Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zakreconalokka

prostowanie włosów!!!

Polecane posty

Gość zakreconalokka

Witam Mam niesforne, falowane włosy,które po prostowaniu po pewnym czasie sie puszą i wywijają. Szukam od jakiegoś czasu kosmetyków które zapewniłyby mi dobrze wyprostowane włosy aż do kolejnego umycia. Myslalam też o trwałym prostowaniu,ale jednak sie nie zdecydowałam. Prosiłabym o dzielenie sie opiniami na temat jakichś sprawdzonych produktów :) Cena nie gra roli!

Gość kikoo
wczoraj czytalam o tym balsamie ktory nawet na kafe wyswietlal sie wczoraj po prawej stronie strony. mowie o NIVEA straight & easy. na forum "wizaz" czy cos takiego dziewczyny o miekkich i podatnych na ukladanie wlosach, mowily ze swietnie dziala, prostuje i nadaje polysk. podobno efekt ma byc bez prostownicy, ale niektore (te o grubszych i sztywniejszych wlosach) mowily ze jakiejs rewelacji nie bylo, chociaz wlosy robily sie aksamitne. wszystkie mowily o cudownym zapachu. cena 13 zl. mysle ze warto sprobowac. ja dla tego zapachu chce go kupic :)

Gość zakreconalokka
hmm musze Ci powiedzieć, że go kupiłam i niestety nie byłam zadowolona :( mam włosy grube i ciężkie, więc pewnie dlatego nie działał.. włosy były gładkie, ale niestety po jakimś czasie znów mi sie wywyijały :( a zapach - rzeczywiście cudowny ;D

Gość zakreconalokka
a czy ktoś może używał kosmetyku wygładzającego firmy GOLDWELL? Wczoraj bym go prawie kupiła,ale stwierdziłam,że najpierw postaram sie poszukać jakichś opinii na ten temat :)

Babyliss pro - 3 fazowy plyn do prostowania wygladza chroni i utrwala (czerwona butelka) niestety nie da sie go kupic w sklepie, jesli masz chody to w hurtowni kosmetycznej jesli nie to allegro jedynie . plyn rewelka moje wlosy jak wyprostowalam trzymaly sie 2 hgodziny a po plynie caly dzien do tego pachnie cudnie i wygladza i jest srednio drogi ja w hurtowni zaplacilam 23 zl

Gość zakreconalokka
dzieki bardzo!! na szczęście mam dojście do hurtowni :D

Gość zakreconalokka
up

Gość wlosyyyyyyy
sluhcaj ja tez prostuej wlosy od bardzo darna i tez mam takie puszczce sie i krecace musisz miec kijowa prostownice ze Ci si etak podkrecaj ai pisza lub niedokladnie porstujesz przedzielaj wlosy na grupki bo ja k ja mialam dupaita prostwonice to mi sie tak dizało a odkad mam dorba to jest calkiem inaczej :)

Gość zakreconalokka
jeśli chodzi o prostowanice to mam akurat dobrą,bo myślałam,ze jak zainwestuje w porządną prostownicę to mnie uchroni przed wywijaniem sie włosów;| jednak wystarczy wilgotne powietrze, albo spoce sie na treningu (tańczę) i już mam szope na głowie :(

Gość wlosyyyyyyy
kurcze nei wiem dlaczego tak masz ja mialma tak wlasnie gdy mialam dziadoska prostownice.. ja do dego uzywam szampon nivea do prostow wloso i mam zawsze idealne proste wlosy a tez mam podatne na krecenie a suszysz suszarka ? aha i zanim zacznijesz prostwac i zawsze dokladnie wysusysz musza byc suche idalnie bo wtedy sie pusza i po porswnaiu podsusz i jeszcze raz przejedz prostownbica

Gość zakreconalokka
po myciu nakładam balsam wygładzający z jedwabiem,a potem suszę. Rano prostuję , a po południu jest klapa.

Gość wlosyyyyyyy
nie prostuj rano tylko wieczor i idz tak sapc i rano jak wtsaniesz to jeszcze raz podprostuj ja tak rbie mowie ci :) znajdziesz wkoncu swoj sposob :)

Gość zakreconalokka
a nie masz zniszczonych włosów? ja niedawno obciełam na tzw boba, a wczesniej mialam do pasa i przez długotrwałe prostowanie mialam az białe końcówki ,były tak zniszczone ;p teraz chyba czeka mnie to samo bo prostuje jeszcze wiecej

Gość wlosyyyyyyy
tak hahaa tez mam zniszczone mam do łopatek z tylu a z przodu do ramion i tez mam białe koncowki ja ich nie moge nawet zapuscic bo sie krusza;/ przez to prostowanie masz mzoe jakies spososby ?

Gość zakreconalokka
Sposoby?;d tylko i wyłącznie podcinanie.. żadne specyfiki Ci nie odbudują takich końcówek, wiem po sobie ;D ja je obrywałam jak sie nudziłam na lekcjach :D

Gość wlosyyyyyyy
hhe ja ronbie tak samo :D:D myslsiz z ejak bede podcinala regularnie to mi urosna ?:(

Gość zakreconalokka
niektórzy twierdzą,że jak sie podcina włosy to szybciej rosną.. ale ja w to niespecjalnie wierze :D ale lepiej chyba podcinać (lub obrywać haha :D) niż mieć takie białe :D

A jakiej prostownicy używasz?? OD tego również wiele zależy. Tym bardziej ,że przy dosyć \"upartych\" włosach niestety trzeba zainwestować w lepszą . Jaka firma? Możesz sama w niej ustawiać temperaturę? Ceramiczna? Teflonowa...?

Wszelkie odżywki ,preparaty,itp,itd tylko "odświeżają" strukturę włosa przez co stają się np. miękkie,gładkie... Tak samo mycie włosów i masowanie skóry głowy regeneruje je od nasady. Na zniszczone końcówki niestety nie ma innych metod niż...nożyczki :] To wszystko jedynie może spowolnić proces niszczenia i uchronić je na jakiś czas. Jednak gdy już są białe, czy rozdwojone ,to już za późno na regenerację :)

Gość wirtualna 1234321
ile musze dać mniej wiecej za dobrą prostownice? np. taka za ok 130 to już jest z lepszych? też mam taki problem z włosami jak wy, wysprostuje - 2 godziny później sianko i loki! no ale ja mam szajsową prostownice < wprawdzie ceramiczną ale jakos nie specjalna jest> i jestem na kupnie nowej jaka radzicie? za ile bedzie juz taka fajna w miare?

Gość 209380r9newiurnsiuf4
ja mam za 80 zł i jest ok.

Gość end ned den nde
cośty za 80 zł to szajs jest... droższą soebie kup na twoje włosy, ja mam droższa od niedawna miałam przedtem tania, i mówie ci prostuje super, przejade raz i jest drut! a tamtą to chomliłam po włosach kilka razy i potem dopiero były proste a mimo to ze była ceramiczna szybko sie podkręcały po prostownaiu;/

Gość potworznie wkurzona
JEDWAB BIOSILK W PŁYNIE NIE POWODUJE PUSZENIA SIĘ WŁOSÓW WYPRASUJ RĘKOMA Z JEDWABIEM WŁOSY PO UMYCIU I JEŚLI MUSISZ PO WYSUSZENIU:) NIE SUSZ WŁOSÓW DO DOŁU I NIE TRZEP GŁOWĄ:)

Gość wlosyyyy
dobra porstwnica to taka ponad 200 zloty reszta to badziew jesli chcesz miec porste wlosy idelanie to msusiz nistety w taka zainswestowac jesli amsz wlosy podatne na krecenie. pryznajmiej ja tak mam ;]

Wcale nie koniecznie ponad 200 zl. Proponuję prostownice z REMINGTON\'a . Dobra,fryzjerska firma. Na prawde juz mozna kupic za 100-150 zl.

Gość fagottka
Bedac ostatnio u fryzjera, widzialam wlasnie jak fryzjerka na stale wyprostowala dziewczynie wlosy. Wygladalo to rewelacyjnie. Pozwolila mi nawet dotknac wlosy bo bylam bardzo zdziwiona ze mozna tak wyprostowac. Byly super przyjemne w dotyku, ladnie sie blyszczaly. Ale dodam ze dziewczyna miala piekne, geste wlosy. Moje tez sie troche kreca, ale ja lubie te swoje loczki.... http://www.handsomemen.pl/porady,prostowanie_wlosow,308,czasowe_prostowanie_wlosow.html

Gość ta z kreconymi wlosami
musze powiedziec ze prostowalam wlosy od 4 lat praktycznie codziennie co bardzo oskabilo moje pukle:( w efekcie mialam wlosy jakby mnie trzasnął piorun oslabione suche matowe wypajaly mi garściami :( jedynie jak je wyprostowalam nakladajac wczesniej odzywke lub maseczke to "jakoś " to wygladalo... ale wystarczylo ciutkę wilgoci w powietrzu i juz szopa jakbym sie niee czeslala tydzien czasu;/ no ale coż wybrac trzeba cos bylo... w koncu zrezygnowalam z prostowania i spokanal w koka kucyka itp zeby wzmocnic... w koncu sie skusilam na odżywkę i fluid nivea streight and easy i musze powiedziec ze jestem dośc mile zaskoczona:) może nie sa super proste jak kiedys zaraz po prostowaniu ale sa napewno bardziej proste i do tego miękkie w dotyku latwo sie rozczesują i nie plączą:) a prostownicy mozna uzyć dla wzmocnienia efektu wtedy sa proste nawet kilka dni! :) pozdrawiam wszytskie o nieswornych kędziorkach;)