Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Magdusiak

cytomegalia

Polecane posty

Gość Magdusiak

Dziewczyny mam problem z interpretacją wyników ,proszę napiszcie co myślicie na ten temat... Moje IgG na cytomegalie wynosi 601,3 a a IgM 0,87-czyli wynik wątpliwy... Martwię się dlaczego IgG są tak wysokie? Staramy się z mężem o dziecko.

Igg masz dość wysokie , ale to nie ono jest najważniejsze IGM jest najważniejsze. Moim zdaniem dosyć niedawno przechodziłaś cytomegalię i igm spada po infekcji. Zrób sobie badanie na awidność- iga - wyjdzie kiedy zaraziłaś się wirusem - czy zakażenie stare , czy świeże . Często igm utrzymuje się na wyższym poziomie długo po infekcji. A gdzie robiłaś badania? Najlepiej w szpitalu , gdzie mają oddział zakaźny , bo mają najlepsze odczynniki. Mi w laboratorium wyszły błędne wyniki , więc polecam szpital.

Gość Magdusiak
Dziękuję za odpowiedź:) Badania robiłam w centrum diagnostyki laboratoryjnej- w szpitalu.... W sumie dziwna sprawa bo normy dla IgM są różne raz do 0,9 innym razem do 0,5. Martwię się bo mogę być w ciąży,pytałam się lekarza jakie badania mam zrobić,on wręczył mi skierowanie na CMV, różyczkę i toksoplazmozę i powiedział,że można zacząć się starać. Nie uprzedził,że trzeba zaczekać!! skąd ja mam to wiedzieć? Teraz siedzę i się zamartwiam:(

Nie martw się . Ja dowiedziałam się o cytomegalii jak byłam w 10tc . Przeżyłam koszmarny stres , ale po badaniu na awidność mi ulżyło. Lekarze też uspokajali. Musi być dobrze :))) Życzę powodzenia i dobrych wyników. Jakby coś Cię jeszcze dręczyło pisz :))

Gość Magdusiak
Dzięki za słowa otuchy:) w poniedziałek idę zrobić te badania o których pisałaś....

Gość Magdusiak
I tyle się dzisiaj dowiedziałam!!!! Wyobraźcie sobie,że testu na awidność nie robią nawet w szpitalu zakaźnym we Wrocławiu!!! I nikt nie jest nawet w stanie powiedzieć, gdzie taki test można zrobić! Dowiedziałam się,że robią w wojskowym a tam nie odpowiada... Do tego jeszcze ginekolog jest na 2 tygodniowym urlopie i co tu robić?

Ale jaja! Wydaje mi się ,że muszą robić w takim dużym mieście ! Ja nie robiłam w szpitalu zakaźnym , tylko w szpitalu z oddziałem zakaźnym ( wiele szpitali taki ma ) - może tak spróbuj .... Powodzenia!