co zaobserwowałam na mnie to działa chyba najlepiej

Gość pooolecam
szlankę siemienia po śniadaniu.Działa rewelacyjnie.Jeśli komus posmakuje to można też na kolację drugą:) mnie to pomagało a teraz super działa magnez który biore 2 razy dziennie.Problemy zniknęły

Gość tiraraerea
2 aktivie dziennie + ciemny razowy chlebek z pestami, dynia, rodzynkami, kto co woli. Do 22tc stosowałam codziennie czopki glicerynowe bo mozan, bo nie szkodzą, bo lepszy czopek i parcie.

a jak się to siemię lniane robi - łyżeczkę zalewa się wrzątkiem? I jeszcze jedno pytanko - w ciąży można je pić, nie ma żadnych przeciwwskazań?

Gość pooolecam
zalewasz wrzątkiem i przykrywasz aż sie zaparzy,na opakowaniu jest napisane wszystko.No pewnie,ze można pic a dlaczego nie?:)

no wiesz, nie jest to takie oczywiste, bo jednak wielu rzeczy w ciązy nie mozna jeść i pic, dlatego pytam dzięki, skorzystam :)

Gość waniliaPyszna
czopki glicerynowe sa najlepsze:D

Gość pooolecam
wiesz co,ja jednak wolę wypić to siemie lniane niz codziennie pchać sobie czopek w d***:oA siemie można,ma dużo błonnika,smakuje jak kisiel,ja dodawałam sobie łyżkę dżemu to trochę lepsze mi było.Spróbuj,u mnie podziałało po 2 dniach.Piłam 2 szkl dziennie

Gość dieta dieta
a lewatywe w ciąży można robić? robiłyście sobie? czy to bezpieczne?

Ja polecam 2 łyżki stołowe oliwy z oliwek. Smakuje strasznie ale efekt gwarantowany. Rano ciepła przegotowana woda z cytryną i łyżką miodu. Też pomaga. Z siemieniem lnianym nie wolno przesadzać bo wpływa na układ hormonalny i i jest strasznie kaloryczne.

Gość dieta dieta
ja tam coś kiedyś słyszałam o oleju rycynowym, ale to jakieś paskudztwo. próbowałyście?

Gość ja nieee
ja nie próbowałam, a wy?

Gość Pawianus
zjedz z rana ze dwa owoce kiwi przez jakieś trzy dni w zupełności wystarczy, a i witaminek dziecku dostarczysz

Gość klaudia999
czy lewatywa w ciąży jest szkodliwa?

Gość mam to samo pytanie
ponawiam pytanie poprzedniczki czy lewatywa w ciąży jest szkodliwa, bo nie wiem czy mogę sobie zrobić?

Gość lactulosum w syropie
mialam to samo wszystkie te naturalne sposoby wziely w leb. Dopiero po syropie lactulosum mi przeszło. Mozesz go stosowac w ciąży spokojnie