Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kamelon_om

Czy gitara, wiolonczela i inne instrumenty przeszkadzają niemowlęciu?

Polecane posty

Gość kamelon_om

Rozwijam własnie ze swym mężęm przyszłym bardzo skomplikowany temat. Otóż mieszkamy z moimi rodzicami, a co za tym idzie z moim 17-letnim bratem, który gra na gitarach oraz chodzi do szkoły muzycznej gdzie rozwija grę na wiolonczeli. Dużo też śpiewa. łatwo się pewnie domyślić, że robi to również w domu. Wiolonczela jest głośna sama w sobie, ale na niej gra zawsze zamknięty w swoim pokoju. Na gitarze natomiast gra również przy naszym synku (któremu zresztą bardzo sie to pdooba). Wiadomo, żę gitara połączona ze spiewem też nie jest specjalnie cicha. Mój mąż przyszły porównał szkodliwość głośnych dźwięków gitary do złego odżywiania (które stosuje wobec naszego syna jego rodzina). Ja natomiast uważam, że chyba jednak jest to złe porównanie. A co Wy na to?

Gość abraja
uważam ze muzyka działa rozwijająco na dziecko więc popieram jej stosowanie...heh sama będąc w ciązy słuchalam ciężkiej muzy a po rozwiązaniu także sobie nie odmawiałam ;) najwaznijsze aby wyznaczyc punkt wieczorny wyciszajacy dziecko aby wedzialo ze t juz koniec grania i czas spac.Hałas w ciągu dnia nie powinien mu przeszkadzac mój zasypiał nawet przy tłuczeniu kotletów;)Obawiam sie że twój mąż nie ma racji niech sobie poczyta na necie artykuły o rozwoju dzieci przy dżwiekach muzyki...Muzyka dladziecka to szereg róznych odgłsów...mozna mu puszczac wszysttko i ne ma różnicy czy to heavy metal czy wiolaczela pozdrawiam

Gość matka 2 latka
Abz nie za glosno.