Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fajne przyprawy

fajne przyprawy jakie?pasty...sosy

Polecane posty

Gość fajne przyprawy

-ja polecam sambal olek- tabasco tymianek cuuurrrrry kminek mielony papryczki jelapeno w zalewie pokrojone i w wersji marynowane grilllowane ocet winny olej z orzechow i sos barbecuuu taki w saszetce z korkiem-chyba knorrrr niestety nie umiem zrobic dobrego i ratuje sie gotowym i sos jacka danielsa:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fajne przyprawy
i zielony pieprz w zalewie rewelacyjny do wolowiny w sosie piperzowym

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość grenadinne
no dobra, ale taki sambal olek albo sos jacka danielsa - do czego tego uzywasz? bo ja sie nawet chetnie skusze, ale nie mam pojecia do czego to wykorzystac.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fajne przyprawy
sambal ja uzywam jednego rodzaju w malym sloiku przetarta papryczka doprawiona klasycznie sa rozne wersje-moja ma konkretny ostry smak-sloik z czerwona nakretka i bialym napisem --i jakies kolko do marynowania miesa np schab oliwa ocet winny i sambal natarzec do sosow na zimno trzeba sprobowac jak smakuje i zobaczyc do czego nam pasuje ja uwielbiam do kanapek i do pizzy a sos danielsa nam smakuje swietnie na zimno jako dodatek do pieczonych zeberek lub pod koniec samrujemy nim miesko i zapiekamy ma specyficzny smak jest z łiski:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fajne przyprawy
i sambalem np doprawiam ryz do chiny albo jak marynuje mieso do chiny...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a ja napisze tak
ooo to chyba sos winiar. tak ta seria jest dośc smaczna.ja polecam trawę cytrynową... i oczywiście imbir!!!!!!!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość polarisssss
Ja zamiennie do marynowanie mięs używam albo octu balsamicznego albo sosu worcester. Bardzo lubię do mięs sos z orzechów ziemnych Sate -do tej pory robiłem sam-odkryłem jednak swietny w kuchniach świata-w szaszetce jest komplet suchych składników łącznie z mlekiem kokosowym-i stawiam na niego. Do rosołu wg mnie niezastąpiony lubczyk. Co do ostrych papryk od czasu do czasu udaje mi się dostac mix chyba 6 świerzych papryk-w małym przezroczystym pudełku. Nawet jak całości nie zużyjemy-siekamy je drobno schną i mamy domowe ostre płatki papryki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a mój kochany mąż
przywiózł z zagranicznej wycieczki produkty firmy blue elephant -jakąś mega dobra suszona bazylie, trawe cytrynową.i cos jeszcze z tym że ta trawa to jest w jednym grubym kawałku i nadaje sie jedynie do zup wschodnich.a reszta stojiii i czeka na swoja wielka chwilę a i imbir kandyzowany-serwowany ponoc pod postacia przystawki lub dodatku do pewnych dań---ale do jakich nie mam pojecia-więc jako prosta kobieta dodawalam zima do herbaty a teraz do azjatyckich dań.a co z reszta nie wiem sama.dodatkowo uszczę śliwul mnie 3 ksiązkami kucharskimi w jezyku angielskim-ksaiżki wlasnie o kuchni azjaryckiej.ech.radośc na każdym kroku

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jaki to film
czubrica zielona-uzywam do ryb

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość sos cezar
najlepszy do salatek nie uzywam innego, nie tylko do salatki cesarskiej uzywam zamiast majonezu np do jajek...doslownie do wszystkiego, oliwa z oliwek z bazylia wysmienita lub z dodatkiem innym super

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×