Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

KEEPsky Fdk

Dlaczego zamykamy oczy w czasie całowania się?

Polecane posty

Zauważyliście, że prawie wszyscy i prawie zawsze zamykają oczy w czasie całowania się. Czym to jest spowodowane, przecież chcielibyśmy widzeć, podziwiać swojego partnera, partnerka. Jednak zamykamy oczy

Gość no i już stara dupa jestem
Ja zamykam bo kocham tę cudowną chwilę... Kocham usteczka mojego Skarba!;) Ale oczywiście czasami otwieram oczy,żeby popatrzeć na Jego buźkę!;)

Gość o boze
hehehe łał ale jestes spostrzegawczy bo własnie sobie uswiadomilam ze ja tez zginam noge haha:D

rzeczywiście, to zginanie nogi jest bardziej zastanawiające :) dla mnie to taki odruch, jak zamykanie oczu przy kichaniu, nawet się nigdy nad tym nie zastanawiałam, czemu zamykam, jak się całuję... ale są takie pocałunki, przy których miło jest mieć otwarte i trochę się pogapić z bardzo bliska :)

to unoszenie nogi może ma coś wspólnego z 'unoszeniem sie nad chodnikiem'?? albo po rpostu z tym, ze jak facet dobrze całuje to czujemy się lekko itd.?

No widzicie ile jest odruchów bezwarunkowych?? Zamykamy oczy przy kichaniu, przy całowaniu, w czasie orgazmu, no i kobiety zginają nogę w czasie całowania się. Myśłe że to zginanie nogi jest jakimś fizjologicznym odruchem i świadczy o gotowości do odbycia stosunku. Taki początek rozchylania ud. Co myśłicei o tym?

Gość 49 i pol
moja pierwsza dziewczyna mowila : Bo czekam na to co bedzie dalej.

to dobre jest z tą gotowością do odbycia stosunku :D może warto byłoby ustalić dla Pań kodeks widocznych znaków do gotowości odbycia stosunku :D Może drapanie sie po lewym uszku? Albo poproszenie o karte kredytową, żeby wyskoczyć na zakupy? :D :D

Ja zamykam bo mam dalekowzroczność i patrzenie na kogoś z małej odległości mnie męczy :D

Bongo nie smiej się. Wiele osób trzymając filizankę prostuje i odchyla mały palec. To zwyczaj z dworu francuskiego, tak damy no może bardziej kurtyzany wabiły panów. Zginanie nogi jest zapewne odruchem ale kto wie czy nie zwiazanym ze stosunkiem. Przecież całowanie się to gra wstępna.

Gość 49 i pol
hej bongo, na pewno jest to fajne z ta gotowoscia, ale ona nigdy mi nie dala.Bylismy szczawiami.Widzialem ja kiedys na Naszej Klasie.Dobrze sie stalo.

jak napisała HighHeels, to chyba jest to uczucie lekkości. bo co innego, jakby kobieta oplatała tą nogą faceta, to wtedy wiadomo, co jej po głowie chodzi, a co innego jak ją tylko lekko zgina :)

Gość 23 letnia forumowaiczka
ja uwazam ze zamykamy po to by odsuna ć od siebiejeden zmysł czyli wzrok i głębiej przezywać sam pocalunek , skupic sie na dotyku. ja zamykam przy takim delikatnym romantycznym calowaniu, przy seksie i nemietnym calowaniu czasem mam otwarte przez chwile.

Gość laola
ja zamykam oczy,bo jak za pierwszym razem patrzylam i zobaczylam mine mojego to sie zaczelam smiac,byl taki wniebowziety:Dno,ale przyjemniej jest jak masz oczka zamkniete;]

Gość Pecus
ja mam myśl ze one myślą o kimś innym przy tym całowaniu :P

Nie wiem jak mozna porownac zamykanie oczu przy kichaniu do zamykania przy calowaniu. Przy kichaniu to odruch bezwarunkowy, poniewaz organizm nie chce dopuscic do tego, zeby do oczu dostaly sie jakies mikroorganizmy. A przy calowaniu mozna to kontrolowac. Dlatego nieuki, do ksiazek i sie edukowac.

Gość zamykam bo
a) niewygodnie mi się patrzy b) wolę być wrażliwsza na dotyk;)

ja nie zamykam gapię się na mojego samca ale rozumiem koleżankę tak ,masz rację mając zamknięte stajesz się wrażliwsza na dotyk ,zapach ,smak ,rozkosz

mów za siebie:) ja nie zamykam oczu...nie i już!

Gość hm bo jest to b. podniecające
hm ja jak mam zaknięte oczy to czuje bardziej ta chemie, podniecenie itp, bardziej przeżywaM TEN pocałunek . A np jak już z kimś byłam dlugo, związek był na wyvzerpaniu i już takie całowanie na siłe było, to już jakoś nie zamykałam oczu, tam było jakieś buzi z otwartymi oczami, tak aby jak najszybciej się ten pocałunek skończył.

Gość heh ale z ta noga
to rzeczywiscie;P jak sie zastanowie, to chyba chce oplesc faceta ta noga:) albo bardziej sie hmmmm udostepnic.

Gość moiuy
pewnie strach was oblatuje i jak dzieci kiedy zamukaja oczy to mysla ze ich nie widać