Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lobot

mieszkanie po babci!!!

Polecane posty

Gość lobot

mam problem,moze ktos mozemic cos konkretnego podpowiedziec...mieszkam za granica od 5 lat, ale zamierzam wrocic na stale do polski...od ponad 15 lat bylam zameldowana u mojej babci...ona mieszka w mieszkaniu spoldzielczym...chcialam to mieszkanie wykupic...ale nie mozna...wiem,ze teraz jest taka ustawa, ze wnuczki nie moga pozostac w mieszkaniu po smierci dziadkow..tylko dzieci..ale ta ustawa ma sie zmienic...teraz pojawil sie problem ...otoz moja babcia stwierdzila,ze skoro nie dostane tego mieszkania,to zebym sie wymeldowala...wiem,ze moj wujek chce, zeby ona zameldowala tam jego dzieci...to jest dla mnie teraz problem, bo jestem w ciazy i nie bede mogla sie zameldowac u moich rodzicow...i nie ukrywam,ze chcialabym miec gdzie mieszkac,kiedy wroce do polski..zreszta moj dziadek obiecal mi to mieszkanie...co mam zrobic w takiej sytuacji? ..czy jest jakas mozliwosc, ze ona mnie sama wymelduje bez mojej wiedzy?

Gość Daniel Nieolbrychski
przecież babcia jeszcze żyje!

może ciebie wymeldować co nie oznacza że nie będziesz mogła tam mieszkać dogadaj się z babcią :)

Gość lobot
i niech moja babcia zyje jeszcze 100lat,tego jej zycze:) ...do polski zamierzam wracac....a z babcia trudno sie dogadac,bo wujek nia ciagle manipuluje....w poniedzialek ide z nia mimo wszystko porozmawiaci nie wiem,jakich argumentow uzyc!!!

moze cie wymeldowac nawet po pol roku nieobecnosci ...wystarczy jeden swiadek :) jesli wujek zamelduje swoje dzieci to one tez nie beda mogly mieszkac tam po smierci dziadkow ....

Gość lobot
kabel...wlasnie ta ustawa ma sie zmienic, ze wnuczki beda mogly zatrzymac mieszkanie po babci..i moj wujek to wyczul i teraz chodz kolo mojej babci ...on jest takim kretem, ze obawiam sie ze mnie wymelduja i ja nawet nie bede wiedziala kiedy....tylko zastanawiam sie po co mnie przed 15 laty meldowali, mimo,ze moja mama nie byla z tego zadowolona....gdyby moj dziadek zyl nie byloby sprawa..ale zmarl..

zrobili to zmysla o tobie :)....ale twoja nieobecnosc a tym samym maly kontakt z babcia i wujek ktory teraz ze zdwojona energia odwiedza czesto babcie jak i jego dzieci :).....

Gość lobot
chyba masz racje ..wymelduja mnie nawet nie bede wiedziala kiedy:(

Gość powiedz babci
Może dobrym pomysłem byłoby uszczęśliwić babcię informacją, że nadchodzi jej prawnuszka/prawnuk skoro jesteś w ciąży? I przy okazji powiedzieć babci, że wracasz na stałe do Polski i że chciałabyś z nią zamieszkać. Odwiedź babcię, bo decyzja i tak należy do niej .

Gość igulka 26.01.1977
Moja babcia wykupiła mieszkanie na siebie a potem zrobiła mi darowizne i teraz jest wszystko na mnie i razem sobie mieszkamy. A w razie co jestem zabezpieczona

Gość lobot
moja babcia wie ,ze jestem w ciazy..odwiedzam ja za kazdym razem kiedy jestem w polsce i to nie dla tego, ze chce to mieszkanie....tylko dla tego, ze to jest moja babcia...i jestem z nia zwiazana... mieszkania nie moge wykupic, bo ma nieuregulowany stan prawny.....wlasciciel jest poszukiwany:)...trudna sprawa.....szczegolnie, ze moj wujek teraz caly czas kolo niej chodzi...

• NAJŚWIEŻSZE

• 0
      Hej