Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak z ciekawości

umowa zlecenie a l4

Polecane posty

Gość tak z ciekawości

Czy jak sie jest zatrudniona na umowe zlecenie to mozna iść na l4 zeby normalnie płacili?

ja tak miałam i nic mi nie zrobili normalnie za zwolnienie dostawałam kase i za zlecenie tez

Gość tak z ciekawości
emilcia to tak ci płacili jak byś w pracy była?

TO MOZE MIALAS FARTA BO TWOJ SZEF NIE ZNAL KODEKSU PRACY:)

To zależy. Jeśli nigdzie więcej nie pracujesz tylko na umowę zlecenie to od tej umowy zlecenie nie musisz opłacać ubezpieczenia chorobowego, bo jest ono dobrowolne. Jeśli nie płacisz ubezpieczenia chorobowego - nie zapłacą Ci za zwolnienie lekarskie.

prawie całą ciążę byłam na zwolnieniu lekarskim, z innej firmy miałam umowe zlecenie tam gdzie byłam na etacie normalnie mi placili za zwolnienie

emilcia79 - Co innego jest umowa o pracę, co innego jest umowa zlecenie. Z tego co zrozumiałam, autorka zatrudniona jest nie na umowę o pracę, a na umowę zlecenie więc Twój przypadek jest zupełnie inny.

A JAK MASZ JESZCZE WATPLIWOSCI TO DZWON DO PANSTWOWEJ INSPEKCJI PRACY A SAMA SIE PRZEKONASZ,ZE NIC CI SIE NIE NALEZY....

WIEM Z DOSWIADCZENIA-SAMA MUSIALAM W 4 MC ZREZYGNOWAC Z PRACY NA ZLECENIE-DZEKI BOGU,ZE MNIE ZATRUDNILI GDZIE INDZIEJ "O PRACE" I TO 2 MIESIACE TEMU:)

Verus - Jeśli opłaca dobrowolne ubezpieczenie chorobowe od umowy zlecenie ( wyraziła taką chęć i została przez zleceniodawce zgłoszona ) to L4 będzie płatne. Tam jeszcze pojawia się kwestia czasu przez jaki musi być opłacane ubezpieczenie chorobowe od umowy zlecenie żeby dostać płatne L4, ale nie pamiętam jaki czas musi upłynąć.

Gość chmurka6677
umowa zlecenie nie podlega pod kodeks pracy tylko pod kodeks cywilny i można ją rozwiązać w każdej chwili bez podania przyczyny. Jeżeli opłacałaś dobrowolne ubezpieczenie przez co najmniej 180 dni masz prawo do zasiłku

Gość tak z ciekawości
dzięki dziewczyny za wpisy. Już doczytałam , jest dokłanie tak jak pisze MP-30, jak skkładka opłacana przez minimum 3 mce to można normalnie iśc na L4 z tym że znając życie jak pójdzie na dłużej (bo t o klezanke z pracy mi chodzi) t pewnie jej umowy nie przedłużą bo jak zleceniówka t i w ciązy moga zwolnic...