Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jagodzianka Anka

Co myślicie o imieniu Paschalis dla syna?

Polecane posty

Gość Jagodzianka Anka

Bo ja się zastanawiam nad takim imieniem dla mojego synka.

Gość przyszła koza do woza
śliczne !!!! moi 4 synowie tak mają na imię PASCHALS, PASCHALE, PASCHAL I PASCHALOW. niedługo rodza się nam córki bliźniaczki. Imione już wybrane - PAASCHALOWA I PASCHALINKA

Gość ja lubie żabkę
nie krzywdź dziecka daj spokój. będą się z niego ś\miać

Gość błagam cie przestań
och ok łądniutkie imię :-o tylko nim spierdolisz całe życie swoiemu synowi ale co to za problem?? w końcu imie ma byc takie, zeby podobało sie matce, co kogo obchodzi że rówieśnicy w szkole beda to dziecko wytykali palcami??? żal

Gość pitagóral
na pewno się ucieszy :o

Gość józio
a na drugie daj mu Kutasław , bedzie oryginalnie i artystycznie[ ksywa gotowa]

Gość Frankie Valli - Begging
Albo Gromisław ;)

Gość chłopak podrośnie to spóści
ci wpieeeerdool za coś takiego !:O :O

Gość Frankie Valli - Begging
A Bożydar?

Ale bez \"s\" na końcu, jak miał pierwowzór. To chyba prowo. Ale jak nie, ludzie karwa, mało Wam normalnych imion, musicie wymyślać takie dziwolągi?????

Gość
A moze Paskal,poprowstu.

możliwe że gdzieś w Grecji, czy na półwyspie bałkańskim, nikt nie zwroci uwagi ale w Polsce to niezwykle rzadkie imię, równie jak Sraczka, też bardzo rzadkie

Gość ciekawe czemu byl swietym
Brak wersji przejrzanej Skocz do: nawigacji, szukaj Paschalis I Paschalis I Imię łacińskie Paschalis I Data wyboru 25 stycznia 817 Imię i nazwisko Paschalis Massimi, filius Bononi Urodzony ? Rzym, Włochy Zmarł 11 lutego 824 Rzym, Włochy Św. Paschalis I (pontyfikat 25 stycznia 817 - 11 lutego 824), Rzymianin. Był opatem klasztoru św. Szczepana. Skłaniał się ku polityce niezależnej od cesarstwa. W 823 r. udzielił sakry cesarskiej synowi Ludwika, Lotarowi. Był zwolennikiem rządów twardej ręki. Wrogów i spiskowców wtrącał do więzienia, gdzie wyłupywano im oczy i torturowano na śmierć. Na żądanie cesarza Ludwika, papieża zmuszono do złożenia przysięgi na Ewangelię, że nie brał osobiście udziału w tych kaźniach. Paschalis został po śmierci uznany za świętego.

Gość ciekawe czemu byl swietym
ale wg mnie tak samo dobre imie , jak kazde inne, co prawda lepiej,zeby imie mialo jakies uzasadnienie. Jednak argument,ze dzieci beda sie w szkole smialy nie jste zadnym argumentem. GLupie dzieci ( a raczej dzieci glupich rodziców) zawsze znajda jakis powód do wysmiewania sie, mądrym to wisi.

OKROPNE kojarzy mi sie z żydowskimi imionami ICEK itd. Nie jestem antysemitką ,ale takie imiona dawano dzieciom przed II Wojną Światową.