Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pieluszkowa mama

mamy karmiace piersia

Polecane posty

Gość pieluszkowa mama

czy dopajacie swoje maluszki, jezeli tak to czym i co ile? moj ma miesiac i daje mu herbatke koperkowa i wode zywca przegotowana w temp. pokojowej.

Jeśli karmisz piersią nie musisz dopajać dziecka.Po prostu żeby dziecko się napiło przystaw na krócej dopiersi

Gość pieluszkowa mama
u nas sie nie da na krocej bo wtedy wisi min godzine

Gość m a m a
ja daje tak jak ty herbatke koperkową i wode przegotowaną znam to poprostu na chwile sie nie da przystawic haha

Gość m a m a 4
i jeszcze soczek od 4 miesiaca bo moje malenstwo ma juz 6 miesicy

Nie trzeba dopajać. Moja córka urodziła się rok temu w maju, w największe upały i przez bite 6 miesięcy nie dostała nic poza piersią. Po prostu przystawiasz częściej - tak często jak domaga się tego dziecko. Jeszcze jedna ważna sprawa - dając takiemu miesięcznemu maluszkowi butlę, ryzykujesz, że wkrótce odrzuci pierś. Po prostu załapie że z butli łatwiej leci, poza tym to są dwa różne mechanizmy ssania, więc łatwo maluchowi zaburzyć ten którego już się zdążył nauczyć. Przed Tobą najgorszy kryzys laktacyjny (w 3-cim m-cu), po tym czasie mało mam nadal karmi piersią, a "złamanie się" do butli tylko pogarsza sprawę.

hmm a po co dopajac skoro karmisz piersia, tak jak napisala poprzedniczka albo piers albo butla, bo inaczej zaburzysz mu odruch ssania! sama swojego malca niczym nie poilam, szczegolnie w pierwszym miesiacu zycia:) moja znajoma zaczela swojemu malemu dawac soczki,, hmm no i dzidzia poczula wstret do mleczka(nie mowie ze zawsze tak jest) to sie kobita nameczylaaa bo co tu dac do jedzenia skoro z reguly dziecko do 6 miesiaca je praktycznie mleko....