Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Monika.15

O2 dzwoniąc z UK do Polski ale na nr angielski

Polecane posty

Gość Monika.15

Czy dzwoniąc z UK do Polski na komórkę z angielskim numerem połowę płacę ja a połowę dzwoniący?Zadzwonił do mnie znajomy z Anglii (najpewniej ze stacjonarnego)na moją komórkę w sieci O2(byłam wtedy w Polsce na urlopie)Rozmowa została przerwana i co się okazało.Że na koncie nie mam 10 funtów.Czy za połowę rozmowy płacę ja?Czy tak też jest jak ktoś dzwoniłby z komórki?Dlaczego więc jak ja dzwonię do UK płacę tylko ja? Oświećcie mnie plz.Na pewno ktoś wie.? Zastanawiam się jeszcze czy w takim razie może dość w ogóle do rozmowy jeśli nie mam w tym momencie ani pensa na koncie? plz

Gość Monika.15
dojść-miało być

Gość chyba przeginacie
to jest raczej oczywiste. Jeżeli ktoś dzwoni z anglii na angielską komórkę to płaci normalną stawkę( nie ma znaczenia czy z komórki czy ze stacjonarnego) Resztę kosztów połączenia pokrywa osoba korzystająca z roamingu czyli w tym przypadku Ty. Jest to logiczne gdyż osoba dzwoniąca nie musi wiedzieć że jestes poza granicami kraju i w związku z tym nie powinna płacić za rozmowę międzynarodową

Gość AAAAAAAA1111AAAAAAAAAAAAAAAAAA
skoro nie masz nic na koncie to nawet komus nie uda sie teraz polaczyc z toba. jestes na roamingu i placisz za odbranie polaczenie a ze nie masz kasy na koncie to rozmowa nie moze zostac nawiazana

Z mezem tez mamy rozmowy w o2, kiedy on byl w UK a ja przylecialam do PL na kilka dni, to kiedy on do mnie dzwoni to mi zabieralo z konta po 35p za minute a jemu nic (ma darmowe rozmowy do mnie, ale mnie kasowal roming)