Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

x-cut

Dziewczyny ktora rodzila w Pruszkowie

Polecane posty

jestem mieszkanka Pruszkowa termin porodu mam w sierpniu 2009 i chcialabym dowiedziec sie cos wiecej o szpitalu na wrzesinku jaka atmosfera jakie polozne ,opieka itp .Z gory dziekuje

Gość BEATKA PRUSZKOW
Atmosfera wspaniala, polozne mile i omocne, lekarze nie agladaja czesto ,ale sa fajni. Jedzonko dobre, opieka dobra.

mialas oplacona polozna?i kiedy rodzilas?To moje drugie dziecko pierwsze rodzilam w starym szpitalu i bylo ok porod byl wywolywany bo dwa tyg po terminie bylo

Gość Marysia mi sie podoba
Rodzilam 2 lata temu na wrzesinku ,porod wspominam super ale juz opieka nad dziecmi moim zdaniem kiepska.

Gość Bartuś80
ja tam urodziłam 2 dzieci ale pierwszy poród był opłacony wiec nie było zle a drugi poszłam na latwizne i nie płaciłam.Ogólnie nie jest zle ale lekarze sa okropni.Z jednym sie tak skłóciłam ze jak pojechałam na dodatkowy zabieg bo kiepsko mnie zszyli (lekarka szyła mnie godzine czasu ponoc sie na mnie uczyła )to mnie pamietał i strasznie potraktował.Inny tak mnie zbadał ze przed porodem juz miałam dosc i traktuja nas nie zaciekawie.Jak sie jedzie rodzi i po 2 dobach wychodzi mozna powiedziec super ale ja tam tydzien przed i tydzen po porodzie siedziałam i małam dosc.I faktycznie opieka dziecka po porodzie jest fatalna.Zycze powodzenia mam nadzieje ze trafisz na fajna połozeną :)

Ja dodam,ze jak 12 lat temu rodzilam tam syna w 31 tyg ciazy to przetrzymali mnie noc i rano na sygnale wywiezli do warszawy-stwierdzili,ze porod sie zaczal i dziecko jak sie u nich urodzi to nie przezyje :( nie maja odpowiedniego sprzetu.Teraz sie duzo zmienilo, bardziej dbaja o pacjenta i renome ,ktora maja kiepska.

Bartus80 sledze twoj topik , widze,ze jestes z moich okolic :)

chyba oplace polozna ktora cholera jest droga bo bierze 500 zl ale bede spokojniejsza skoro piszesz ze opieka kiepska

to tak jak ja 12 lat temu rodzilam syna ale na starym szpitalu i na opieke nie narzekam .Podobno do tej pory nie maja odpowiedniego sprzetu dla wczesniakow

Ja też przymierzam się do porodu w Pruszkowie, ale dopiero w listopadzie. Macie namiary na jakaś godną polecenia położną?

Animonda ja mam tel do poloznej (ktora chyba oplace)ale jeszcze sie z nia nie spotkalam teraz bede w czerwcu z nia rozmawiac.To po rozmowie moge Ci powiedziec czy babka ok

Co do porodu to ja nie mam zlej opini,byl ze mna moj partner,ktory mi bardzo pomagal. Dopiero pozniej jak poszlam na sale z dzieckiem to widzialam lekarzy bardzo malo,tylko co na obchodzie. Jak dziecko glono plakalo to zadna z pielegniarek sie nie pofatygowala ,aby sprawdzic co sie dzieje.

Nic nie oplacalam,lapowek nie dawalam :)

x-cut, bardzo Cię proszę o informacje, jak już będziesz po spotkaniu z nią. Może podam Ci e-maila do mnie? Ja słyszałam dobre opinie na temat p. Iwony, podobno ona prowadzi też u nas w Pruszkowie szkołę rodzenia. A właśnie, chodzicie lub wybieracie się? Na temat szpitala słyszalam bardzo wiele, złych i dobrych opinii. Ale chyba wszędzie jest tak samo.

Animanda polozna do ktorej mam tel na imie ma Danuta nr tel dostalam od pielegniarki ktora pracuje tam w szpitalu na innym oddziale to znajoma mojej mamy i tez ja brala do porodu swojej corki.Podaj e-maila jak bede po rozmowie dam znac.

będę Ci bardzo wdzięczna, mój e-mail dorota.w@akcja.pl Podejrzałam, że masz termin na sierpień :) To już blisko, aż Ci zazdroszczę :)

Powiem Ci ze juz nie mam sily ciezko przechodze te ciaze ze wszystkim dolegliwosciami moj gin powiedzial ze mam 100% ciaze i juz nie mozemy sie z mezem doczekac zeby przytulic malego

a do którego lekarza chodzisz? jesli mogę zapytać No, już z górki. Ale pewnie masz już dość, oby tylko pogoda nie dała nam mocno w kość. Ja cieszę się, że poki co nie ma upałów. Gratuluję synka :) u nas też będzie facet :)

Kiedyś do niej chodziłam, do przychodni na Niepodległości. Od kilku lat chodzę do dr Pabich-Worożbit, ona przyjmuje na Brzozowej.

Ona pracuje w szpitalu Bielańskim. Ale ja tam nie chcę rodzić. Więc będę bardzo wdzięczna, jak zdasz mi relacje :)

nie ma sprawy mam Twojego e-maila i zdam relacje .A gdzie mieszkasz w Pruszkowie,bo ja na Zbikowie

na osiedlu Staszica moja koleżanka była bardzo zadowolona z pobytu w szpitalu i opieki, ale własnie miała opłaconą położną a poza tym miała cc. Ja bym chciala rodzić sn, tylko nie wiem czy jest u nas zoo? Nie wiesz nic na ten temat?

co do znieczulenia zoo to widzialam w szpitalu prz pokoju w krorym robia ktg ze trzeba umowic sie telefonicznie i za dodatkowa oplata

Moze jest jeszcze jakas kobitka ktora rodzila w Pruszkowie i moze cos nam jeszcze powiedziec o tym szpitalu

Gość hallo hallo

Witam :) Jutro idę na kontrolę i USG połówkowe, już nie mogę się doczekać :) A tak na temat, to dzisiaj mi kolezanka powiedziała, że w Pruszkowie prawie cały poród od początku do końca odbywa się na łóżku :( I jeżeli chce się uniknąć nacinania krocza, to niestety - w Pruszkowie to podobno standard. A może to zależy od położnej, na jaką się trafi???

hej Animonda tego nie wiem czy zalezy to od poloznej a co do naciecia to tez slyszalam ze to standard.Tego przy porodzie sie nie czuje i jak Cie zszywaja to takie szczypanie lekkie klucie.A co do Usg to na 4D idziesz?