Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sucha kostucha

chce wysłać paczkę kurierem - doradżcie

Polecane posty

Gość sucha kostucha

nigdy nie zamawiałam takiej usługi jak to wygląda. Od razu zaznaczam ze chce wysłać duża paczkę ok 50kg, jest to sprzet sporotwy dlatego kurierem. Ile może kosztować wysyłka ok 300km?

Gość sucha kostucha
pomózcie:(

Gość sucha kostucha
Sprzęt sportowy - ok 50 kg. Ile tak mniej wiecej bedzie kosztować? A odbiorą z domu?

Gość Krzywy roman
Jak zadzwonisz, to przyjadą. I musisz uprzedzić, że aż 50 kg, bo wiele firm bierze przesyłki tylko do 50 kg, nie więcej.

Gość Krzywy roman
"DHL sprawnie rozwozi i często po dwóch jeżdżą, ale przy tej masie drogo taka przesyłka wyjdzie. Ja przy paczce ok.40-45kg z Kielc do KrK zapłaciłem blisko 100zł" napisał jakiś człowiek na pewnym forum, poszukaj sobie w google, tam jest wszystko :}

Gość Krzywy roman
A POCZTEX woła nawet za taki ciężar paczki 156,00 zł.

Gość Krzywy roman
Sorry, ta cena to za super szybkie. Normalnie bierze 86,00.

Gość sucha kostucha
A opakowanie skąd? A mają wagę? Zawsze mogę zaniżyć 10kg. Np powiedziec ze paczka wazy 40 a nie 50.

Gość sucha kostucha
Znazłam cennik ups - wyszło ok 60zł przy standardzie.

Gość gość
Dobre mam zdanie o obsłudze w firmie Kurier Polska - www.kurierpolska24.pl . Od tamtego roku robimy u nich dostawy na części samochodowe i jest okej. Dobrze zabezpieczają przesyłki, nie zdarzyło się, żeby cokolwiek doszło do adresata uszkodzone, czy jakoś zdekompletowane. Dobry kontakt telefoniczny, można śledzić przesyłkę, także człowiek wie na kiedy się dostawy realnie spodziewać.

Gość gość
Paletę nie tak dawno wysyłałem przez kuriera i ze zleceniem dobrze sobie poradzili ludzie z Kurier Polska ( www.kurierpolska24.pl ). Konkretnie, szybko, zgodnie z umową - bez jakiś opóźnień. Poza takimi większymi gabarytami to wiem, że można też u nich wysłać zwykłą kopertę, obsługują różne przesyłki. Na stronie można sobie obliczyć cenę i zamówić człowieka po odbiór towaru.

Gość gość
Dokumenty do brata za granicę wysyłałem kurierem w tamtym miesiącu i poradzili sobie ze wszystkim poprawnie ludzie ze strony kurierpolska24.pl. Mogę ich polecić. Szybki kontakt, korzystna cena, cały czas miałem info o tym na jakim etapie jest transport. No i co ważne to były jednak dokumenty także chciałem mieć pewność, że nic nie zginie, nie uszkodzi się czy coś w tym stylu i rzeczywiście wszystko było OK, doszły bez uszczerbku.

Gość Julia90

Teraz można szybko i sprawnie nadać przesyłki przez brokera. Po wpisaniu wymiarów cena sama się wylicza.  Polecić mogę serwis zlapkuriera.pl.  Mają ceny na dobrym poziomie a do tego obsługę klienta, która jest pomocna. Jak do tej pory kurier zawsze przyjeżdża na czas a jest to bardzo ważne.

Gość jakubczak

Ja proponuję Ci skorzystać z Sendit. To broker kurierski. Z jego pomocą nadasz przesyłkę w niewysokiej cenie, która dojdzie bez najmniejszego problemu do odbiorcy (tak przynajmniej było w moim przypadku).

Gość Natalia

Ze swojego doświadczenia polecam serwis Zlapkuriera.pl. Panel prosty w obsłudze, ceny są naprawdę niskie. Jak pojawią się jakieś problemy z odbiorem dzwonie do nich i kurier już tego samego dnia jest na miejscu. 

Gość czarkoo

Tego nie znam, ja zawsze wyszukuje tutaj https://www.fastpost.pl/. To pośrednicy usług kurierskich, znajduję tu zawsze najkorzystniejsze rozwiązanie i to od przesyłki listowej po nawet przesyłki lotnicze czy paletowe