Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kapy

Złamany ząb

Polecane posty

Gość zaproszenie
www.stomatologiakonstancin.pl

Na wszystkie problemy może zaradzić dobry stomatolog. Najlepiej iść do renomowanej kliniki, a jeżeli ząb złamał się głęboko, tak jak tu ktoś pisze, to tym bardziej. W krakowskim Alfa Dental zatrudnia się najlepszych specjalistów, na pewno znajda na coś w tym stylu odpowiednia rade.

Gość pommponik
Złamany ząb http://www.anident.pl/uraz-zeba.html najlepiej odbudować za pomocą sztyftu i koronki porcelanowej, wcześniej jednak trzeba taki ząb przeleczyć kanałowo. Jeśli ząb jest złamany w niewielkiej części, to często udaje się obduować brakującą część za pomocą kompozytu. W przypadku większych wypełnień mogą one niestety odpadać po jakimś czasie i wtedy sztyft i koronka pozostają jedynym rozwiązaniem.

moim zdaniem najlepszym wyjściem jest to, żeby się udać do specjalisty. z tego co wiem jest kilka sposobów na to, żeby odbudować, czy wyepłnić braki w uzębieniu, ale tylko dobry specjalista, jak dr Kuczyńska wybierze najlepszą dla nas opcję. Ja się szczerze nie znam na tym więc ciężko mi powiedzieć co będzie najlepsze.

Gość gość
miałam złamaną 2-ę i odbudowaną, ale po dwóch latach mój naturalny ząb zmienił kształt a pląba została taka jak po naprawieniu to znaczy ząb jakby karławaciał czy to normalne?

Gość gość
Tutaj ważny jest przede wszystkim dobry stomatolog, spróbuj we wrocławskim omnidencie, oni się w tym dość mocno specjalizują.

Gość Basik19
A ja potwierdzam Omnident jest dobry, jeszcze jest jedna klinika, bodajże dentalcore, ale te dwie we wrocku bardzo ładnie robią i korony i licówki.

Gość marek_galuski
Złamanego zęba połatali mi momentalnie w omnidencie na powstańców śląskich, wystarczy zadzwonić pod 795 560 222 i powiedzieć w czym rzecz. Na pewno nie odprawią Cię z kwitkiem. Pytaj o dr Szczombrowską.

Gość gość
Jak jest troche nadłąmany wystarczy go nadbudować. Robili mi coś takiego w new-dencie w Lublinie. Prosta sprawa, nie ma co siębać.

Gość gość
dokładnie, mozna nadbudować złamany ząb, albo wybrać którąś z innych metod, implanty, koronki itp - sporo jest tego. Mój współlokator nie ma jedynki (bójka :D) i bez problemu mu dosztukowali u nas w mieście u stomatologa - www.popkoadam.pl także nie ma się co denerwować, źle to nie wygląda. ja na przykład nie umiałabym odróżnić jakby mi nie powiedział, ze miał taką sytuacje to bym nie zorientowała się.

Gość gość
Złamany ząb wcale nie musi od razu oznaczać jego całkowite usunięcie. Stomatolog może go odbudować na bazie naszego zęba. Przede wszystkim należy zachować spokój. Z każdej sytuacji da się znaleźć wyjście :) zachęcam do zapoznania się z artykułem na ten temat http://dbajousmiech.pl/zlamany-zab/. :)