Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

x-cut

Dziewczyny ktora rodzila w Pruszkowie

Polecane posty

Hej, wczoraj nie zdązyłam juz odpisać. Chyba będę miała robione 4D, sama tak dokladnie nie wiem. Co miesiąc przy okazji tego zwykłego lekarz włączał to 3D na chwilkę. A teraz nie wiem jak bedzie. Ale po południu dam znać. Ja nacinania krocza jakoś specjalnie się nie boję. Podobno to lepsze rozwiązanie niż samoistne popękanie :( Tylko słyszałam, że sam poród jest dużo łatwiejszy jesli można chociaż jego cześć spędzić w pozycji pionowej.

Gość A jak cenowo te wielorazowe
Rodzilam na Wrzesinku-krocza nie nacinali ale prawda jest ze na lozku wszystko sie odbywa.

Ale mialas oplacona polozna? i jak oceniasz pobyt w szpitalu?

Porod ok,byl to porod rodzinny za darmo .Nie mialam oplaconej polznej .Polozna trafila sie super .Dziecko urodzilo sie w czepku :) krocza mi nie nacieli .

U nas na wrzesinku porod rodzinny za darmo?? Kiedy rodzilas?A znasz moze imie tej poloznej,bo ja oplacam polozna ma na imie Danuta

Przy porodzie byl maz ,rodzilam na normalnej sali. Po porodzie bylam na sali z innymi kobietami.Nie mialam swojego pokoju. Polozna grubsza kobieta ,nie pamietam jak sie nazywala..Rodzilam w 2007.

To Ci sie trafilo bo za porod rodzinny sie placi,ale ja i tak chce rodzic sama moj maz chce byc przy porodzie ale ja nie chce

to Ci sie trafilo bo za rodzinny sie placi ja i tak nie chce rodzic z mezem wole sama czemu? sama nie wiem maz nalega moze i zmienie zdanie :)

Teraz w kazdym szpitalu moze przebywac osoba towarzysząca , nie musi byc to maz.Mi osobiscie bardzo pomagal,nawet polona go chwalila,ze niezły z niego poloznik :) Jak juz ktos wyzej wspominal opieka pozniej nad noworodkiem nie jest jakas super ,wyszlam po 3 dniach na zadanie ,bo jakas depresja z niewyspania sie mi przytrafiła.

x-cut, to prawda że moze byc przy Tobie ktos bliski i nie płaci się za obecnośc tej osoby. Ja też nie chcę żeby mój mąż był przy porodzie i on też nie naciska więc jest ok! :) Ja juz po wizycie, wszystko w normie więc dobrze :)

Animonda wlasnie dzwonilam do poloznej jestem z nia umowiona na rozmowe w sobote,zeby obgadac co i jak.

x-cut, wobec tego czekam na relacje ze spotkania :) I oczywiście powodzenia :) Miałam robione 2d i 3d :) Idę spać bo padam, papatki.

Hej Animonda Bylam dzisiaj w szpitalu na spotkaniu z polozna super babka.Oprowadzila mnie po oddziale.Jestem z niej zadowolona rozmawialo sie z nia jak z kolezanka.Babka zna sie na rzeczy.Zbadala mnie i tu zaskoczenie mam rozwarcie na 2 palce zaczela dzwonic po lekarza i mam miec w poniedzialek zalozony pessar bo na zamowienie jest.Teraz leze jak kloda bo dzidziusiowi spieszno na swiat.

x-cut jesteś tu gdzieś? Jak się czujesz? Masz juz załozonego pessara? Mam nazieję, że wszystko w porządku. Dziekuję Ci za informację o położnej. Uśmiechnę się do Ciebie po numer telefonu do tej pani. A jak cenowo to się kształtuje? Pozdrawiam

Hej Jestem ,jestem .Tak mam zalozony pessar kontrol mam w poniedzialek czy wszysko ok, jutro ide na usg.Akoszt poloznej 500zl po porodzie .Jestem wdzieczna tej kobiecie ze mnie zbadala bo nie wiem co by bylo

Naprawdę musi to być bardzo fajna i fachowa osoba. Pierwszy raz się spotkałam z takim profesjonalizmem. Widzę, że Ty już decyzję podjęłas, no.... i ja chyba też :) Jak znosisz te upały? Musisz jakoś specjalnie teraz uważać?

Powiem Ci ze przez te upaly puchne bardzo w nocy dopiero ta opuchlizna schodzi Musze sie oszczedzac i leze dosc czesto.

Leż dużo i odpoczywaj. Ja już nie mogę się doczekać, żeby bylo chłodniej. Planowałam w lipcu powrót do pracy na miesiąc ale chyba nie dam rady. Mam tak niskie ciśnienie, że chodzę jak śnięta rybka ;) W domu już wszystko gotowe na przyjęcie Maluszka?

Tak juz wszystko gotowe ubranka,wozek,lozeczko

x-cut, byłaś na kontroli? Wszystko w porządku? Chciałam sie jeszcze zapytać ilu osobowe są sale u nas w szpitalu? Pozdrawiam :)

hej tak bylam pessar podobno trzyma dobrze ale zaczynam miec bole w dole brzucha lekarz kazal brac no-spe ale ona mi nic nie daje.W 36 tc zdejmie mi pessar.Sale sa 4 osobowe.Platne 2 osobowe 400zl za pobyt.A co u Ciebie jak Ty sie czujesz?

To dobrze, że wszystko w porządku. :) No-spę dostałas forte czy zwykłą? Jak kazał Ci brać? Pytam bo pracuje w aptece i moze dostalas za małą dawkę? A wogole to który lekarz Cię badał? Ja czuję się dobrze, dzisiaj nawet moglam spokojnie pochodzic po mieście i nogi mi nie puchły. Zaczynamy rozglądać się za wózkiem i resztą sprzętu. Ubranek mam już wystarczająco dużo, pieluszki tetrowe i flanelowe też mam :) Teraz pozostały nam takie grubsze zakupy. Polecasz jakieś sklepy w okolicy?

No-spe bralam forte 4 x1 ale teraz kazal mi ta mniejsza i tak samo wydaje mi sie ze to za malo.A co do sklepow to nie kupowalam nic na Pruszkowie wozek lozeczko zamawialam przez allegro a ciuszki posciel pieluch itp.kupowalam w hurtowni w Tworkach .A teraz chodze do dwoch lekarzy ten co zakladal mi pessar to Koszarski i u niego bylam dzisiaj i za 2 tyg mam wizyte tez u niego ,to ordynator oddzialu polozniczego na wrzesinku

Ja chyba też wózek i łóżeczko zamówię kupie na allegro. Ostatnio byłam właśnie w tej hurtowni na Tworkach i tam kupiłam pieluchy. Wózek tez wstepnie tam wybraliśmy, ale zamówimy przez internet. Koszarski to dobry lekarz. Chodzisz do niego do szpitala czy prywatnie? Wydaje mi się, że tej no-spy trochę mało kazał Ci brac.

Wiesz co ja mam o nim inne zdanie 12 lat temu chodzilam do niego z pierwsza ciaza i 3 tyg przed rozwiazaniem wyslal mnie na patologie ze mam zatrucie ciazowe co sie okazalo ze bylo od niego 5 pacjentek a sam sie spakowal i wyjechal a mial odbierac moj porod(wody plodowe mialam czyste i nie bylo zatrucia ciazowego ).Chodze do niego do szpitala i do gabinetu dzisiaj mnie dziwnie potraktowal nie zrobil usg ,ktore mial zrobic a na wyniki badan nawet nie zajrzal a co do tej no-spy to powiedzialam , ze mi sie konczy to kazal ta bez recepty wykupic i brac w mniejszych dawkach.A wozek pewnie ogladalas w Tworkach Tako?Mam pytanie w ktorej aptece pracujesz w Pruszkowie?

Czyli jak widać zdania o nim są podzielone. Ja na Twoim miejscu pewnie też bym miała do niego dystans. Szkoda, że u nas w szpitalu nie pracuje żaden sensowny lekarz. Ja pracuję w aptece Cefarmu na W. Polskiego w pawilonach. W tej z podwójnym wejściem. Wiesz gdzie? To może w sprawie tej no-spy skonsultuj się z Kosieradzką?

Co do wózków, to podoba mi się tako jumper x. Wczesniej obstawiałam x-landera, ale jakos zmieniłam zdanie. Chociaż znając mnie to zmienię je jeszcze tysiac razy :)

Super ten wózek! Z resztą łózeczko też! W sobote w Jankach widziałam dziewczynę z takim wozkiem (tylko w innym kolorze) i zwróciłam na niego uwagę :) Nie wiesz, czy gdzies w okolicy można go "przetestować" w sklepie? A może znalazłaś opinie na jego temat?