Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Olisssia

Dietetyk- zawód z przyszłością?

Polecane posty

Gość Olisssia

Witam! Za niedługo kończę naukę w gimnazjum i bardzo chciałabym udać się do technikum gastronomicznego, interesuje mnie tu Wasza opinia Drodzy Kafeterianie, czy to zawód przyszłościowy? :) . Bo w końcu mogłabym założyć własną poradnię, układać diety dla osób pragnących schudnąć/przytyć, sportowców... Jaka jest Wasza opinia? Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Uhuhuuua
Dietetyk moim zdaniem to bardzo dobry zawód. Sama możesz sobie otworzyć jakąś działalność i zbijać fortunę na obżarstwie innych osób ( bez obrazy) .. żyjemy szybko, w stresie, często zapominając o dobrych nawykach żywieniowych.. Według mnie dobry kierunek wybierasz. Pzdr.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość WSEIiI Poznań
Witam Chciałam poinformować, że od tego roku dietetykę można studiować także w Wyższej Szkole Edukacji Integracyjnej i Interkulturowej. W ramach tego kierunku będą dostępne 3 specjalności dietetyka kliniczna, dietetyka w odnowie biologicznej oraz dietetyka w sporcie. Studiując u nas dietetykę zdobędziecie zaawansowaną wiedzę i umiejętności z zakresu żywienia człowieka zdrowego i chorego. Nauczycie się zasad przygotowywania potraw wchodzących w skład poszczególnych diet oraz zapoznacie się z profilaktyką chorób żywieniowo-zależnych. Z myślą o przyszłych studentach zaplanowaliśmy zaplecze kliniczne, umożliwiające odbycie profesjonalnych praktyk oraz współpracę z wybranymi grupami pracowników służby zdrowia. W związku z ujemnymi skutkami rozwoju cywilizacyjnego, w Polsce zapotrzebowanie na usługi i kształcenie wysoko wykwalifikowanej kadry po dietetyce ciągle rośnie. Absolwenci dietetyki mają więc wiele możliwości zawodowego rozwoju. Mogą pracować między innymi w zakładach żywienia zbiorowego, instytucjach i ośrodkach naukowo-badawczych, poradniach dietetycznych i medycznych, organizacjach konsumenckich oraz placówkach sportowych. Rekrutacja odbywa się bez egzaminów wstępnych o przyjęciu decyduje kolejność zgłoszeń. Pozdrawiam serdecznie, Luiza Kalupa, Wyższa Szkoła Edukacji Integracyjnej i Interkulturowej w Poznaniu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×