Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gfvbgbh

czy corel draw

Polecane posty

Gość gfvbgbh

jest programem bezplatnym?

Gość Wiesia Hanka Zosia Irena
tak

Gość gfvbgbh
ja tylko widze wersje trial 12 dniowe:(

taaaaaaaa jasne:P 30 dniowa wersje demonstracyjną można ściągnąć z strony corela

Gość corel drożyzna
??????? chyba zartujesz! spójrz ajkie adobe ma ceny!

tylko że z pakietem adobe pracuje się dużo wygodniej niż z corelem. poza tym to jest oprogramowanie profesjonalne a nie do maziania sobie w domu z nudów.

Gość polecacz
polecam darmowy GIMP

Gość do nibys
nie wiem, czy robisz w branży, ale ja trochę w tym siedzę - w większości drukarni używa się pakietu CORELA i ŻADEN profesjonalny GRAFIK NIE POWIE, ŻE COREL nie jest profesjonalnym programem. masz chyba dane sprzed wielu wydań :O

gimp jest rastrowy na nie wektorowy. odpowiednik photopainta corela i photoshopa adobe. nie znam żadnego darmowego sensownego oprogramowania do grafiki wektorowej. pracowałam jako grafik wcześniej. mówiłam o corelu draw i ilustratorze jako o oprogramowaniu profesjonalnym. jednym i drugim. wiec źle zrozumiałaś. pakiet adobe cs jest według mnie dużo lepszy i dużo wygodniejszy. photo paint a photoshop to całkiem inna bajka. większość grafików obecnie używa pakietu adobe gdyż dużo łatwiej działać w obrębie jednego środowiska. niż przerzucać się shop corel shop corel uciążliwe tak to można bez problemu dizłąs na raz w ilustratorze i w shopie.

Gość do nibys
pracowałaś - kiedy? bardzo dużo się zmieniło, jeszcze jak ja się uczyłam... corel się bardzo, bardzo poprawił i uwierz mi, że mnóstwo ludzi pracuje na oprogramowaniu corelowskim wektorowy dobry program bezpłatny to jest inkscape pozdrawiam 🖐️

mmm skończyłam rok temu ale nadal mam styczność nawet dość dużą. zajęłam się inną moją pasją. corel najnowsza wersja 12? wręcz przeciwnie widzę zastój w oprogramowaniu corela kiedyś adobe nie mogło mu dorównać w grafice wektorowej teraz pozostaje z tyłu. przetestuj ilustratora cs4 to jest wypas:) nie wyobrażam sobie pracy w photopaincie zamiast photoshopa. a pamiętam jak wkurzające było przerzucanie się z photoshopa do corela później nauczyłam się ilustratora (banał interfejs tak bliźniaczy do photoshopa że wystarczą 2 dni a funkcjonalności identyczne jak w corelu) bardzo wygodne. nie twierdze że nikt nie pracuje w corelu nadal jest ciężko dogadać się np. przy wycinaniu czegoś z pleksi bądź innych materiałów że pliki ai też można wgrać do maszynki wtedy po prostu zmieniam ai na crd (bezstratna zmiana) i niech dadzą mi spokój:) poza tym dochodzi jeszcze inne oprogramowanie np. premiere indesigne które są wiodące. w wypowiedzi wcześniej miałam na myśli że corel i ilustrator to profesionalne oprogramowanie i nie może kosztować 100 zł:p według mnie to co dają obie firmy w pełnych(siute i master colection) wersjach jest warte dużo więcej

Gość anexxx
a ja jestem w szkole o profilu graficznym i mam do zrobienia ideogramy, i kompletnie nie mam pojecia jak sie do tego zabrać . ideogram to jest jeden znak, który oznacza całe słowo. musze zrobić 3 . Tematyka: miłość, przyjaźń i dialog. Jest ktos w stanie mi poomoc?

Gość gość
CorelDraw to program przeznaczony do tworzenia grafiki wektorowej. Doskonale nadaje się do projektowania plakatów, szyldów reklamowych, wizytówek. Pozwala także na tworzenie podstawowych dokumentów tekstowych takich jak raporty, czy broszury. ZAPRASZAMY NA KURS DO NOVA CE ;) http://novakursy.pl/kursy-i-szkolenia/kursy-i-warsztaty