Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość LODYUWIELBIAM

CZY LODY SA DOBRE PODCZAS ODCHUDZANIA???

Polecane posty

Gość a ja znowu nie potrafie zrezyg
z ciast..po prostu uwielbiam i buleczki swieze z rana z 5 bym zjadla naraz

Gość LODYUWIELBIAM
A jak zjem bulke z dzeme, albo banana i chce zeszczuplec-to te rzeczy moge wcinac? nIE BIEGALAM DZISIAJ NIC ,ANI WCZORAJ I TO PEWNIE SIE WSZYSTKO ODKLADA :/

Gość Kochana chyba zwariowalas
Banany plus bulka z dzemem podczas odchudzania??? chyba wariat by tak postapil..no srry, ale jesli owoce to tylko pomoarancze, itd cytrusy.Banany sa super kaloryczne.

Gość csdvfvrewf
czy dobre????właśnie podczas odchudzania są najlepsze :-) mmmmnnniaaammm

Gość csdvfvrewf
banan kaloryczny??? ok 150 kcal ma taki średni to dużo??? lepiej zjeść banana niż batona

Gość Kochana chyba zwariowalas
No to ciekawe co piszesz cffrgghn, bo ja sie nie spotkalam z ZADNA DIETa, Ktora ialaby banana w swoim jadlospisie.wlasnie tluszczu,.cukru nie wolno jesc!!! bo to sa zgubne kilogramy.a ta jeszcze loda chce wpieprzac.Z takim podejsciem to ona moze siev odchudzac do samej smierci.

Gość milly6565
prawda jest taka, że a dobrej diecie powinno się jeść WSZYSTKO, tylko w odpowiednich ilościach. Co, przez dietę będziesz sobie odmawiać banana czy małego ciastka, a po diecie się na nie rzucisz? Czy na zawsze przestaniesz je jeść?

Gość LODYUWIELBIAM
Co do diety i jedzenia lodow a takze bananow-no coz, uwielbiam te rzeczy, czekolade bym zjadla w sekunde,ale wlasnie od miesiaca staram sie nie jesc, co jak dla mnie, jest BAAARDZO duzym wyzwaniem ()no ewentualnie te lody czekoladowe ). Wczoraj nie biegalam,przedwczoraj takze, dopiero dzis- 2km lekkim truchtem,potem 2 km z powrotem szybkim marszem.Nie wiem,czy to cos da, mam nadzieje,ze cos trace. Teraz jem ryz z kurczakiem,a zaraz lody czekoladowe..!! Spac ide o 1 w nocy,wiec mysle,ze nie jest az tak tragicznie.

Gość agat zgd
Fajna masz ta diete:) lody czekoladowe hahaha no raczej nie marz sobie, ze po 2 km biegania i 2 km chodu cos zrzucisz.

Gość li64fd
zazdroszisz jej tych lodow? pewnie sama nigdy sobie na to nie pozwalasz i dlatego jestes taka zgryzliwa.

Zgryźliwa czy nie zgryźliwa.... Faktem jest że w ten sposób to dziewczyna rzeczywiscie niczego nie osiągnie. A jesli bieganie to tylko na czczo i rano - poczytajcie sobie na www.sfd.pl (najlepsze forum dyskusyjne na ten temat.) A do tych, które zastanawiają się czy marsz zamiast biegów moze być - jasne że tak, czasami nawet marsz jest lepszy i wiecej daje! Chodzi nie o to, by przebiec sprintem 2 km, po czym paść ze zmeczenia i zniechęcenia, ale o to, by jak najdłuzszy dystans pokonać tempem umożliwiającym swobodną konwersację. Dlatego też ja pół godziny temu wróciłam z porannego truchtania z moim ukochanym i naszym psiakiem ;) Pozdrawiam!

Gość Wandzik bedzin
Dzieki Gusik za wpis, bo czytam ten topik od poczatku, tez jakos ciezko mi uwierzyc,ze dziewczyna je lody i banany podczas diety, no ale coz, jestem takze swiezynka, nie znam sie. A co do biegania rano-dosyc ciekawy pomysl, zaraz zobacze na ta stronke, ktora podalas !:)

Gość tylko pytam2
Możesz jeść dużo lodów. Sprawdz sama, wiekszosc takich "biednych" lodow ma ok 130-150 kcl. Poza tym węglowodanow w nich jest jakies 22 g. :Lepsze takie lody niż kakao, maja podobna kalorycznosc do lepszych" jogurtow. Ja jadlam duzo lodow , to byly jedyne slodycze na ktore sobie pozwalama w trakcie odchudzania, ktore polegalo nie na glododwaniu ale na wywaleniu węglowadoanow (chleb makaron, ziemniaki) - w ok 4-5 mies schudlam 14 kilo

Gość LODYUWIELBIAM
Ah, jak to wspaniale ,ze moge jesc bezkarnie lody!! juhuu!! oczywiscie nie bede przesadzac,wiem,ze bez polewy itd. Jestem po bieganiu 2km truchtem,2 km chodem. Ktos tu wspomnial o bieganiu rano na czczo.U mnie odpada:(tam, gdzie mieszkam jest daremnie, nie da rady.musze podjechac albo przed obiadem,albo 2 godziny po zjedzonym obiedzie:(

Gość LODYUWIELBIAM
no a moja kolacja wyglada tak: kubek mleka z musli, bulka z dzemem:):)

Gość LODYUWIELBIAM
do tylko pytam Musze powiedziec,ze jestem pod wrazeniem-14 kilo robi imponujacy wynik jak dla mnie. Ja te 5 kg chce stracic i nie moge niestety. Gora, czyli biust zanikl prawie, jestem szczuplas, ale potem zaczyna sie tragedia-tluste balerony fuuuj.

Gość LODYUWIELBIAM
Gusik-no ja nie moge rano niestety:( Ale mam nadzieje,ze to,co teraz chociaz robie, da chociaz maly procent wyniku. Moze jak bede w stanie to zrobie zdjecie sylwetki , tylko gdzie wgrac takie zdjecie,sa jakies programy?

Gość LODYUWIELBIAM
wlasnie zjadlam batonika czekoladowego :(

Gość i jak ona ma schudnac
jak batoniki wpierdala

Gość Niezle odchudzanko
tez takie chce-na slodko :)

Gość Jak tam bieganie
dalej biegasz, czy nie wytrzymalas i sie poddalas??

Gość LODYUWIELBIAM
Wlasnie jestem po bieganiu:) Nie, nie poddalam sie.Dzis tez dzielnie biegalam 2 km,potem marsz 2km. A wczesniej poszlam na MC Flurry z MCD... zobaczylam tabele-niemal 400kcal...ladnie...

Gość lody niszacza porganizm

Gość ALIEN6565
Przecież juz wczesniej ktos dal ci ta tabele i o tym wiedzialas...

Gość LODYUWIELBIAM
Ale nie spojrzalam wtedy na MCFlurry:) Bylam w mcd i wzielam ta ich tabele, co zawsze podaja na tackach no i mam ja w domu,jask mnie pokusi na mcflurry czy inne lody to sobie wczesniej zobacze,az mi ochota przejdzie. A po mc flurry poszlam pobiegac, potem nie jadlam kolacji, tylko kubek mleka i pol bulki.

Gość LODYUWIELBIAM
ps. ale jak to lody niszcza organizm, niby dlaczego?

Gość a ja slyszalam odmienne opinie
o lodach. Podobno maja duzo wapnia, bo sa z mleka i sa niezle na kosci!

Gość Lody sa dobre na kosci
ale czy na odchudzanie to raczej nie wiem. Nie mam zielonego pojecia.Ale przeciez to logiczne unikac slodyczy podczas odchudzania, a lody maja duzo cukru przeciez.

Gość lodozerca
Witaj.Moze tak byc.Nawet 2 bulki z dzemem , miodem lub np. nutella.tzn. tylko wegle na sniadanie ale za to w duzej ilosci.Na obiad mozesz mieszac a kolacja tylko bialko w duzej ilosci..Bialko potrzebne jest do regeneracji ciala w czasie snu w nocy.Podczas regeneracji zuzywane sa duze ilosci energii.Jesli wieczorem zjesz wegle to w nocy te energie bedzie czerpac z tych wegli.Natomiast jesli wieczorem nie dostarczysz wegli(no max do 20g) to wtedy przy procesie regeneracji organizm zacznie czerpac energie z tluszczu tzn. z Twoich podskornych rezerw a o to nam przeciez chodzi , prawda? A co do lodow , tez je uwielbiam.Jem je na deser po obiedzie.Wtedy gdy moge mieszac wegle i bialko.Ale niestety w ograniczonej ilosci tzn jeden maly lod.A moglabym np. caly litr lodow smietankowych zjesc na raz.

Gość ja potrafię zjeść
nawet litr lodów dziennie,do tego czekoladę, 3 batony i.... nic ani grama więcej!!! ale jak zjem trochę więcej owoców(szczególnie jabłka!),od razu waga idzie w górę! dziwne......