Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość duchemłody

przekaz pocztowy!

Polecane posty

Gość duchemłody

Cześć, zostałem poproszony dziś, żeby wysłać przekaz pocztowy za kogoś. Robię to pierwszy raz, ale wiem już np. jak wygląda druczek i ile wynosi opłata. Czy powinnienem wiedzieć, coś jeszcze? Czy podczas wysyłania (oddania wypełnionego druczku dla pani/a w okienku) będę musiał coś podpisać, w końcu nie wysyłam za siebie? Acha i czy jest pewność, że to na pewno dojdzie bez prośby o potwierdzenie odbioru (to dodatkowy koszt i niedługo wyjdzie więcej niż kwota przekazu)??? Może dochodzą mimo wszystko? 🖐️

Gość duchemłody
Czy w ogóle mogę za kogoś taki przekaz nadać? I czy kiedy wezmę potwierdzenie muszę wypełnić coś dodatkowo?

Gość duchemłody
Czy np. nie biorąc potwierdzenia może ta osoba przyjść później z kwitkiem (dostaje jakiś?) i zapytać mimo wszystko o dostarczenie?

Gość mam tak samo jak ty ...
wypełniasz po prostu przekaz i tyle baba w okienku nie sprawdza czy ty to jan kowalski z druku czy gutek majewski z dowodu tak wiec wystarczy ze znasz nr rachunku i dane osoby ktora ma dostac kase reszte mozesz "sciemnić" ale sciemniania nie polecam bo w razie czego reklamacji nie zrobisz bo ty to nie ty :P

Gość venus30
witam przekaz nadajesz i otrzymujesz potwierdzenie nadania. Przekaz dojdzie w ciągu 3-4 dni. Nie słyszałam żeby przekazy się traciły. Nic nie podpisujesz przy nadaniu..można go nadać w imieniu innej osoby...jest dodatkowa usługa "potwierdzenie odbioru", ale płatna ok 1,90 polega na tym ze wypełniasz dodatkowy druczek, który wraca do ciebie po odebraniu przekazu. Widzisz wtedy tam datę odbioru.

Gość duchemłody
Dziękuję za pomoc! Ale bez tego potwierdzenia i tak istnieje duże prawdopodobieństwo, że przekaz dojdzie?

Gość duchemłody
Oooo i czy jeszcze w sobotę zdążę?

Gość duchemłody
Na pewno dochodzą przekazy?

Gość duchemłody
hallo!!!???